Пт, 29-03-2024, 15:30
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:14
Динамо – Ворскла: результат і огляд матчу 06 11 2021

Динамо – Ворскла: результат і огляд матчу 06 11 2021

Динамо поступилося Ворсклі (1:2) у 14 турі чемпіонату України. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Україна
14 тур
Динамо
1 : 2
Ворскла
17:00 06:11:2021
90+5’
Вітінью
 
Лукас Рангель
34’
Олів'є Тілль
74’
Данило Кравчук
80’

Лідер УПЛ 2021/22 прийняв одного з головних претендентів на бронзу. Матч, як і онлайн-трансляція Динамо – Ворскла на "Футбол 24", стартував о 17:00. Команди перед звітною дуеллю розділяли 10 очок. Полтавський клуб останнім часом – напрочуд комфортний суперник для динамівців, які виграли 9 очних поєдинків поспіль. У рідних стінах кияни на внутрішній арені непереможні. В рамках Прем'єр-ліги досі лише Шахтар зумів відібрати в команди Луческу очки на НСК Олімпійський.

Класний високий пресинг від господарів. Кияни налякали Різника, і голкіпер Ворскли викотив у центр на суперника, залишивши свої ворота порожніми. Буяльський повільно приймав цей "пас" і надто слабко пробив – Яворський встиг зміститися навпроти рамки і заблокувати. Рамірес, який повернувся в основу вперше за 4 матчі, закинув у штрафний. Де Пена з гострого кута не зміг переграти Різника. Перший удар Ворскли на 18 хвилині. Навіс Пердути після розіграшу штрафного, удар Степанюка повз ціль з не надто якісного становища.

Динамо – Ворскла – 1:2 - огляд матчу

Рамірес знову непогано співпрацює з Де Пеною. Після кутового Ерік скинув назад, Карлос з рикошетом від захисника пробив у стійку. Майже ідеально розіграний кутовий у виконанні Динамо. Циганков обігрався з Шапаренком і подав на дальню стійку. Там Забарний вирішив бити з льоту під жорсткою опікою, а міг скинути в центр на зовсім вільного Раміреса – був би вбивчий момент. "Ну, і що ми будемо весь час захищатися?! Іди туди!" – лютує Максимов біля бокової лінії, його гравці огризаються, мовляв, ми б і раді, але банально не можемо вийти вперед.

Циганков метрів з 30 дав вище зі стандарту. Рангел пройшов правим флангом і змусив Забарного фолити на жовту картку. Тілль зі штрафного націлено подав, а Рангел розстріляв з кількох метрів. Спрацювала традиційна проблема Динамо на другому поверсі. Жахіття Забарного у повітрі триває. Тимчик продерся правим краєм і прострілив у центр. Удар Раміреса впевнено заблокував захисник. Надто багато полтавських оборонців перед воротами, але й венесуелець заплутався у своїх ногах, втративши дорогоцінний час.

Ерік ледь не виправився на 40 хвилині. Рамірес після пасу Сидорчука прибрав суперника і класно покотив у розріз. Буяльський надто пізно стартував, не прочитавши намір партнера, однак і той міг віддати м'якше. Кендзьора блискуче знайшов Раміреса пасом з глибини. Тут уже йде дальній удар вище, знову не ідеальне виконання підводить. Судді традиційно "феєрять". Пердута випередив Сидорчука і покотив пас назад. Воротар взяв у руки, але Іванов не свистить вільний удар. Що там по правилах?

"Що це, якщо не відбір?!" – Сидорчук не погодився з фолом Тимчика. Суддя відразу виписав жовту за суперечки. Іронічна посмішка Луческу. Судді суддями, але капітану Динамо теж варто вгамувати емоції – його команда виглядає не найкращим чином. Лише 4 удари в киян за перші 45 хвилин проти 3 спроб Ворскли. За ударами у площину воріт взагалі команда Максимова – краща (1:2), та й за контролем м'яча перевага господарів незначна (52%:48%). У цьому всьому теж судді винуваті?

У перерві Гармаш замінив Раміреса. Степанюк прострілив з лівого флангу, Кане п'ятою продовжив повз Де Пену. І тільки Кендзьора в ефектному падінні заблокував розстрільний удар Рангела. Гармаш після чергового прострілу Тимчика пробивав на межі воротарського у жорсткій боротьбі проти Пуцліна. Травмувався Денис. Знову провал в центрі поля від Динамо. І тут також тільки Кендзьора рятує. Не дав польський захисник, який нині діє в центрі, забити вже у порожні ворота. Вітінью замінив Де Пену на 55 хвилині.

Забарний, в якого вже є жовта, знову необдумано фолить. Тут суддя вже пробачає динамівців. Вітінью пройшов лівим флангом і відкинув під удар Сидорчуку – вище. Циганков після стіночки з Гармашем крутив у дальній. Красиво, але мінімально невлучно. Ті ж люди на манежі. Циганков дивовижною підрізкою знайшов Гармаша у вбивчому моменті. Різник витягнув удар головою Дениса. Сидорчук ненароком врізав Степанюку, ставши на шляху форварда Ворскли.

Епізод у штрафному Динамо, але Іванов спочатку не побачив блокування. Віталій Романов на VAR порадив арбітру переглянути повтори. Пенальті. Схоже, справедливо. Олів'є Тілль пробиває з 11-метрової позначки і прошиває Бущана, який майже потягнув пенальті. Шапаренко двічі грубо зіграв. Микола отримав лише одну жовту. І тут пощастило Динамо. А ось у Ворскли Данило Кравчук вийшов на 68-й, а 12 хвилин потому отримав друге попередження, яке перетворилося на вилучення. Два поспіль дальні удари не дуже потурбували Різника.

Степанюк з відскоком від газону пробив здалеку. Стійка рятує Бущана. Ще один дальній удар спокійно парирує воротар Ворскли. Вітінью забиває дебютний гол за Київ на 90+5 хвилині. Забарний після подачі Циганкова розстрілював, Різник ледь парирував, але перед собою. Бразильський вінгер впевнено добив. Бущан пішов у штрафний гостей на стандарті. Полтавська команда ледь не вибігли в контру на порожні ворота. Ще один стандарт без результату.

Ворскла завдає першої поразки Динамо в УПЛ за майже рік. Команда Максимова набрала 28 балів і вийшла на 3 місце. Кияни не обіграли "зелено-білих" вперше за 10 матчів. Підопічні Луческу дарують Шахтарю нагоду зрівнятися за очками, якщо "гірники" обіграють в неділю Колос. Додамо, що Динамо вперше в сезоні 2021/22 пропустило відразу 2 голи в рідних стінах. Навіть Барселона в ЛЧ такого не змогла зробити з киянами в гостях. Ба більше, в усіх матчах УПЛ команда Луческу не пропускала більше одного м'яча з грудня 2020 року (2:2 з Колосом). Останньої ж поразки в чемпіонаті України динамівці зазнавали ще 8 листопада 2020-го (0:3 від Шахтаря).

Це ще команда Луческу?

На жаль, все частіше останні матчі наводять на думку, що головний тренер Динамо втрачає контроль над ситуацією в колективі та на полі. Кияни припускаються дитячих помилок та обрізок. Капітан замість того, щоб вселяти спокій і солідність у центрі поля, істерить з регулярними наїздами на арбітра і привозить пенальті. Сидорчук прекрасно розуміє, що в ЛЧ за таке можна просто отримати дві жовті та зійти з поля. Ну, але ми ж в Європу не хочемо. Там змушують страждати, грати за правилами. Давайте краще грати в старі-добрі війни з суддями, в особі яких кожна сторона бачить ворога народу, мотивованого головним суперником.

Якби обидва наші гранди показували гідні результати хоча на груповому етапі Ліги чемпіонів, ці дурощі можна було б пробачити. А так, що виходить. Гри немає, результатів відповідно теж, зате винуватими в усіх бідах можна просто призначити суддів! Хоча саме сьогодні Іванов точно не судив на користь Ворскли. Вилучення для гравця гостей? Будь ласка, без будь-яких зайвих роздумів. Пенальті у ворота Динамо? Тут вже потрібен VAR і купа повторів. Вже не кажучи, що Шапаренко і Забарний з такими грубощами запросто отримали б по вилученню за дві жовті, якби проблема була в судді.

Якщо Іванов і був у чомусь винен, то в непослідовності, а не упередженості до динамівців. Складно зрозуміти, чим 2 фоли Кравчука, які призвели до червоної, гірші, ніж стик Забарного, який врізав по ногах Кане на 55 хвилині, маючи вже в пасиві жовту картку. Якщо там 2 попередження, то тут те саме. Тому слова Луческу на "допомогу судді Ворсклі" хіба що можна виправдати захистом своєї команди. Переконаний, що домнул Мірча знову багато і довго розмовлятиме зі своїми підопічними про їхні помилки і ставлення до роботи. Але це буде за кадром. Публічно ж румунський тренер намагається перевести удар від футболістів на арбітрів. Це не найгірший виховний метод.

"Гри було дуже мало": післяматчева прес-конференція Луческу – про брудні методи Ворскли та претензії до судді

Повертаючись до гри, великі питання залишають центральні півзахисники, а також Тимчик, Караваєв і Забарний. Як легко Ворскла почала проходити численний високий пресинг киян. Показовий епізод, коли Степанюк і Рангел удвох вибігають з-під свого штрафного, і лише Кендзьора в самовідданому стрибку (універсальний оборонець збірної Польщі сьогодні найкращий у захисній лінії!) скасував неминуче взяття воріт. Сидорчук повинен більше питань задавати собі, аніж судді. Шапаренко, таке враження, отримав психологічний удар, не реалізувавши супермоменти в домашній грі з Барселоною. Буяльському знову не вистачає ефективності дій – багато креативу, мало рішучості.

Луческу також дещо розчарував. Його команді бракує надійності. Грала ж основа основ, крім хіба що Раміреса, Караваєва і Тимчика. Лінивий контроль, якому не вистачає бажання і солідності. Купа безглуздих помилок, які роблять гру хаотичнішою і дають шанси суперникам на рівному місці. Усе це повертає в часи Хацкевича/Михайличенка і дуже відрізняється від того, що прививає румунський фахівець. Сам тренер, що цікаво, припустив свою помилку з вибором складу. Однак фактично знову головний розрахунок румуна в тому, що Гармаш мільйонний раз приміряє на себе костюм МЕССІї. Чи Циганков і Буяльський вирішать удвох, що не вдасться Денису. Насправді і Гармаш, і Вітінью увійшли у гру дуже продуктивно. Чи не варто було освіжити ще й виразно втомлений центр поля?

Максимов кидає виклик українській тренерській школі

Ворскла ще в першому таймі сиділа в окопах і поступово страждала все більше. Що зробить у такій ситуації більшість наших тренерів? Правильно. Дасть вказівку припаркувати ще парочку автобусів, а заодно тролейбус і старий-полатаний трамвай. Що робить Максимов? Жене команду вперед. Змушує позбавитись страху, який сковує 99% українських футболістів. Вичитує свого форварда Степанюка за те, що той не ходить вперед, а відсиджується в захисті. Минає зовсім мало часу, і Рангел заробляє стандарт, а за кілька секунд і забиває.

Старт другої половини? Ворскла веде в рахунку, але створює момент за моментом. Навіть відсоток володіння в якийсь момент був максимально близьким в обох команд. І це команда, яку дуже підкосили травми та ковід, залишивши практично без лави запасних. В останній момент з основи випав ще й Чеснаков, вихід якого анонсували на офіційних джерелах. Динамо почало підтискати, посипалися моменти, почав феєрити Різник. Максимов випускає крайнього форварда Кравчука замість одного з опорників. Полтава, нагадую, все ще веде в рахунку. І Данило робить свою справу вже за хвилину, хоча без недбалості киян не обійшлося. Це був ще один показовий епізод, наскільки динамівці не бажали грати, ніби робили всім ласку.

Уже потім він заробить червону картку. А на 69 хвилині Кравчук проходить флангом, його стереже Кендзьора, ніби все під контролем. Туди добігає Сидорчук. У Динамо перевага 4 проти 2 суперників. Капітан просто пробігся в зону, звідки йде передача джокера Максимова у штрафний. Виникає питання, – навіщо? Та якби ж Сидорчук настільки даремно біг за поїздом, який уже промчав його станцію, тільки в тому моменті... Те, що відбувається потім, можна спокійно називати катастрофою.

Тимчик у найгірших традиціях українських середняків грає на відбій, хоча поруч відкриті і воротар, і Забарний. Караваєв біжить разом зі Степанюком. І замість того, щоб пильнувати Руслана, починає легкий поворот туди, де немає абсолютного нікого. Форвард Ворскли робить ривок. Караваєв все ще дивиться, що там двоє людей на фланзі, махає до когось руками. Степанюк вривається у штрафний, де на нього на повній швидкості набігає Сидорчук. Схоже, саме вихід Тимчика був одним з тих, в яких Луческу побачив свою кадрову помилку. Однак інші двоє гравців збірної України теж виглядають так, ніби дебютують у дорослому футболі.

Не все так погано і Динамо лише підхоплює синдром фаворита?

Не зовсім правильно буде говорити про повний спад у лідера УПЛ. Так, ризикують на рівному місці віддати першість Шахтарю. Однак київський клуб і так створив безліч моментів для перемоги. Те, що витворяла середина поля і захист, просто нагадало період застою перед приходом Луческу. Та забий до перерви Буяльський у порожні ворота чи Рамірес з кількох метрів, Ворсклу навряд чи відпустили б. Якщо поглянути на ті ж провідні чемпіонати, супермашина Тухеля після виснажливого бою в ЛЧ втрачає очки з Бернлі. Також вдома. Після 25 ударів Челсі проти 5 спроб у суперника. Реал ледь не втратив 2 голи переваги з Райо.

Є певний момент втоми, зокрема, і психологічної. З іншого боку контекст серії попередніх матчів у чемпіонаті України не дозволяє списати все лише на Лігу чемпіонів. Помилки, втрата концентрації, менше бажання перемогти, прояв недооцінки, фактично навіть неповаги до суперників і тренера, вказівками якого легковажать аж надто часто. Це ж не питання одного матчу з Ворсклою. І це насторожує. Позитив у грі з Барсою? Теж варто дивитися на контекст. Каталонці зараз не просто погані, а дуже погані. Вели 3:0 з Сельтою і віддали перемогу. Це не той суперник, гідною поразкою від якого, треба особливо пишатися.

Тому Динамо після не зовсім справедливого результату в ЛЧ хотілося побачити злим і налаштованим, а не розслабленим і розхлябаним. Реакція була. Але від окремих футболістів. Циганков тягнув-тягнув і трохи не дотягнув, хоча гольовий кутовий подавав саме Віктор. Гармаш майже став суперменом, який рятує світ. Вітінью забив дебютний гол сам і створив парочку класний моментів партнерам. Бразилець вже не вперше так активно входить у гру. З недавнього новачка (Вітінью дебютував якихось днів 40 тому) цілком може вирости основний лівий вінгер Динамо.

Навіть той же Рамірес не був провальним. Просто те, що Луческу пробачає Буяльському, Циганкову чи навіть Гармашу, Еріку вже не дає вийти навіть на другий тайм. Не тільки ж у венесуельця були проблеми з реалізацією. А щодо розіграшу комбінацій, відкривань, великих питань не було. Словом у Динамо є певний кадровий потенціал, який можна розкривати і розвивати принаймні на рівні УПЛ. Чи є запас міцності? Побачимо після перерви на збірні.

Тарас Котів

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4322 | Додав: adminA | Теги: Динамо – Ворскла: результат і огляд
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"МанСіті" віддасть Джонсона в оренду
Крістальдо в "Металісті" не буде
Лівога захисника "Карпат" Ігоря Ощипка вдало прооперували у Мюнхені
Андрій Воронін може продовжити свою кар'єру в Україні
Марчелло Ліппі дебютує на чолі збірної України в матчі проти Франції 7 червня
Люнгберг повертається на Туманний Альбіон
"Металург" Запоріжжя - "Оболонь" Київ. ВІДЕОЗВІТ
ЗМІ: Абрамовичі придбають "Копенгаген"
Маркевич: Розцілував Мілевського після матчу
"Баварії" сподобалось забивати "Штутґарту" в гостях. ВІДЕО
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024