Пт, 26-04-2024, 10:46
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


21:16
Франція перемогла Хорватію та стала чемпіоном світу-2018

Франція та Хорватія зустрічалися у фінальному матчі ЧС-2018 в боротьбі за титул. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Матч Франція – Хорватія розпочався о 18:00 та завершився яскравою перемогою "гальських півнів" з рахунком 4:2. Франція – чемпіон світу-2018.

Зі старту гри територіальною перевагою заволоділи хорвати, французи ж прогнозовано зайняли позиції в позиційній обороні. Перша небезпека володінням Уго Льоріса виникала з флангів, однак "гальські півні" у власному штрафному майданчику ситуацію контролювали. В центрі уваги часто опинявся герой півфіналу Іван Перішіч: він і сам прострілював, і відгукувався на передачі партнерів.

Франція – Хорватія – відео голів

На 18 хвилині Франція відкрила рахунок, реалізувавши чи не першу свою осмислену атаку. Антуан Грізманн заробив штрафний, а потім сам виконав подачу. Ніхто з партнерів не відгукнувся, але м'яч знайшов голову Маріо Манджукіча та влетів у сітку – перший автогол в історії фіналів чемпіонатів світу.

Хорватія намагалася відповісти також зі стандарту. Дві подачі Луки Модріча не дали результату, а третя призвела до взяття воріт. Капітан "картатих" закинув м'яч у штрафний майданчик, де той після кількох верхових дуелей потрапив до Перішіча – Іван потужним пострілом зрівняв рахунок.

Франція – Хорватія: онлайн-трансляція фіналу ЧС-2018

На 35 хвилині трапився суперечливий епізод біля воріт Даніеля Субашіча. Після подачі кутового м'яч влучив у руку Івану Перішічу. Арбітр відразу не призначив пенальті, але після перегляду відеоповтору вказав на позначку. Антуан Грізманн бездоганно виконав 11-метровий та знову вивів французів вперед.

Під завісу першого тайму хорвати влаштували штурм французьких воріт, найбільш гострими були подачі зі штрафних і кутових. В одному з епізодів міг відзначитися Домагой Віда, але екс-"динамівець" не зумів підлаштуватися під м'яч і не влучив у ворота. Франція втримала перевагу та пішла на перерву лідером.

Яскравий футбол продовжився з перших миттєвостей другого тайму. З дальнім ударом Антуана Грізманна без проблем впорався Даніель Субашіч, а на іншому кінці поля з потужним пострілом Анте Ребіча під перекладину впорався Уго Льоріс. Хорватія знову більше контролювала м'яч і заробляла стандарти.

Франція у відповідь організувала швидкі атаки зусиллями Кіліана Мбаппе. У першому епізоді форвард Монако вирвався на оперативний простір, виграв позицію в Домагоя Віди, але не переграв голкіпера. Однак наступний випад Мбаппе призвів до третього гола "ле бльо". Кіліан справа накрутив Івана Стрініча та відпасував у центр штрафного майданчика. Там Грізманну пробити не дозволили, натомість Поль Погба з другої спроби влучним ударом закріпив перевагу французів.

Гравці Златко Даліча йшли вперед, а суперник ловив їх на контратаках. Цього разу відзначився вже сам Мбаппе. Прорив по лівому флангу Люки Ернандеса завершився результативним ударом Кіліана – Субашіч не бачив моменту удару. Здавалося, що Франція вже вирішила долю титулу, але Маріо Манджукіч після грубої помилки Уго Льоріса скоротив відставання "картатих".

Хорватія не складала зброю – постійний рух до чужих воріт і пресинг прямо перед штрафним майданчиком Франції. Масований організований захист підопічних Дідьє Дешама залишав супернику мінімум вільних зон, тому балканці, окрім дальніх ударів, не могли створити реальний гольовий момент.

Франція втримала перемогу над Хорватією у фіналі Мундіалю та стала чемпіоном світу-2018.

ЧС-2018, фінал

Франція – Хорватія – 4:2

Голи: Манджукіч, 18 (аг), Грізманн, 36 (пен), Погба, 59, Мбаппе, 65 – Перішіч, 28, Манджукіч, 69

 

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4820 | Додав: adminA | Теги: Франція перемогла Хорватію та стала
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Магат продублював футболістів
"Динамо" зробило пропозицію "Фіорентині"
Голкіперські пристрасті у "Баварії" тривають
Українець розсудить товариський матч Молдова - Грузія
"Сампдорія" націлилась придбати Каналеса
Родольфо: замість "Динамо" - в "Греміо"?
"Металіст" обіграв "Дебрецен" і вийшов у плей-оф Ліги Європи. ВІДЕО
ВІДЕО онлайн фіналу Клубного чемпіонату світу з футболу 2010 ТП Мазембе (ДР Конго) - Інтер (Італія)
Євген Селезньов близький до переходу у "Вердер". ВІДЕО
Огляд суботніх матчів третього туру ПЛ: "Діпро" одноосібно очолив турнірну таблицю
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024