Чт, 28-03-2024, 12:37
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


20:46
ФФУ виправдовується за лист у ФІФА. Офіційна заява
Федерація футболу України на офіційному сайті оприлюднила заяву, яка стосується розслідування "Футболу 24" щодо дискваліфікації "Арени Львів".

Редакція сайту "Футбол 24" категорично відкидає звинувачення у заангажованості, в якій нас звинуватила ФФУ, і обов'язково оприлюднює позицію іншої сторони конфлікту.

Подаємо текст у повному обсязі та без редагування:

"У зв’язку із розповсюдженням необ’єктивної  інформації у ряді заангажованих ЗМІ, вважаємо за потрібне внести певні роз’яснення.

Нагадаємо, нещодавно зусиллями керівництва ФФУ вдалося призупинити рішення FIFA, згідно якого, "Арену Львів" могли цілковито відлучити від міжнародних змагань до 2018 року.

Наводимо переклад тексту, що цитується ЗМІ:

"З урахуванням можливості запобігання будь-яким проявам дискримінації, котрі можуть нанести шкоду розвитку всьому українському футболу у дусі дотримання принципів взаємоповаги і fair-play, ФФУ також розглядає можливість виключення стадіону з переліку спортивних споруд, на яких дозволено проведення міжнародних матчів. Федерація також із розумінням віднесеться до того, що Дисциплінарний комітет FIFA підтримає рішення ФФУ про дискваліфікацію "Арени Львів" на визначений термін, зокрема, із міркувань безпеки, як це передбачено ч.3 ст.66 Дисциплінарного кодексу  FIFA".

Таким чином, видно, що ФФУ виступила із ініціативою аби FIFA надала Федерації футболу України право самій розібратися і винести рішення по інциденту. Також цей вердикт буде в рамках Дисциплінарного кодексу FIFA. Але з урахуванням того, що Федерація має більше даних про стан справ та особливості українського футболу, є можливість прийти до компромісного рішення і максимально пом’якшити вирок. Для розуміння настроїв FIFA, наводимо слова її президента − Йозефа Блаттера:

"Ми повинні виключати команди зі змагань або знімати  очки. Тільки за допомогою таких рішень ми зможемо виступити проти расизму і дискримінації".

Отже, так чи інакше, рішення по інциденту на "Арені Львів" все одно буде винесено, і FIFA жорстко налаштована на боротьбу із радикальними проявами. Констатуємо, що вердикт може торкнутися не лише арени, а й країни в цілому.

Саме тому у запереченні Національної федерації, підписаному  першим віце-президентом, є лише один консолідуючий намір − пом’якшити неминуче рішення і взяти внутрішню ситуацію у футболі під повний розгляд ФФУ, аби матчі міжнародного рівня якомога швидше повернулися на "Арену Львів".

Просимо більше не спекулювати на цій темі, а також не намагатися знайти відгук у масах, свідомо фальсифікуючи факти."

Нагадаємо, вчора "Футбол 24" оприлюднив документи, які вказують на те, що перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко звертався з листом до FIFA, в якому власноруч запропонував дискваліфікувати "Арену Львів".

Хочемо запевнити наших читачів, а також всю громадськість України, що оприлюднення листа Сергія Стороженка було здійснено у жодному разі не для спекуляції, а щоб наші вболівальники дізналися правду щодо цієї ситуації. Ми й надалі вважаємо, що позиція віце-президента ФФУ Сергія Стороженка у конкретному випадку є неприпустимою. "Футбол 24" продовжуватиме слідкувати за розвитком цієї ситуації.


Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4906 | Додав: adminA | Теги: ФФУ виправдовується за лист у ФІФА.
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Хоффенхайм" продав Айхнера "Кельну"
Мішель Платіні схвалив об’єднання чемпіонатів Чехії та Словаччини
ПЛ 6-ий тур: "Металург" Запоріжжя - "Оболонь" Київ
Маркевич: З "Дебреценом" не зіграють Тайсон, Фініньйо та Дішлєнкович. ВІДЕО
Ліга Європи: "Карпати" - "Зестапоні"
"Борусія" М - "Гамбург" - 1:2. ВІДЕО
ВІДЕО онлайн програми каналу 2+2 ПРО ФУТБОЛ за 20.12.2010
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна поки що тільки на 10 місці за підсумками сезону
Чемпіонат Іспанії "Сарагоса" – "Реал" – 1:3. ВІДЕОзвіт
Гравцям "Борусії" зменшать зарплату
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024