Пт, 19-04-2024, 23:53
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:49
Динамо – СК Дніпро-1: анонс матчу УПЛ

Динамо в рамках 12-го туру УПЛ приймає СК Дніпро-1. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Україна
12 тур
Динамо
17:00
СК Дніпро-1
17:00 24:10:2021
 

У поточному турі грандам випало два непростих екзамени. Шахтар свій іспит склав (хоча й не без проблем), дотиснувши Ворсклу й наздогнаши Динамо на вершині турнірної таблиці УПЛ – тепер настала черга киян. Їхнім екзаменатором стане СК Дніпро-1, якого давно коронують на третє місце і на якого прямо зараз нічого не тисне. Десна та Олександрія розділили очки, Зоря йде у двох залікових балах позаду, а до третьої Ворскли дніпровцям не вистачає стільки ж пунктів. Таким чином, боятися гранда немає сенсу – поразка не змінить баланс сил.

Йовічевіч порівняв Динамо та Шахтар напередодні дуелі СК Дніпро-1 з командою Луческу

Цей факт є не дуже приємним для "біло-синіх", адже смілий СК Дніпро-1 може наробити шуму. Достатньо згадати зустріч у позаминулому сезоні на Дніпро-Арені, коли Динамо ефектно винесли з рахунком 3:1 – тоді хет-триком відзначився Супряга. Нині у складі "спортклубівців" грає ще крутіший нападник з цінником, який можуть не потягнути навіть наші гранди. Так, мова про Довбика, у якого 6 голів в 10 матчах УПЛ.

СК Дніпро-1, на відміну від більшості команд у чемпіонаті, намагається грати в нормальний футбол. Ігор Йовічевіч експериментує зі схемами й намагається прищепити атакувальний стиль, а кадровий потенціал у "спортклубівців" лишень стає вищим – по ходу цього сезону клуб посилився португальським центрбеком Монте, хорватським центрхавом Джурасеком і вінгером Гуцуляком. Це вже не кажучи про прихід Лучкевича й оренду Кравченка. До того ж клуб запросив нових скаутів і тактичних аналітиків.

Все це, звісно, круто, однак поки що СК Дніпро-1 більше розчаровує своїх вболівальників. Так, команда йде поруч з третьою позицією, але у неї немає жодної перемоги над конкурентом – Десні програли зі скандалом, вдома від Зорі зазнали розгрому, а з Ворсклою була зафіксована нічия при голі з явного офсайду. Навіть з Металістом 1925 колективу було дуже важко. Проти Шахтаря дніпровці теж нічого цікавого не показали, зазнавши рядової поразки. Поки що "спортклубівці" б'ють лишень тих, хто точно слабший, хоча і в таких поєдинках колектив часто створює собі проблеми.

Частково це можна пояснити психологією, але й в тактичному плані є питання. Зокрема, СК Дніпро-1 надзвичайно залежний від гри Довбика – великою мірою, вся гра будується через закидання на нього. Занадто примітивно, як для такого потужного складу. Артем забиває з гострих кутів і взагалі домінує в кожному епізоді, але лишень за умови наявності простору – без нього форварду стає значно важче (хоча він дуже потужний у фізичному плані). Динамо, звісно ж, простору не дасть.

Цікаво поглянути, яку тактику обере Ігор Йовічевіч на цей матч. В основному він грає у схемі 4-2-3-1, але на матчі з Ворсклою та Зорею він виставляв схеми з трійкою захисників та перевантаженим центром. Зокрема, у поєдинку проти луганців можна було помітити навіть "ромб". В обох випадках СК Дніпро-1 програв, тож зробимо ставку на традиційну "четвірку". Щоправда, їй не вистачатиме орендованого Кравченка на правому фланзі й дискваліфікованого Дубінчака на лівому.

Словом, суперник у Динамо міцний, але проблемний. Між тим, для киян у чемпіонаті немає значення, з ким грати – вони розіб'ють будь-кого без особливого спротиву. Підопічні Мірчі Луческу в поточному сезоні втрачали очки лишень у матчах з Інгульцем (досить випадкова осічка) й Шахтарем ("нулі" у рівній грі). Десну знищили з рахунком 4:0, Колосу забили шість ще до перерви, і лише з Олександрією перемогу вдалося вирвати завдяки пенальті в компенсований час – от тільки за статистикою "біло-сині" награли на розгром.

Динамо їсть середняків і запиває аутсайдерами. За очікуваними очками та голами кияни йдуть на першій позиції. Це чи не єдиний колектив УПЛ, який створює більше моментів у позиційному наступі, а не в контратаках. Поки що навіть Шахтар таким похизуватись не може. Зворотною стороною медалі є доволі нудний футбол, а в ЛЧ команда поки що грає виключно автобусом – втім, в рамках чемпіонату "біло-сині" залишаються найкращими в плані організації й ефективності. Вони дійсно йдуть на друге золото.

Як не дивно, але для успіху в матчі проти такого Динамо потрібно якомога більше атакувати. Річ у тім, що після пропущеного голу підопічним Мірчі Луческу доводиться розкриватись, а це шкодить структурі гри киян. У них з'являються розриви в лініях. Втім, це набагато простіше сказати, ніж зробити – Львів у попередньому турі забив першим, але потім пропустив чотири. СК Дніпро-1, однак, міцніший за "містян".

Кадрова ситуація

Травмовані: Кулач, Попов, Бесєдін

Дискваліфіковані: Дубінчак (СК Дніпро-1)

Не зіграють через умови оренди: Русин, Кравченко (СК Дніпро-1)

Орієнтовні склади на матч Динамо – СК Дніпро-1

Динамо: Бущан – Кендзьора, Забарний, Сирота, Миколенко – Сидорчук, Шапаренко – Циганков, Буяльський, Де Пена – Гармаш

СК Дніпро-1: Кожокару – Лучкевич, Сваток, Логінов, Адамюк – Піхальонок, Ігнатенко – Гуцуляк, Джурасек, Назаренко – Довбик

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

СК Дніпро-1 частенько створює проблеми для Динамо. Зокрема, у попередньому чемпіонаті можна пригадати красень гол Назаренка й доволі непросту звитягу "біло-синіх", подаровану захисниками. Склад тут хороший, а втрачати у поточному турі, по суті, немає чого. Враховуючи втому киян після ЛЧ, можна навіть сподіватись на якийсь гол у ворота Бущана.

Втім, не можна ігнорувати факт жахливої гри дніпровців проти усіх більш-менш сильних суперників. Крім того, не можна забувати про надзвичайну важливість поєдинку для Динамо – вони не мають права на осічку, тож сьогодні вийде максимально заряджена основа. У поточному сезоні вона трощить усіх, хто нижче класом, а СК Дніпро-1 ще й не може розраховувати на двох флангових лідерів.

З огляду на вищезазначені факти, найбільш вірогідним результатом здається перемога підопічних Мірчі Луческу.

 

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4317 | Додав: adminA | Теги: анонс матчу УПЛ, Динамо – СК Дніпро-1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Суркіс каже, що "Динамо-2" очолить Гусін, дубль - Хацкевич, а головну команду - Сьомін або Лужний
"Бешикташ", "Динамо", "Спарта", "Ліверпуль" і ПСЖ гарантували собі вихід до 1/16 ЛЄ
"Севастополь" скоротить склад
Луїш Фігу може стати тренером "Інтера". ВІДЕО
Рінат Ахметов: "Шахтарю" також пропонували вийти з телевізійного пулу
"Арсенал" Київ - "Волинь" Луцьк. ВІДЕОЗВІТ
Дивитися онлайн відео програми "Інший футбол" каналу ICTV за 19.12.2010
Несмачний хоче залишитись в "Динамо"
Едмар невдовзі стане українцем
"Динамо" у грудні проведе збори у Туреччині
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024