Пт, 26-04-2024, 03:13
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


19:32
Динамо зіграло внічию із Десною і не змогло повернути 2-ге місце – невдаха "на продаж" та ностальгія за зірками минулого

Київське Динамо не впоралося із чернігівською Десною (1:1) в рамках 23-го туру УПЛ. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".

Україна
23 тур
Динамо
1 : 1
Десна
17:00 15:03:2020
69’
Назарій Русин
 
Олександр Філіппов
81’

Попри необхідність перемагати після звитяги Зорі над Шахтарем, Динамо розпочало поєдинок проти Десни в спокійному темпі. Стартові хвилини команди провели в боротьбі, наче адаптовуючись до абсолютно порожніх трибун НСК Олімпійський. Перша небезпека виникла біля воріт господарів – Шабанов проґавив Філіппова, а форвард Десни пробив з льоту метрів із 20-ти. Проте, цей удар став легкою здобиччю Бущана.

Динамо – Десна – 1:1

У відповідь Динамо затиснуло чернігівців на власній половині поля на кілька хвилин, але окрім небезпечного прострілу Вербіча так і не спромоглося потурбувати Паста. Натомість Десна сіла низько в оборону, заблокувавши всі варіанти розвитку атак "біло-синіх". Як наслідок єдиний нападник киян Русин почав опускатися глибше в пошуках м'яча, а часом навіть опинявся на правому фланзі. Та його маневрів партнери по команді фактично не помічали, продовжуючи перепасовуватись у центрі поля. Із виходом в атаку з оборони в Динамо взагалі біда – ні Попов, ні Шабанов у першому таймі жодного разу не віддали довгий пас уперед.

Реальну нагоду забити господарі створили на 11-й хвилині. Після виносу зі штрафного Десни Кадірі з відскоком пробив із льоту, та Паст встиг парирувати постріл ганця. А ще за хвилину Вербічу ніхто не заважав пробити влучно після навісу Циганкова з кутового – вище воріт. За цим пішли вперед і чернігівці та майже відразу могли забивати: Бущан відбив перед собою підступний удар Калітвінцева, але Миколенко опинився першим на м'ячі та вибив його геть.

Зоря переграла Шахтар та обійшла Динамо завдяки ефектному голу екс-динамівця

П'ять-сім хвилин активності від обох команд змінилося 10-хвилинним затишшя. Та після нього зобов'язана була відкривати рахунок Десна. Підопічні Рябоконя створили для цього відразу кілька реальних нагод. Спочатку Філіппов мав забивати після флангової передачі Калітвінцева, але не зміг замкнути дальню стійку. Потім той же Філіппов скористався обрізкою Кадірі й готувався забивати, та під його постріл вчасно кинувся Кендзьора. А удар Калітвінцева з меж штрафного на 31-й хвилині заблокував хтось із захисників.

Полоскотавши нерви "біло-синім" і їхнім шанувальникам, чернігівці знову відійшли до власних воріт. Насичена оборона гостей фактично унеможливила будь-які опції попереду для Динамо. Киянам довелося перекочувати м'яч із флангу на фланг без жодного натяку на небезпеку. Лише на 44-й хвилині господарі створили справжній момент, коли Шепелєв опинився на ударній позиції після першої небанальної комбінації "динамівців". Проте, хавбек із лінії воротарського примудрився пробити в перекладину. Отже, "нулі" перед перервою.

Михайличенко в перерві зробив оргвисновки. Замість інертного в атаках Кендзьори на полі з'явився Караваєв. Українець справді додав активності киянам. "Біло-сині" взяв м'яч під контроль зі старту другої половини гри, втиснувши Десну ледь не до власної карної зони. Почали з'являтися і нагоди. Зокрема, Шабанов небезпечно бив після подачі від кутового прапорця (неточно), а удар Шепелєва з півкола перед штрафним пройшов над воротами через рикошет.

Чернігівці в цей час узагалі відмовилися від спроб атакувати й поплатились за це. На 69-й хвилині Шабанов довгим пасом із центра поля знайшов на фланзі Караваєва, той навісив до штрафного, звідки Імереков вибив на ногу Шепелєва, а той прострілив уздовж воріт – Русину достатньо було лише підставити ногу, щоб відкрити рахунок.

Та щастя киян було недовгим. Уже на 75-й хвилині Десна заштовхала м'яч після подачі кутового, однак арбітр узяв паузу на VAR-роздуми. Хвилин п'ять Бойко разом із асистентами обирали з кількох опцій – від зарахування гола чи призначення пенальті до офсайду або порушення правил проти когось із "динамівців". Зрештою, рішення ухвалили на користь Динамо.

Та вже на 81-й хвилині ніхто не зміг засумніватись в успіху чернігівців. Шепелєв віддав невдалий пас Караваєву на фланг, але Олександр ще гірше відкинув назад, обрізавши всю оборону. Як наслідок, на побачення з Бущаном вибіг Філіппов, елегантно обіграв кіпера та класно забив у дальній кут порожніх воріт – 1:1!

Динамо побігло виривати 3 очки, та через сумбур у діях реальних нагод забити майже не було. Можна пригадати лише перспективний удар Буяльського головою після навісу Караваєва (поруч зі стійкою) та момент-близнюк із голом Русина, та цього разу форвард киян не встиг замкнути фланговий простріл і врізався в Паста.

Здивував і Бойко, який додав лише 3 хвилини та фактично позбавив матч інтриги. Нічия на користь луганської Зорі, яка залишається другою (46 балів). Динамо має стільки ж пунктів, але поступається команді Віктора Скрипника за додатковими показниками. Десна – четверта (43 очки).

Висновки

Після кубкового провалу (залишив Динамо в меншості на 54-й хвилині) вихід Мохамеда Кадірі в старті став несподіваним. Так, Сидорчук не міг зіграти через дискваліфікацію, але в обоймі є той же Андрієвський, міг зіграти глибше Буяльський. Проте, тренерський штаб "біло-синіх" поставив на ганця і прогадав. Саме африканець створив перший гольовий момент Динамо, та це не входить до його функціоналу. А ось зі своїми безпосередніми обов'язками Кадірі не впорався. Він часто втрачав м'яч, обрізав одноклубників і гальмував перспективні атаки невчасними та недоречними передачами. Стабільні виходи центрхава в останніх матчах за не надто якісної гри можуть мати за ціль хіба продаж Кадірі влітку. Щоправда, єдиним козирем для зацікавлених клубів, вочевидь, стане регулярна ігрова практика 24-річного ганця.

Нагадали про себе головному тренеру збірної України Андрію Шевченку форварди обох команд – Назарій Русин і Олександр Філіппов. До того ж так, як це і мають робити нападники – голами. Молодий "динамівець" продовжує прогресувати, він додав у розумінні гри й тепер не просто очікує фінального пасу перед воротами, а перебуває у пошуках моменту. Русин, помітивши проблеми Динамо з доставкою м'яча до фінальної третини, опускався нижче, намагався комбінувати з партнерами, створювати небанальні ситуації для оборони Десни та, зрештою, забив м'яч. Натомість Філіппов знову забив і мав ще кілька нагод "ховати" киян. Він типовий фінішер і хоч доволі пізно вийшов на свій пік, але мінімум на шанс у національній команді заслужив. І Русин, і Філіппов обов'язково повинні бути в наступній заявці збірної України.

Без проданого Кадара та травмованого Бурди Динамо не навчилось виходити з оборони. Пара центрбеків Попов-Шабанов може підкупляти національною належністю дуету, та навряд їхньою грою. Вони регулярно не встигали за опонентами, та ще й не могли віддати якісний перший пас. Фактично дебютна така дія від Шабанова призвела до гольової атаки за участю Караваєва та Шепелєва. Та цей почин не підтримав не лише Попов, а й сам Артем. За такого браку з першим пасом команді міг би допомогти центрхав, але нині там відпрацьовує згаданий Кадірі, а не Рибалка. Добре, що Бурда вже зіграв за дубль – гра його конкурентів обіцяє швидке повернення уродженця Донеччини в основу.

Український футбол тримається до останнього під тиском коронавірусу – в Європі продовжуються лише 7 чемпіонатів

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4375 | Додав: adminA | Теги: Динамо зіграло внічию із Десною і н
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Кахріман близький до переходу в "Таврію"
Анонс 17 туру Бундесліги. ФОТО
"Ювентус" - "Лаціо" - 2:1. ВІДЕО
Сьомін вижене з "Динамо" Зуєва і Михайлова
З вересня матчі "Шахтаря" показуватиме загальнодоступний канал
Голайдо та Галюза залишають "Таврію"
"Ньюкасл" витратить 10 мільйонів фунтів на нових гравців
Перше коло другий ігровий день: "Шахтар" стартує без помилок. Інші матчі
Алієв забив, але його команда не виграє, "Дінамо" Вороніна зупинило "Зеніт". Результати 17 туру РПЛ
"Фіорентина" шукатиме підсилення для оборони та атаки
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024