Пт, 29-03-2024, 16:31
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


23:24
Фоменко: У таборі збірної України залишилися найсильніші гравці

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко поспілкувався з журналістами напередодні товариського матчу проти Албанії.

- Михайле Івановичу оцініть, будь ласка, нинішній стан готовності команди до фінального турніру Євро-2016.

- Що би і хто б не казав, а відповіді на всі запитання завжди дає гра. Ми наполегливо готуємося до турніру. Хлопці розуміють, що рівень матчів континентальної першості буде відчутно відмінним від чемпіонату України. На нас чекають нелегкі зустрічі. Всі наші гравці - живі-здорові, тренуються, претензій щодо роботи ні до кого немає. Завтра - контрольна гра з Албанією, яка також дасть нам інформацію щодо того, як ми готуємся і що треба ще зробити.

- До списку 23 гравців збірної України не потрапив досвідчений Олег Гусєв. Чому саме такий вибір зробив тренерський штаб?

- Гадаю, полеміка щодо вибору була б у будь-якому разі, навіть якби 6 прізвищ були б іншими. У кожного - своя робота, кожен по- своєму бачить: тренерський штаб і ваші колеги. До 1 червня ми мали сформувати остаточну заявку і, звісно, це була не дуже приємна місія, тому що з багатьма гравцями ми пройшли Крим, Рим і мідні труби. У цьому виборі було мало приємного, але ми завжди виходимо від справи, якою займаємося: хто був кращий на сьогодні, той і був вибраний для виступу на Євро. Тренерський штаб зробив такий вибір. Перед поїздкою сюди ми хлопцям казали, що сьогодні вас - 29, а залишиться менше. Все залежить від вас. Ми ж не прокинулися 31 травня і нам щось наснилося. Перш за все, ми завжди відштовхувалися і відштовхуємося від справи. Найсильніші на сьогоднішній день гравці залишилися у таборі збірної. Саме тому на їхню користь було зроблено вибір.

- Чимало уболівальників різко сприйняли запрошення гравців з російського чемпіонату. Чому ви запросили їх до табору не одразу, а потім?

- Якщо двома словами, тренерський штаб не був готовий викликати їх одразу. Спочатку ті хлопці, яких ми викликали на перший збір попрацювали, ми проаналізували отриману від тренувань інформацію. Після цього прийшли до думки що треба викликати більше кандидатів. Подивилися новоприбулих. Побачили, що ми, справді, були праві, викликавши цих гравців до збірної. Хіба був би сенс сильніших відправляти додому, а брати слабших?

- Молодий Зінченко провів одне тренування з головною командою, згодом один тайм і став учасником Євро. Ви опиралися лише на ці показники?

- Звісно, ні. Ми ж викликали його ще тоді, коли загравали зі збірною Іспанії, маючи інформацію про нього до і після цього. Ми приймали рішення аж ніяк не на емоціях. Емоції - це, як мовиться, зовсім з іншого приводу, а тренери завжди мають тверезо оцінювати ситуацію, приймаючи рішення, яке буде краще для команди.

Запитання від швейцарських журналістів

- Як ви почуваєте себе у кантоні Тічіно, де також готуються до Євро збірні Швейцарії та Німеччини? Чому ви обрали саме цей регіон і саме місто Аскона для підготовки?

- Перед тим як їхати сюди, менеджер збірної та один із тренерів Андрій Шевченко переглянули кілька баз і вибрали саме це місце. Ми розуміли, що якісь готелі вже вибрали дві згадані вами збірні. І хоч ми не мали пріоритету у виборі, ми задоволені і готелем, і тренувальними полями, і погодою. Тут - немає спеки, а це - комфортно для тренувального процесу. Отож, жодних проблем немає.

- Яке завдання ставить перед собою збірна України на Євро?

- Ми чітко усвідомлюємо, що група, в якій ми будемо змагатися - одна з найсильніших на турнірі. Не лише ми про це говоримо. Завдання, поставлене керівництвом ФФУ - вихід із групи. А далі - буде видно. Крок за кроком.

- Ми знаємо, що в Україні дуже складна ситуація, йде війна. Наскільки важливий спорт і футбол для українців у нинішній момент? Чи відчуваєте ви, що можете зробити людей у своїй країні щасливими, якщо успішно виступите на турнірі?

- Так, футбол - не виключення, а частина нашого життя. Хлопці дуже хочуть своєю грою і результатом потішити своїх земляків, принести їм позитивні емоції.

Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 4808 | Додав: adminA | Теги: Фоменко: У таборі збірної України з
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Аргентинські папараці зазняли Мессі з його подругою. ФОТО
Фергюсон: Не маю претензій до команди
Прем'єр-ліга. "Шахтар"-"Арсенал". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Жеребкування 1/8 Ліги Чемпіонів: "Шахтар" зіграє з "Ромою". Інші результати
Пола Гаскойна на рік позбавили водійських прав
У 19-му турі не зіграють команди з Ліверпуля
Третій тур ПЛ: огляд матчів п'ятниці
Сісе не хоче йти з "Фрайбурга"
Кононов: В Дортмунд їдемо з бажанням
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна істотно скоротила відрив від Росії та Португалії
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024