Чт, 19-09-2024, 04:04
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:37
Динамо прикро поступилось Зальцбургу в першому матчі плей-офф ЛЧ – Ярмоленко став королем змарнованих моментів

Динамо у рамках першого матчу плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА 2024/25 поступилось Зальцбургу (0:2). Звіт читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів
Плей-офф кваліфікації
Динамо
0 : 2
Зальцбург
22:00 21:08:2024
 
Нене Доржель
29’
Мауріц К'єргор
49’

Без особливих змін у складі

Склад Олександра Шовковського завжди читається на 90%. Розмови можна вести тільки по 1-2 позиціях. Цього разу в очі впадав вихід Караваєва в основі – у нього на фланзі було аж два вкрай складних суперники (вінгер Глух і фулбек Терзіч). Здавалося, що під них необхідно випускати швидкісного Тимчика, однак Олександр залишився в запасі. Ймовірно, ще не встиг набрати форму після травми.

Також у старт не потрапив Буяльський. Віталій мав пошкодження, однак навіть без нього хавбек міг залишитись у запасі. Піхальонок для тактичного плану киян підходив краще. Зальцбург же взагалі не здивував – на полі з'явились ті, кого й очікували побачити.

Динамо спростило гру. Це працювало

Зальцбург дещо здивував, систематично вмикаючи високий пресинг. Як правило, австрійці більше зосереджуються на перекритті ліній передач і тиску в центрі поля. Підопічні Пепе Лейндерса давали дуже високу інтенсивність, однак організаційні проблеми нікуди не поділись – їм або бракувало гравців у першій лінії, або ж ніхто не компенсовував висування півзахисника уперед.

Такий футбол провокував постійні розриви. При цьому гості використовували високу лінію оборони. Олександр Шовковський спробував зіграти на даних вразливостях, закрившись у низькому блоці й тікаючи у контратаки. Почасти – через довгий пас. Піхальонок за такої гри був доречнішим, ніж Буяльський.

Фактично Динамо переходило у режим бий-біжи, тільки тепер він був доречним. Заодно вирішувалась проблема контратак, у яких Зальцбург особливо небезпечний – суперника змусили працювати в позиційному наступі, що не дуже зручно для цього лайн-апу. Австрійці рідко отримували простір.

Варто відзначити стійкість Динамо під тиском альпійців. У киян працювали і ротації у флангових трикутниках, і виноси на вінгерів, і магію передач Піхальонка / Шапаренка / Ярмоленка. Комбінації виглядали ефективними – настільки, наскільки це взагалі можливо проти дорожчого на 100 мільйонів Зальцбурга. Звісно, помилок у перехідних фазах теж вистачало, однак 4-5 гострих атак у першу годину зустрічі наша команда провела.

Загалом, на Динамо було приємно дивитись. Зальцбургу мало що дозволили. Що найбільш важливо, відчувалася тактична готовність киян до такого опонента – підопічні Олександра Шовковського використали ледь не всі вади австрійців.

Ярмоленко – марнотрат

І все було б добре, якби капітан не запоров усі гострі атаки. Перша з них пройшла вже на 8-й хвилині завдяки допомозі Попова в центрі – Денис забезпечив підбирання після програшного єдиноборства Кабаєва в опорній зоні. Далі почалася швидка контра з передачею Шапаренка на правий кут штрафного, куди вривався Ярмоленко.

Андрій влетів у периметр, спробував обіграти двох, але заплутався у ногах. На 17-й же хвилині Андрій не зміг обробити м'яч після розрізного пасу Піхальонка. Ще за 10 хвилин капітан натиснув на останнього захисника й змусив його помилитись зі скидкою назад – Ярмоленко створив собі вихід віч-на-віч, однак Бласвіх встиг до м'яча першим.

На 36-й хвилині легенда киян запустив своєчасний пас на хід Караваєву в штрафний, однак Олександр пробив у зовнішній бік сітки. Хоча там все одно помітили метровий офсайд. Ну а вже по перерві Андрій Миколайович запоров чергову супер-атаку – його вивели під удар з правого краю карного майданчика, але метрів з восьми той пробив по горобцях.

Правий вінгер міг виправитись на 54-й хвилині, шведою вирізавши передачу з власної половини на хід Ванату. На жаль, Піонтковскі не дав пробити Владиславу. За кілька хвилин Шапаренко спробував здалеку, однак Бласвіх не спав.

Зальцбург покарав за марнотратство

А що ж було у Зальцбурга в першу годину зустрічі? Та практично нічого. Нічого, крім двох голів. Якщо забути про них, то в актив австрійців можна буде занести тільки декілька небезпечних контратак зі спробами вийти сам на сам чи з негострими замиканнями, а також хороший дальній постріл К'єргора (Бущан парирував). До небезпечного завершення вони не доходили.

Втім, киян підвела власна ж смілива тактика. Захисники намагалися не давати розвертатись супернику, зустрічаючи їх повище й на прийому. На 29-й хвилині сталася помилка – Попов і Михавко висмикнулись одночасно. Дениса в опорній переграв Єо, який одразу ж запустив пас за спину Тарасу.

Далі оборона посипалась за ланцюгом. Нене завершив її ударом з лінії штрафного в правий нижній кут. 0:1. Ще більш прикрим став гол на початку другого тайму – практично одразу по перерві. Караваєв підрізав Єо, арбітр вказав на "позначку", а К'єргор переграв Бущана. 0:2. Як же прикро...

Цей гол і вирішив долю протистояння, попри дуже хороший відрізок Динамо в останній 30-хвилинці. У киян були і штанга, і постріли з вбивчих позицій, хоча довелося розкриватись – Зальцбург теж створив кілька класних моментів. У голи вони не конвертувались. Тепер усе вирішиться в Австрії.

Михайло Юхименко

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 420 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Сісе не хоче йти з "Фрайбурга"
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" Д. ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
"Хоффенхайм" продав Айхнера "Кельну"
Лужний нікуди не йде з "Динамо": його слова перекрутили журналісти
Сімау Самброза гратиме в "Бешикташі"
Прем'єр-ліга. "Оболонь" - "Дніпро". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Доменіко Ді Карло поставили вимогу
Мартін Демікеліс по-дружньому попрощався з Ван Ґаалем
Ківу: "Шахтар" і "Рома" показують достойний футбол
Футболіст "Дебрецена" розбив вікно консульства Польщі у Харкові
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024