Ср, 24-04-2024, 16:25
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


23:13
Гендиректор "Уфи": Зінченко - не раб "Шахтаря"

 Генеральний директор "Уфи" Шаміль Газізов розповів про ситуацію навколо претензій "Шахтаря" до його клубу через українського хавбека Олександра Зінченка.

"Щодо переходу Зінченка із "Шахтаря" в "Уфу", то люди поїхали з України, Саша був неповнолітній. Вони приїхали в Росію, гравець був нікому не потрібний, ми уклали з ним контракт. Ми вчинили етично, вийшли на "Шахтар", запитали чи є у них якісь питання. Ми готові були заплатити компенсацію, навіть більшу, ніж вона повинна була бути.

"Шахтар" був проти. Вони нічого не хотіли слухати. Розмовляли тільки з позиції сили. У них там є якісь свої розклади. Сьогодні хлопчик, який у той час був невідомим і нікому не потрібним, заграний за основну збірну. Він - провідний гравець молодіжної збірної своєї країни і, напевно, один з кращих молодих гравців в Європі. Напевно, комусь прикро. Напевно, когось щось гризе. Але ми повинні бути професіоналами, діяти в правовій площині. Рабів немає ні в кого. Гравець - це в першу чергу людина. Так, він виконує якісь контрактні зобов'язання, але є життєві речі, які теж треба враховувати.

Футбольний клуб "Уфа" в цих переговорах адекватний. Ми готові до будь-якого діалогу, розуміємо, що "Шахтар" зробив велику справу, вони його тренували. Зінченко це теж не заперечує. Але коли є тільки один варіант: "Я хочу так і так буде", то ми це не приймаємо. Потрібен діалог.

Ми розуміли, що ситуація буде непростою, відразу подали документи до ФІФА з проханням оцінити, скільки ми винні. Не "Шахтар", а ми зробили такий запит. Зараз цим і займаємося. Я приблизно бачу, яким має бути розмір компенсації.

Ця сума складається з того, скільки він заробляв, скільки в нього було вкладено, помножене на певний коефіцієнт. І все, більше нічого там не знайдеш. Ця система єдина у всьому світі.

Розмови навколо Зінченка йдуть постійно. Весь час хтось цікавиться, дзвонять з приводу нього. Хтось прицінюється. Хтось хоче заплатити мало, але ми не погодимося, але ж ще і гравець повинен погодитися. У кожному разі, якогось офіційного паперу поки не було.

Ми теж великий клуб і розуміємо, що гравця такого класу не так легко знайти. Має зіграти багато факторів. Перше - бажання самого гравця. Друге - бажання клубу і ті завдання, які стоятимуть перед нами. Якщо ми бачимо себе надалі топ-клубом, то важко було б віддавати футболіста, який через якийсь час стане топ-гравцем. Але ми завжди готові до діалогу.

Було б тупо сьогодні взяти і продати Зінченка. Це будуть не ті гроші, яких він буде коштувати через пару років", - розповів Газізов.

Нагадаємо, Зінченко дебютував за національну збірну України у матчі проти Іспанії.

Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 41023 | Додав: adminA | Теги: Гендиректор Уфи: Зінченко - не раб
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Волинь" зіграє спаринг з поляками
Клозе у "Вердері" не буде
Рейтинг IFFHS: "Шахтар" став найкращим клубом десятиріччя в СНД. Інші українські клуби у рейтингу IFFHS
"Фіорентину" зацікавив півзахисник "Бенфіки"
"Кривбас" Кривий Ріг - "Таврія" Сімферополь. ВІДЕОЗВІТ
Форвард "Інтера" потрапив у сферу інтересів донецького "Шахтаря"
"Тоттенхем" - "Челсі" - 1:1. Напружена і заслужена нічия. ВІДЕО
1/8 фіналу Кубку Іспанії: "Барселона" не змогла обіграти "Атлетік"
Дієґо Форлан зазнав травми кісточки
Маркевич: З "Дебреценом" не зіграють Тайсон, Фініньйо та Дішлєнкович. ВІДЕО
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024