Пт, 29-03-2024, 01:42
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


17:24
Фенербахче – Динамо: Київ випробував новачка – Циганков і Ко повертаються, Лєднєв вибиває двері, Гармаш як протиотрута

Фенербахче і Динамо розійшлися бойовим миром (1:1) у контрольній грі. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Товариські матчі
Фенербахче
1 : 1
Динамо
19:00 04:08:2021
 

Товариський матч 4 серпня 2021

Фенербахче – Динамо – 1:1

Голи: Пелкас, 63 – Лєднєв, 28

Фенербахче: Байіндир, Сзалай, Тіссеран, Новак, Густаво (Яндас, 76), Озіл (Туфан, 76), Кадіоглу (Сангаре, 67), Пелкас (Кахведжі, 67), Зайц (Самата, 76), Осаї-Семюел (Йоргенсен, 76), Валенсія (Дурсун, 67).

Динамо: Бойко (Бущан, 66) – Кендзьора, Забарний (Тимчик, 46), Сирота (Шабанов, 66), Сідклей (Миколенко, 46) – Сидорчук (Андрієвський, 66), Шепелєв (Шапаренко, 66) – Циганков (Караваєв, 66), Лєднєв (Буяльський, 46), Родрігес (Антюх, 62) – Рамірес (Гармаш, 46; Шкурін, 86)

Мірча Луческу готує Динамо до єврокубкового режиму двох матчів за тиждень. У серпні кияни поєднуватимуть поєдинки УПЛ зі спарингами проти Фенербахче, міланського Інтера та Бешикташа. Сам румунський наставник цього разу до Стамбулу не полетів через заборону лікарів. Динамо з розгрому Вереса стартувало в чемпіонаті. Фенер тільки завершує підготовку до початку сезону. Команда Вітора Перейри виграла 4 зі своїх 5 контрольних матчів. Середня результативність бронзових призерів турецької Суперліги у цих спарингах становила 3 голи за гру, тож зустріч проти Озіла і компанії мала б стати прекрасною перевіркою своїх можливостей. Відзначимо, що раніше команди 4 рази зустрічалися в рамках Ліги чемпіонів. Динамо виграло обидва домашні поєдинки. У Стамбулі двічі фіксували нічию.


Тріщить фланг Кендзьори і Циганкова на старті зустрічі. Ферді та Озіл розривають. Подачі, простріли, вривання у штрафний, удари. Бойко на місці. У Динамо єдиний момент за 10 хвилин від Жерсона. Сидорчук перехопив, Лєднєв і Шепелєв продовжили, а Родрігес бахнув метрів з 20 – воротар господарів не без проблем парирував. Лєднєв і Циганков гостро вривалися у правому напівфланзі, а ось останній удар/пас підвів обох. Новачок Динамо Рамірес непогано чіпляється за м'ячі у стилі Бєсєдіна та підігрує, а ось знайти його у штрафному партнери не можуть. Були певні проблеми в киян з виходом з-під пресингу, але поступово налагодили процес доставки снарядів у фінальну третину.

Гості зовсім посміливішали у другій половині тайму. На 28 хвилині Циганков і Сидорчук на двох виштовхали круглого під тиском суперника. Віктор продовжив пасом у розріз. Фенер провалився при спробі загнати суперників у положення поза грою. Лєднєв мав купу часу на довжелезні роздуми, а чи не віддати хоч якось на Раміреса, але врешті розібрався з голкіпером сам.

Перший удар від венесуельського новачка. Рамірес самотужки спробував розібратися у штрафному, але захисник заблокував спробу Еріка. Тільки здалося, що Динамо повністю стабілізувало свою захисну гру, як стамбульці тонки пасом Пелкаса вивели на Бойка Валенсію. Еннер скористався не зовсім впевненою грою Забарного, але прошити воротаря не зумів. Бойко виручив і після ще одної атаки лівим флангом. Усе той же Ферді загрожував. Валенсія зі штрафного метрів з 30 закрутив мінімально над хрестовиною. Знаменитий Луїс Густаво також приклався здалеку – близько, але Бойко і тут все контролює.

Кендзьора загубив свого гравця, але пощастило, що не вдалося замкнути. Озіл вибіг на побачення з Бойком, але осоромився. Мало того, що екс-зірка Реала та Арсенала забрався в мінімальний офсайд, так ще й бездарно спробував перекинути Дениса. Сидорчук класно закинув діагональ на правий фланг. Турки знову провалилися з офсайдною пасткою, тож Кендзьора міг витиснути більше, ніж невдала спроба прострілу – затягнув поляк, а міг і сам вирішувати.

На старті другої половини класний ривок і довгий пас від Циганкова. Партнери не підтримали, як належне. Сидорчук під тиском розгубився і віддав назад так, що Бойко ледь не з'їв його поглядом – на рівному місці привезли собі стандарт. З виходом Миколенка, Тимчика, Буяльського і Гармаша замість Сідклея, Забарного, Лєднєва та Раміреса Динамо заграло ще агресивніше. Кращі спроби високого пресингу, кілька гострих стандартів і передач. Зокрема, Буяльський м'яко накидав на лінію воротарського, а Циганкову сантиметра не вистачило, аби замкнути.

За ударами 14:6 станом на 60 хвилин матчу. Однак це переважно дальні спроби з-за меж штрафного. Справді гострою виглядала спроба Осаї-Семюела, який у свої 23 роки провів 6 повних сезонів у нижчих англійських лігах. Бойко знову виручає, а ось Миколенко має діяти обережніше – його скидання полегшило справу суперника. Антюх на 62-й міняє Жерсона. А ось і магія Озіла. Месут хитнув Антюха і миттєво закинув у воротарський. А там Кендзьора програв ривок Пелкасу, який елегантно прокинув поміж ніг Бойку.

Серія замін Фенербахче розкриває гру. Антюх увірвався у штрафний і скинув на Караваєва – прямо у воротаря. Миколенко у розріз на Гармаша. Денис пригальмовує і закидає під ривок тому ж партнерові. Віталію зовсім трохи не вистачає, аби організувати шедевр. Тимчик і Буяльський аналогічно комбінують праворуч у штрафному, але знову мініально не вистачає у завершальній фазі. Правий захисник Динамо здійснив крутий рейд з центра поля. Зупинили Тимчика лише з фолом на лінії штрафного. Шапаренко перекинув і стінку, і ворота.

Як же тонко діють українські динамівці на фініші гри. Шапаренко і Буяльський робили все для перемоги. Не вистачило взаємодії з форвардами. Шкурін і Рамірес завжди десь за лінією м'яча, і захисники встигають перехопити передачі на них. Як не дивно, але Гармаш на позиції центрфорварда значно органічніший, хоча більше діє як фальшива дев'ятка та й взагалі все ще півзахисник. Помітно, що тренерський штаб навіть за відсутності Луческу намагається переорієнтувати гравців атаки для допомоги нападнику на вістрі, але ці налаштування наразі ще сируваті.

Лєднєв дуже подобається, але Буяльський залишає обмаль шансів

Черговий використаний шанс Богдана, далеко не перший і навіть не другий гол цього літа у спарингах. Лєднєв грає мало, а в УПЛ взагалі довго не може дочекатися серйозного шансу. Вчитися пресингу, відчуттю моменту, мистецтву відкривання і пасу від Буяльського все ще потрібно, однак 23-річний гравець все гучніше стукає у двері Динамо. Складається враження, що в Луческу є план на Лєднєва. Як колись з бразильцями Шахтаря, румунський наставник зараз дуже обережно підводить українського хавбека під офіціоз. Інакше він просто відпустив би в оренду. Як Русина чи Дубінчака.

Взяли Раміреса і Шкуріна, а в атаці буде Гармаш?

Денис знову сподобався, хоч і не мав стільки ж дотиків у штрафному, як у грі проти Вереса. Коли він діє ближче до чужих воріт, це ніби єдина оптимальна позиція для Гармаша. У ролі форварда його вічний хаос не настільки загрожує балансу команди, а попереду дозволяє заплутувати суперників. Рамірес нагадав Бєсєдіна. Силовий форвард, який відтягувався у глибину і на фланги, чіплявся і боровся. Не настільки сильний у пресингу, як Артем, але венесуельцю потрібен час. Свій напівмомент знайшов, а ось з відкриванням були певні проблеми. Хотілося більше побачити у ділі Шкуріна, але Луческу поки не до кінця вразили його голи у липневих спарингах: 0 хвилин з Вересом, 5 з Фенером.

Легіонери не переконують, Луческу все ще в активному пошуку?

Шкурін, Рамірес і Жерсон старалися. Не відмовиш у бажанні й Кендзьорі з Сідклеєм. Однак практично у кожного з них є потужні українські конкуренти, а самі вони поки не дуже стабільні чи якісні. Динамо все ще шукає свою оновлену основу. Хоча, цілком можливо, що тут немає ніяких потаємних контекстів. Наберуть форму збірники і більшістю повернуться у стартовий склад. Сидорчук і Циганков уже провели дуже продуктивні 66 хвилин, нагадуючи себе старого-доброго зразка. Ну, а наразі Луческу намагається розширити кадрову обойму, підтягнути резерви до свого розуміння гри і принципів командної взаємодії. Не у матчах проти команд пивзаводу, як було раніше на зборах і спарингах. А проти справді серйозних опонентів.

Це був прекрасний учбовий полігон. На полі Фенербахче – солідної команди, яка любить відбирати, атакувати, а до того ж пробує грати у 3 центральні захисники. З такими майстрами пасу, як Озіл. З форвардами і вінгерами, які постійно відкриваються, не дають розслабитися. Кендзьора, який після замін у перерві перемістився з флангу в центр захисту, зловив гаву, і відразу виймайте. Для Томаша, на жаль, подібний епізод – зовсім не унікальна помилка. Помилявся польський захисник і під тиском, привозячи проблеми біля свого штрафного браком у передачах. Ну, і з його флангу приходило найбільше гостроти Фенербахче.

Динамо зіткнулося з такою собі версією Шахтаря на стадії переродження або не найслабшої команди з 3 кошика Ліги чемпіонів. Турки домінували у володінні, та кияни активно відповідали. Ніби й 18:10 за ударами, 8:3 за влучаннями. Але якщо дивитися за моментами, діями у чужому штрафному, такої переваги Фенера і близько не буде. Луческу намагається переводити команду в режим складніших завдань. Подібні спаринги (а турки були настільки по-доброму заведені, ніби це єврокубкова дуель!) дають значно більше користі, ніж 90% офіційних матчів у тактично та індивідуально слабкій УПЛ.

Ну, а те, що працювати і працювати навіть таким незамінним, як Шапаренко, доводить епізод на останніх секундах. Розкішна стіночка з Миколенком, а далі замість блискавичного пасу в центр на Шкуріна, який на пару секунд ідеально відкрився, йде запізнілий хід – оборонець крутим ривком встигає перекрити. Шкода моменту, адже мали кияни виривати перемогу. Але безцінно у плані навчання. Як півзахисник, так і нападник мають думати і діяти трохи швидше, ніж звикли у чемпіонаті України.

Тарас Котів

Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 4336 | Додав: adminA | Теги: Гармаш як протиотрута, Лєднєв вибиває двері, Фенербахче – Динамо: Київ випробува
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Рібері: Мені потрібна ігрова практика
"Динамо" у міжсезоння проведе два збори
Андрій Воронін може продовжити свою кар'єру в Україні
Дати початку матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
Симоненко: Керівництво поставило завдання потрапити в єврокубки
Друга ліга. Після 2-го туру в лідерах – "Чорноморець-2" та "Олімпік"
Худоб'яку соромно закінчувати Лігу Європи без жодної перемоги "Карпат"
Стеценко: Ми не вимагатимемо від Рамоса в перший же сезон потрапити в Лігу чемпіонів
Сісе не хоче йти з "Фрайбурга"
Моуріньо розгромлений Гвардіолою: "Барселона" знущається над "Реалом". ВІДЕО
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024