Чт, 19-09-2024, 04:03
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


15:45
Динамо продовжило кваліфікацію ЛЧ, вдруге розгромивши Партизан – кияни гарантували участь в єврокубках

Динамо в рамках матчу-відповіді 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА 2024/25 перемогло Партизан (3:0). Звіт читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів
2-й кваліф. раунд
Партизан
0 : 3
Динамо
21:00 31:07:2024
 
Андрій Ярмоленко
16’
Владислав Ванат
68’
Олександр Караваєв
90+3’

Шовковський провів ротацію

Після розгрому белградців у Любліні (6:2) питання щодо проходу в наступний кваліфай-раунд ЛЧ було вирішено. Втім, це не значило, що з Партизаном можна було ділити очки. Серби висять на хвості України в таблиці коефіцієнтів, тож Динамо мало перемагати ще раз – але при цьому не перетрудитись. Вже у суботу стартує УПЛ.

Олександр Шовковский вирішив обійтись без номінального опорника. Бражко залишився у запасі, а центральну трійку склали Піхальонок, Буяльський і Шапаренко. Крім того, тренерський штаб оновив лівий фланг – замість Вівчаренка й Кабаєва з'явились Дубінчак і Волошин. Серби, своєю чергою, виставили схему з трьома центрбеками, але навряд чи цей факт мав якесь значення.

Спокійний та успішний перший тайм

Логічно, що такого є рівня агресії піся 6:2 динамівці не чинили, а Партизан в принципі ні на що не здатний. Обговорювати у грі сербів нічого. Дивно, звідки в них вдалося три удари по воротах.

Підопічні Олександра Шовковського володіли м'ячем 67% часу й теж провали три постріли, але якість гри виявилась неспівставною із сербами. Не можна сказати, що кияни раз за разом відрізали групи гравців одним пасом, однак хороших відкривань між лініями та своєчасних передач вистачало. Особливо в цьому плані виділялись Буяльський (добре створював лінії передач) та Піхальонок (класно просував передачами).

Особливого бажання пресингувати динамівці не демонстрували, більше схиляючись до блоку 4-4-2. Та і в цілому економія сил відчувалась – "біло-сині" демонстрували окремі відрізки активності, але загалом події не форсували. Порожні трибуни в Белграді лише підкреслювали спарингувальний статус зустрічі.

Але і цього виявилось достатньо. На 16-й хвилині серби провалили кутовий, а Волошин відібрав м'яч перед штрафним – і увімкнув швидкість, протягнувши сферу метрів на 25. Ванат і Ярмоленко підтримали, організувавши контрвипад 3-в-1.

Волошин віддав поперек на Ваната, а Владислав продовжив лівіше на капітана. Передача виявилась кволою, однак Овусу й Калюлю завадили один одному, скинувши м'яч на ногу Ярмолі. Той вирвався віч-на-віч і прошив голкіпера – 0:1!

Рахунок можна було б і подвоїти. На 23-й хвилині стіночка Буяльського та Ярмоленка завершилась пострілом останнього з лінії карного майданчика. Кеп цілив у лівий нижній, але Йовановіч не спав. Ще за 10 хвилин Ярмоленко викотив передачу на лінію півкола, а Шапаренко бахнув у праву дев'ятку – поруч зі стійкою!

Проблеми по перерві

Перший тайм завершився спокійними 0:1 на користь Динамо. Партизан виглядав "дохлим" за всіма показниками. Втім, на старті другого байму белградці нагадали про систематичні проблеми киян при обороні в штрафному.

Вже за 90 секунд по перерві Бущан помилився під пресингом, віддавши пас у ноги супернику.

Серби одразу ж провели подачу з лівого флангу на лінію воротарського – Салданья ж протиснув Дячука та пробив головою в дальній кут. Стійка врятувала Динамо!

Ще за три хвилини пройшла чергова подача з лівого флангу. Цього разу Попов не розрахував політ м'яча, дозволивши Салданьї замикати з п'яти метрів. Втім, Матеус не зміг нормально підставити голову.

А вже на 51-й хвилині травмувався Дячук. При спробі вибити винос на Салданью центрбек невдало приземлився на руку. На жаль, Максима довелося вивозити з поля на електрокарі. Його замінив Біловар.

Наступні 15 хвилин пройшли без моментів, зате з великою кількістю грубих фолів у виконанні сербів. Безсилі запропонувати щось у атаці, гравці Партизана просто збивались на бруд.

На щастя, динамівці обійшлися без нових пошкоджень, але Олександр Шовковський провів ротацію на 70-й хвилині. Ярмоленка, Шапаренка та Буяльського замінили Кабаєв, Лонвейк та Андрієвський. Трохи згодом Супряга виийшов замість Ваната.

Динамо покарало за грубощі

За хвилину до серії замін кияни встигли забити другий гол. Ванат відкрився під проникний пас Шапаренка, увійшов на лівий край штрафного й отримав підкат від Марковіча – пенальті! Сам Владислав його і реалізував. 0:2 у Белграді й 8:2 за сумою двох матчів!

Справа могла дійти і до розгрому. Супряга на 85-й хвилині розігнав контратаку з прострілом на лінію воротарського, а Волошин замикав у практично порожні ворота. Поперечина врятувала Партизан!

На 87-й же хвилині Попов замкнув подачу Андрієвського зі стандарту, забивши гол – втім, Денис опинився в офсайді.

На 90-же потужний удар з дистанції завдав Піхальонок. Голкіпер парирував! Втім, скільки мотузці не витись, а кінець один.

У компенсований час Піхальонок передачею з глибини розрізав усі лінії белградців, а Дубінчак вдало зіграв на лінії офсайду й втік віч-на-віч. Опинившись перед Йовановічем, Владислав покотив на Караваєва – 0:3!

9:2 сумарно. Динамо знову карає Партизан за цілування з російськими фанатами та поїздки на турніри в москву. Що найбільш важливо, підопічні Олександра Шовковського крокують до 3-го раунду кваліфікації ЛЧ – там на киян чекає Рейнджерс. Крім того, кияни гарантували собі участь в євроосені, адже вилетіти тепер можна тільки в групу Ліги конференцій.

Михайло Юхименко

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 430 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Адебайор гратиме за "Тоттенхем"
Чемпіонат Англії. "Ньюкасл" - "Ліверпуль" - 3:1. ВІДЕО
Результати 1/8 фіналу кубку Іспанії
Ярославський запевняє, що не байдужий до того, що відбувається в українському футболі
Мартін Демікеліс по-дружньому попрощався з Ван Ґаалем
Шевченку поки що не вистачає кондицій, каже Лужний
Бекхем не потрібен "МЮ"
Доменіко Ді Карло поставили вимогу
Сісе не хоче йти з "Фрайбурга"
Девіч хоче зарплату рівня Тайсона та Хав'єра
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024