Пт, 26-04-2024, 04:13
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


12:27
Динамо – Шахтар: анонс матчу УПЛ

Динамо в рамках центрального матчу 10-го туру УПЛ приймає Шахтар. Анонс і прогноз читайте на "Футбол 24".

Україна
10 тур
Динамо
19:30
Шахтар
19:30 03:10:2021
 

Як же швидко все змінюється в українському футболі! Перед матчем за Суперкубок ніхто не сумнівався у флагманстві Динамо та його найвищих шансах на чемпіонство – навіть Роберто Де Дзербі неодноразово натякав на це. Пройшло 10 днів – Динамо розгромно програло суперкубкове Класичне й зазнало жорсткого побиття у Мюнхені, а Шахтар розписав круту нічию з Інтером і отримав прекрасну нагоду вийти на першу позицію в УПЛ. Зараз "гірники" відстають від киян на три залікові бали, а у разі рівності очок все вирішуватиме статистика особистих зустрічей.

Динамо – Шахтар: прогноз на суперматч УПЛ

Втім, для цього необхідно перемогти Динамо в чемпіонаті. Мірча Луческу очікувано списав поразку в Суперкубку саме на брак емоцій – мовляв, команда вже все виграла й все довела, а на такі непотрібні турніри налаштуватись важко. Шахтарю дійсно той матч був важливішим, однак головний тренер "біло-синіх" відчутно нервує. Він прекрасно розуміє, що причина невдач його підопічних полягає не лишень у психології.

Останні поєдинки продемонстрували вразливість Динамо, яку протягом року в Україні ніхто не міг перевірити. Кияни в топ-матчах звикли сідати в низький блок, грамотно сповільнюючи атаки суперника й накриваючи основні канали його дистрибуції – так, чемпіони в першому таймі невдалого Класичного круто перекрили дихання Майкону, а "гірники" при відчутній перевазі в контролі м'яча не заходили в штрафний. Схожа історія спостерігалася і з Бенфікою, і з Баварією в перші 10 хвилин. Втім, після першого ж пропущеного голу Динамо доводиться розкриватись – і тут вже опоненти починають розривати підопічних Мірчі Луческу.

Румунський наставник налаштовував свою команду під обережний стиль гри з мінімумом ризиків. Він прекрасно розумів, що розмін контратаками для "біло-синіх" – це деструктивна історія, яка дає супернику простір. Протягом року обережність киян працювала практично безвідмовно, провалюючись тільки у матчах з європейськими топами, однак зараз динамівців почали читати. Чемпіона накривають високим інтенсивним пресингом, вимикаючи канали виходу з оборони через центрхава – і Динамо починає нервувати, пропускаючи необов'язкові голи й розвалюючись.

Попри ці мінуси, варто не забувати, що динамівці в поточному розіграші УПЛ являють собою найкращу атаку й найкращу оборону – як за очікуваними, так і за реальними показниками. У них вищий середній xG удару й краща ефективність боротьби, хоча в інтенсивності Шахтар не поступається. Взагалі, за більшістю цифр колективи йдуть рівно, випереджаючи один одного за кількома показниками на дещицю.

Донеччани після розгромної перемоги в Суперкубку та нічиєї з Інтером почали вигідно вирізнятись на тлі Динамо. Особливо фанатів вразив поєдинок у ЛЧ, адже від "гірників" очікувався "автобус" та нервові 0:0 з купою моментів міланців – Шахтар же зіграв проти "нерадзуррі" на рівних, а в другому таймі підопічні Роберто Де Дзербі взагалі працювали з позиції сили. Круто? Безумовно, однак переоцінювати цей успіх не варто.

В цих двох матчах "помаранчево-чорні" не показали принципового прогресу в своєму футболі. Вийшло навіть навпаки – італійському алленаторе довелося трішки спростити гру своїх підопічних, відмовившись від сміливих виходів з оборони через центр поля й повернувши латералів у високі позиції при початку атак. Донеччани відкотилися до більш звичних зв'язків часів Луїша Каштру, однак ключової проблеми ці перестановки не вирішили. Шахтар як був слабким у завершальній фазі атак, так і залишився.

До випадкового голу Траоре в Суперкубку "гірники" володіли ініціативою, катаючи м'яч у високому темпі й маючи 11 позиційних атак, однак жодна не дійшла до удару. Та і дотиків у штрафному було всього три. За 30 хвилин. З Інтером історія повторювалась – Шахтар тримав контроль над двома третинами поля, нічого не дозволяючи супернику, однак більшість спроб загострення виявились банальними й невиразними. Між тим, оборона у Динамо теж потужна, а експерта з реалізації ситуативних моментів – Траоре – у команди вже немає.

Кадрова ситуація

Травмовані: Попов, Буяльський, Кулач, Рамірес – Траоре, Дентінью, Фернандо

Дискваліфіковані: –

Орієнтовні склади на матч Динамо – Шахтар

Динамо: Бущан – Кендзьора, Сирота, Забарний, Миколенко – Сидорчук, Шапаренко – Циганков, Андрієвський, Де Пена – Гармаш

Шахтар: Пятов – Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі – Степаненко, Майкон – Тете, Алан Патрік, Соломон – Педрінью

Прогноз "Футбол 24" – 1:1

Динамо підійде до цього поєдинку дуже злим, адже останні два тижні виявились для киян важкими. Та і ризики в сьогоднішньому Класичному вищі – Шахтар ризикує залізти на вершину УПЛ, а скидувати його вниз доведеться дуже довго. Зрештою, варто не забувати і про бажання взяти реванш за розгром.

Але чи здатні команди перемогти? Тут є великі питання. Шахтар залишився без Траоре, на якому трималася основна робота по конвертації моментів у голи – "гірники" більше за інших залежні від наявності якісного форварда попереду. Без нього футбол донеччан перетворюється у ватокат, в якому є усе, крім вривань у штрафний та моментів. Власне, навіть з Траоре в основі Шахтар мав серйозні проблеми з позиційним наступом (Минай та Олександрія не дадуть збрехати), а тут доведеться розкривати блок Динамо.

Кияни ж підходять до зустрічі з травмованим Буяльським. Навіть якщо Віталій якимось дивом відновиться до Класичного, навряд чи він дасть потрібний обсяг роботи. Це – катастрофічна втрата, адже саме його переміщення дають киянам правильну горизонтальність гри. Зі здоровим Буяльським у основі підопічні Мірчі Луческу тримають центр мертвою хваткою й плетуть круті комбінації в завершальній фазі атак, розкриваючи оборону суперника через пас, а от без нього футбол стає вертикальнішим і більш прогнозованим. Шапаренко у Суперкубку теж виглядав невиразно, а на Андрієвського в ролі плеймейкера ніхто особливо не сподівається.

Втім, немає сумнівів, що Динамо здатне стримати наступ атаки Шахтаря без Траоре. Між тим, нічия цілком влаштує киян, адже донеччани залишаться позаду на дистанції в три очки. Мірча Луческу достатньо прагматичний коуч, аби в якийсь момент взяти й перейти на збереження "мирової".

Букмекери не бачать явного фаворита у зустрічі. Не бачимо його і ми. Найбільш вірогідним підсумком поєдинку здається нічия.

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4337 | Додав: adminA | Теги: Динамо – Шахтар: анонс матчу УПЛ
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Анонс 19 туру АПЛ
IFFHS: Українська Прем'єр-ліга серед ТОП-10 чемпіонатів світу
Аржанов та Польовий уже майже гравці "Арсенала"
БАТЕ зіграє проти "Динамо" без основного воротаря
З вересня матчі "Шахтаря" показуватиме загальнодоступний канал
Худоб'яку соромно закінчувати Лігу Європи без жодної перемоги "Карпат"
"Мене здивували скарги англійців у зв'язку з поразкою їх заявки" - Блаттер
Кварцяний вибачився за різкі висловлювання, але від рішення піти у відставку не відмовляється
Палкін: Луческу не потрібні новачки
Свій перший матч у новому році "Динамо" зіграє проти "Маккабі"?
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024