Пн, 29-04-2024, 12:17
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


13:35
Динамо – Минай: анонс матчу УПЛ

Динамо – Минай: анонс матчу УПЛ

Динамо в рамах 1-го туру УПЛ 2023/24 приймає Минай. Анонс і прогноз читайте на "Футбол 24".

Україна
1 тур
Динамо
17:00
Минай
17:00 30:07:2023
 

Динамо за час літнього міжсезоння змогло провернути найгучніший перехід з часів Ленса й Велозу. У Київ повернувся Андрій Ярмоленко – капітан збірної України, який знову зробить грізним правий фланг "біло-синіх". Крім того, повноцінні збори пройшов Шапаренко. Вже ці два факти перетворюють команду Мірчі Луческу в серйозного претендента на чемпіонство.

У попередньому сезоні киянам критично бракувало хавбеків з тонким розумінням гри – такими можна було назвати тільки Буяльського й Сидорчука. Особливо сумною ситуація виглядала з вінгерами. Ярмоленко ж є футболістом, вплив якого виходить далеко за межі правого флангу – а особливо він допоможе Тимчику й Караваєву, звільнивши обох від необхідності підіймати м'яч в атаку й обігруватись у позиційному наступі.

Динамо оновило заявку на сезон УПЛ – Ярмоленко має шанс зіграти з Минаєм

Аналогічно камбек Шапаренка суттєво допоможе зліва – вінгерам і фулбекам не давався складний плеймейкінг, але тепер за них є кому думати й тягати м'яч напівфлангом. І це ще не всі переваги Динамо.

За час літнього міжсезоння зросла глибина складу, причому киянам не треба було навіть когось купляти. З оренди повернулись Бражко, Лєднєв, Ісаєнко, а з молодіжки підтягнули Царенка й Діалло (і ще кількох юнаків, але вони навряд чи закріпляться в основі). Це суттєво збільшує тактичну гнучкість "біло-синіх", чого знову ж таки не вистачало рік тому. А ще знову в строю Бущан, який вміло грає ногами.

Питання залишаються лишень по захисту. Він виглядав слабенько як при обороні, так і при білд-апі. Мірча Луческу на зборах спробував компенсувати проблему – у спарингах Динамо стало активніше пресингувати. Це було у чемпіонських сезонах киян і цього не було навесні, коли вони постійно сідали в низький-середній блок. Так команда спрощувала супернику доведення м'яча до небезпечних зон, неодмінно помиляючись під зростаючим тиском.

Труднощі ж з білд-апом мають компенсувати Сидорчук, Шапаренко і Ярмоленко, що знову ж таки нагадує чемпіонські роки (тільки з Циганковим замість Андрія). Це в ідеалі – на практиці ж все може бути складніше. Так чи інакше, зараз "біло-синім" важливо набрати темп і зігратись. Відсутність топових суперників на старті сезону неабияк сприяє виконанню цього завдання.

Але недооцінювати Минай не слід. Закарпатці навесні видали дуже симпатичний матч з Динамо, активно пресингуючи киян і змушуючи їх лупити по аутах. Взагалі, команди Володимира Шарана знаються на протистоянні грандам – і їм навіть не потрібна складна тактика. Їхній коуч дає підопічним прості тактичні рішення, які конкретно в нього працюють вкрай ефективно.

"Лисиці" сильні у виході в контратаки через лонгболи. Це здається примітивним, однак Минай у попередньому сезоні мав вкрай високу точність передач і конвертацію атак у моменти. І це при тому, що склад у закарпатців був одним з найслабших в УПЛ. Інший тренер з настільки обмеженим ростером легко міг вилетіти напряму, однак Володимир Шаран залетів з ним аж на восьме місце.

Важко сказати, чи став склад Миная сильнішим за літо. Уявити цей колектив без Горіна, Трубочкіна, Шишки, Байдала й Гончара непросто, однак замість них прийшли Ременяк, Одарюк, Панасенко, Ралюченко й Солдат – в принципі, це були найкращі варіанти на ринку, які міг підписати Минай. Були й інші новачки, але їхні прізвища навряд чи щось комусь скажуть – а от подовження оренди Булези слід назвати успіхом.

Подивимось, як виглядатиме оновлений Минай на полі. В будь-якому разі, Динамо не слід закидувати закарпатців капелюхами.

Кадрова ситуація

Травмовані: Кемкін, Воробчак, Колесник, Голуб (Минай)

Дискваліфіковані: Дячук (Динамо)

Орієнтовні склади на матч Динамо – Минай

Динамо: Бущан – Тимчик, Попов, Сирота, Дубінчак – Сидорчук, Шапаренко – Ярмоленко, Буяльський, Кабаєв – Ванат

Минай: Бандура – Нємчанінов, Чуєв, Солдат – Рогозинський, Твердохліб, Панасенко, Булеза – Петько, Ременяк – Вишневський

Прогноз "Футбол 24" – 2:0

Очевидно, що Динамо – фаворит. Окрім переваги в усіх ігрових аспектах, "біло-сині" ще й надзвичайно вмотивовані змити ганьбу четвертого місця. Враховуючи ці фактори, важко повірити в осічку киян в першому ж турі. Ставимо на перемогу підопічних Мірчі Луческу.

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 490 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Англійська Прем'єр-ліга не знає, що робити із 18-м туром
ПЛ, 6-ий тур: "Шахтар" мінімально здолав "Карпати" і очолив таблицю
Каннаваро: Наше покоління було кращим
"Севастополь" скоротить склад
Перша ліга: підсумки першої половини сезону
Огляд 16 туру німецької Бундесліги. ФОТОзвіт
Франк де Бур хоче повернути "Аяксу" азарт
Маркевич: Розцілував Мілевського після матчу
ФУТБОЛЬНЕ ТБ: Пряма трансляція матчу 16 туру Іспанської Прімери: "Реал" (Мадрид) - "Севілья" (Севілья)
Фатіха Теріма в "Динамо" не буде, а Газзаєву запропонували очолити сочинську "Перлину"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024