Пт, 29-03-2024, 08:38
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


16:34
Динамо – Шахтар: анонс фіналу Кубка України

 

"Футбол 24" представляє анонс фіналу Кубка України між Динамо та Шахтарем.

Динамо – Шахтар

9 травня 20:30. Дніпро, "Дніпро-Арена"

Головний арбітр: Юрій Можаровський

Телетрансляція на каналах "Футбол 1" та "Україна", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Розіграш Кубка України 2017/2018 пройшов не без родзинки, однак без особливої інтриги щодо фіналістів. Найскладніші суперники були ними пройдені ще в 1/8 фіналу, і далі обидва клуби впевнено реалізували свою перевагу у класі над представниками Першої/Другої ліг та "простачками" УПЛ.

Динамо – Шахтар: прогноз на фінал Кубка України 2017/18

Матч відбудеться на стадіоні "Дніпро-Арена". Він вдруге в своїй історії приймає фінал Кубка України, займаючи особливе місце в історії Шахтаря. Останній у своєму легендарному сезоні 2008/2009 програв на цьому стадіоні фінал проти Ворскли Миколи Павлова. Динамо, в свою чергу, місяць тому в рамках півфіналу Кубка України розгромило на даному полі місцевий СК Дніпро-1.

Фінал Кубка України Динамо – Шахтар: у продаж надійшли квитки на місця з обмеженою зоною огляду

Фінал Кубка має велике значення не тільки для вболівальників, а й для учасників матчу. Для футболістів Шахтаря даний матч стане шикарною можливістю реабілітуватися за поразки киянам у Харкові, а для Фонсеки – шансом вперше обіграти Хацкевича у офіційних турнірах. Для останнього ж Кубок може стати деякою компенсацією за хоч і протиречивий, але програний чемпіонат.

Втім, навряд чи для Динамо та Шахтаря потрібні якісь додаткові стимули до перемоги, адже це Класичне дербі, в якому зібрані найкращі футболісти України. Жоден з учасників матчу не вміє і не хоче вміти програвати, тож нас чекає запеклий двобій.

Статистика особистих зустрічей у Кубку України

    Динамо та Шахтар у Кубку України провели між собою 13 матчів, з яких Динамо виграло чотири, Шахтар – вісім, а ще один матч завершився перемогою Динамо у серії пенальті.
    Лише 4 з 13 матчів завершилися з перевагою однієї з команд у більше ніж 2 м’ячі
    Загальна статистика м’ячів у Кубку України – 21:12 на користь Шахтаря
    Найбільш результативні матчі – перемога Шахтаря в 1/16 Кубка 2011/2012 (4:1) та перемога Динамо у фіналі Кубка 2001/2002 (2:3)

Сабо: Думаю, у фіналі ми побачимо цікавий поєдинок

Статистика особистих зустрічей у фіналі Кубка України

    Шахтар може порівнятися з Динамо за кількістю перемог в очних зустрічах у фіналі: команди зіграли між собою 9 матчів, з яких кияни виграли п’ять.
    У фіналах Кубка між Динамо та Шахтарем лише два рази було зафіксовано нічию в основний час – у 2002 році (2:3 у додатковий час) та 2015 році (0:0) на НСК Олімпійський.
    Лише одного разу у фіналах доходила справа до пенальті – у 2015 році. Тоді у ній перемогло Динамо – 5:4.
    Лише два фінали завершились перемогою однієї з команд з відривом у два м’ячі – обидва з них виграв Шахтар (2008 та 2011 роки)
    Загальна статистика м’ячів у фіналах Кубка України між Динамо та Шахтарем – 11:9 на користь Шахтаря
    У шести матчах Динамо визначалося номінальним господарем поля. В чотирьох з них перемогли кияни, двічі вигравали гірники
    Лише три з дев’яти фіналів не проводилися на домашньому стадіоні однієї з команд. Двічі в таких фіналах перемагав Шахтар.

Шлях по турніру

Динамо

1/2 фіналу: СК Дніпро-1 – Динамо, 1:4

1/4 фіналу: Десна – Динамо, 0:2

1/8 фіналу: Олександрія – Динамо, 2:3 (2:2 в основний час)

Маркевич: Інтриги в півфіналах Кубка України не було

Шахтар

1/2 фіналу Шахтар – Маріуполь, 5:1

1/4 фіналу: Шахтар – Верес, 4:0

1/8 фіналу: Зоря – Шахтар, 3:4 (в основний час – 2:2)

Кадрова ситуація

Дискваліфіковані: немає

Травмовані: Бернард, Танковський

Під питанням: Ордець, Гречишкін, Зубков

Олександру Хацкевичу доступний повний набір футболістів. Матч проти Маріуполя пропускали Буяльський та Гармаш, однак тренер, схоже, просто вирішив їх приберегти саме на фінал – наразі вони тренуються у загальній групі. Найбільш тривалі гості лазарету – Тамаш Кадар та Сергій Сидорчук – також повернулися до тренувань і готові допомогти команді, хоча навряд чи Хацкевич стане експериментувати з ігровими зв’язками у фінальному матчі.

Шахтар прибув до Дніпра у повному складі

У Шахтаря також немає особливих проблем зі складом. З дискваліфікацій повернулися Марлос та Кайоде, а до відсутності травмованого Бернарда вже всі давно звикли. Ордець, Гречишкін та Зубков на днях тренувалися за індивідуальною програмою, тож їх вихід знаходиться під питанням – хоча останні два навряд чи можуть вважатися гравцями основи у фіналі проти Динамо. Так само, як і Танковський, який був прооперований у Барселоні й вилетів до кінця року.

Орієнтовні склади

Динамо: Бойко, Кендзьора, Шабанов, Бурда, Піварич, Гармаш, Шепелєв, Циганков, Буяльський, Вербіч, Бєсєдін

Важко повірити у те, що Хацкевич виставить у старт капітана Сидорчука та Тамаша Кадара – тим більше коли все тільки почало зігруватись між собою як слід. Натомість, можна спрогнозувати вихід Гармаша та Буяльського, які прекрасно зарекомендували себе в останньому Класичному дербі і яких дуже не вистачало у минулому турі. На заміну обов’язково має вийти Шапаренко, який реально загострив гру Динамо проти Маріуполя.

Буяльський зустрівся з володарем "Золотого м'яча"

Шахтар: П’ятов, Бутко, Крівцов, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос, Коваленко, Тайсон, Феррейра.

Матч проти Зорі непогано складався для Віктора Коваленко, із заміною якого в центрі поля пропав динамізм, через що довелося грати активніше через фланги. Досвід останнього Класичного мав навчити Фонсеку приділяти увагу останнім, тож вихід транжири Петряка практично нереальний – там вийдуть найкращі. Крівцов також, швидше за все, вийде в основі – занадто ризиковано кидати не до кінця відновленого Ордеця відразу під танк у важливому матчі.

Помилки Хацкевича та героїзм Тайсона вбили інтригу в боротьбі за чемпіонство. Підсумки 30-го туру УПЛ

Головні протистояння

В останньому Класичному Володимир Шепелєв настільки якісно закрив та змусив помилятися Фреда, що його відразу визнали найкращим гравцем туру. Матч проти Зорі показав, що всі атаки Шахтаря продовжують будуватися через бразильського центрхава, тож від якості вивчення обома гравцями уроків дербі залежить, можливо, результат всього фіналу.

Іншою особливістю стане протистояння правого крила Динамо проти лівого Шахтаря. Зв’язка Циганков–Кендзьора за підтримки опорників минулого разу змогла, як мінімум, стримати Тайсона та Ісмаїлі, однак вони все одно мали кілька можливостей забити. Цього разу бразильська парочка забов’язана зіграти набагато якісніше, однак чи вдасться це їм?

Воробей: Динамо скоріше ворог, ніж принциповий суперник

Потенційний MVP матчу – Володимир Шепелєв

У можливостях зіркового сузір’я Шахтаря ніхто не сумнівається, і їх успішна гра – це обов’язок, а не одкровення. Натомість Володимир Шепєлєв в разі повторення своєї шикарної позиційної та персональної гри проти Фреда і Ко яскраво доведе всім, що його крутість зумовлена не фартом чи помилками суперників, а власними розумом та технікою. Якщо успішний харківський матч наново відкрив Шепєлєва, то вдалий фінал може стати його ініціацією у світ справжніх (а не перспективних) топ-футболістів України.

Прогнози букмекерів

Букмекери вважають фаворитом зустрічі Шахтар, однак схильні вважати, що буде забито більше, ніж 2,5 голів. Зокрема, авторитетна контора 1xbet дає на Динамо коефіцієнт 4.44, на нічию в основний час – 3,64, а на перемогу Шахтаря – всього 1.82. ТМ менше 2,5 оцінений схожим коефіцієнтом – 1.81, в той час як ТБ 2,5 – більш привабливим 2.11

Фахівці авторитетної контори Leon виставили коефіцієнт на перемогу Динамо в районі 3.94, а на нічию в основний час – 3.28. Перемога Шахтаря збільшить суму виграшу лише на 1.85. Якщо поставити на те, що у матчі буде забито менше 2,5 голів, то сума виграшу помножується на 1.62, а якщо більше – на 2.03

Вірт: Шанси Динамо та Шахтаря – 50 на 50

Букмекерська контора Марафон дає коефіцієнти, дуже близькі до 1xbet. Перемога Динамо тут оцінюється коефіцієнтом 4.40, а виграш Шахтаря має кф 1.86. ТМ 2,5 – кф 1.81, ТБ 2,5 – кф 2.11

Прогноз Футбол 24 – 0:1

Шахтар у грі проти Зорі показав як свої проблеми у всіх ланках, так і вміння їх долати. Після катастрофічної поразки Динамо у Харкові "гірники" будуть максимально зібрані й вмотивовані, а тактика буде точно переглянута.

Динамо і Шахтар попросили полити поле перед початком фіналу Кубка України

Сучасна ігрова модель Динамо з високим пресингом та персональною опікою вже не буде вважатися дивовижною новинкою. У киян, крім того, занадто молода команда, щоб проводити такі потужні відрізки на одному диханні, що й довів матч проти Маріуполя. Динамо, швидше за все, дасть гідний бій Шахтарю, однак "гірники" мають банально більший досвід таких важливих матчів

 

Категорія: Кубок України з футболу | Переглядів: 4742 | Додав: adminA | Теги: Динамо – Шахтар: анонс фіналу Кубка
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Шахтар" вступив в боротьбу за Веслі
Сербський "Економац" розгромив львівський "Тайм" у першому поєдинку елітного раунду футзального кубка УЄФА. ВІДЕО
"Ньюкасл" витратить 10 мільйонів фунтів на нових гравців
Агент Бенітеса ще не домовився про розірвання контракту
У 19-му турі не зіграють команди з Ліверпуля
6-ий тур Ліги Європи. Результати матчів четверга, 16 грудня
"Локомотив" поки не отримував пропозицій про перехід Алієва
"Спартак" можуть вигнати з Ліги Європи
"Тоттенхем" - "Челсі" - 1:1. Напружена і заслужена нічия. ВІДЕО
Після Коельо "Трабзонспор" поклав око на футболістів "Шахтаря"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024