Чт, 19-09-2024, 04:18
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


17:34
Динамо втримало перемогу над Вересом – Нещерет привіз і повернув рівнян у гру, але врятував від фіаско

Динамо в рамках 2-го туру УПЛ 2024/24 перемогло Верес (2:1). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Україна
2 тур
Верес
1 : 2
Динамо
18:00 09:08:2024
62’
Владислав Шарай
 
Микола Шапаренко
15’
Віталій Буяльський
44’

Шовковський провів ротацію, повернувши Супрягу

Тренерський штаб Динамо перед матчем-відповіддю в Глазго вирішив обмежити навантаження на основний ростер. У порівнянні з поєдинком проти Рейнджерс було проведено сім замін. В очі впадала відсутність Ваната, Ярмоленка, Бражка та Бущана – зате у старт повернулися Нещерет, Тимчик і Супряга. У клубних сезонах Владислав востаннє виходив у основі аж 20 жовтня 2021 року.

Футболісти, як вийшли у Рівному, продемонстрували круту глибину складу нинішнього Динамо. Волошин замінив Ярмоленка, Дубінчак традиційно ротував Вівчаренка, а поява Тимчика замість Караваєва виглядає підсиленням. Поява Буяльського замість Піхальонка теж рівноцінна, та ще й логічна з тактичної точки зору – Віталій краще створює лінії передач між лініями, що важливо для протистояння щільному блоку Вереса.

Розрив у першому таймі

Підопічні Олега Шандрука відбирали очки у киян в березні й дали гідний бій навесні, тож очікувалось непросте протистояння. До того ж, "біло-сині" страждають від будь-яких лонгболів і подач – а це спрощувало завдання для суперників рівня Вереса. На жаль для місцевих фанів, спроби повторити успішну тактику розбились об могутність команди Олександра Шовковського.

Динамо просто не помітило "народний клуб", завдавши в чотири рази більше ударів і в п'ять разів частіше влучаючи у площину. І це ще до перерви. Столичний гранд не мав жодних проблем з просуванням крізь блок "червоно-чорних", а забивати гості могли вже на 9-й хвилині. Попов опинився абсолютно один в центрі карного майданчика та замкнув подачу Андрієвського зі стандарту – але не зміг нормально пробити головою.

На 15-й же кияни закрутили шикарну комбінацію. Кабаєв зайшов у опорну зону, відкрився під пас Михавка й скинув Андрієвському. Той у дотик віддав Буяльському, а Віталій перевів на лівий фланг Шапаренку – після цього стався обіграш з прострілом на 11 метрів. М'яч вибили.

Секунд через 15 Шапаренко відкрився вже на правому фланзі під закидушку. Микола скинув м'яч Буяльському, а Віталій з розвороту виконав розрізний пас Супрязі – Владислав вийшов віч-на-віч, але не переграв Кожухара! Втім, за хвилину Буяльський відкрився перед штрафним і перевів м'яч на лівий край, куди вбігав Кабаєв.

Владислав же зберіг м'яч під тиском Протасевича й скинув Шапаренку – а далі стався шедевральний постріл у дальню дев'ятку. Без шансів для будь-якого голкіпера. 0:1!

На 19-й хвилині креативники Динамо організувала ще одну гольову нагоду. Буяльський обстукався з Кабаєвим перед штрафним і виконав подачу на дальню стійку. Волошин звідти скинув м'яч на кут воротарського, а Шапаренко пробив у дотик – повз лівий нижній!

Верес пішов уперед у спробі відігратись, але часті втрати м'яча наражали команду на вбивчі контратаки. Так, на 36-й хвилині Динамо вибігло 3-в-2 – Шапаренко протягнув м'яч і вивів Волошина віч-на-віч, а Назар перекинув голкіпера. Від другого пропущеного врятував Гончаренко.

На 44-й же кияни вибігли 7-в-5, завершивши комбінацію проникним пасом Дубінчака й скидкою Шапаренка на лінію штрафного. Буяльський звідти прошив Кожухара – 0:2! Саме з цим рахунком команди й відправились відпочивати.

Верес отримав винагороду за сміливість. Нещерет знову підвів Динамо

Здавалося, що результат вже зроблено. У роздягальні Олександр Шовковський провів подвійну заміну, знявши Шапаренка й Кабаєва – на полі з'явились Піхальонок і Брагару. Олег Шандрук, своєю чергою, освіжив позиції правого фулбека, опорника та форварда. Гакмана, Кучеров і Гайдучик зайшли, а Протасевич, Кльоц і Мрвальєвіч відправились на банку.

Не можна сказати, що цей хід радикально змінив гру. Швидше, змінилось налаштування киян – вони не так активно вибігали в контратаки й втягувались у купу єдиноборств. В якусь мить стало помітно, що Верес все довше й довше затримується на чужій половині поля, вмикаючи дуже інтенсивний контрпресинг. Господарі ризикували і з високим розташуванням, і з агресією в боротьбі – Кучеров і Вовченко швидко сіли на жовті картки.

Динамо огризнулось хорошою контратакою на 55-й хвилині. Буяльський закинув на лівий край штрафного, а Брагару звідти змістився у центр і пробив. По горобцях! А потім Верес отримав винагороду за ризикований тиск без м'яча – Шарай набіг на Нещерета, а Руслан вибив м'яч прямо в нього. Сфера відскочила у ворота. 1:2!

Матч міг завершитись інакше

Брагару моментально міг відновити перевагу в два м'ячі, спокійно прийнявши м'яч перед карним майданчиком і бахнувши під поперечку. Кожухар врятував. На 71-й же хвилині Дубінчак наважився на удар з лівого флангу в ближній кут – стійка врятувала Верес!

Ще за хвилину розмашиста контратака Динамо завершилась проникним пасом Буяльського на правий край штрафного. Брагару опинився прямо перед голкіпером – і пробив саме в нього! Після цього реально гострих моментів команди не створювали, однак за матчем було цікаво спостерігати. На рівненьському Авангарді відчувався нерв, який підсилювався зливою.

На останніх секундах мала наступити розв'язка. Після подачі зі стандарту господарі виграли підбирання, внаслідок якого Яго отримав пас і класно розвернувся. Подальший удар метрів з 23-х полетів точно в праву дев'ятку – але цього разу Нещерет зіграв блискуче. Динамо одразу вискочило в контратаку зусиллями Пономаренка – той обіграв Кожухара й пробив у порожні з дистанції, але не влучив.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував важку перемогу Динамо. Верес дав бій, як і очікувалось. Кияни почали чемпіонат з перемоги.

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 428 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Волинь" зіграє спаринг з поляками
Фернандо Йєро: Наша заявка була гідна вибору
Кан: "Баварія" зобов’язана досягати хоча б мінімального
Бендтнер: Непогано було б виграти трофей
Доменіко Ді Карло поставили вимогу
Коломойський: Розглядаємо кандидатури інших наставників - Сьомін, Райкард
Лужний нікуди не йде з "Динамо": його слова перекрутили журналісти
Рейтинг IFFHS: шість українських клубів поліпшили свої позиції, а "Шахтар" ввійшов у ТОП-30
ЗМІ: Абрамовичі придбають "Копенгаген"
"Карпати" знову розгромлені "Боруссією". Львів'яни все ще без набраних очок. ВІДЕО
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024