Пт, 26-04-2024, 07:19
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


19:21
Динамо – Гент: анонс матчу-відповіді плей-офф Ліги чемпіонів

Динамо – Гент: анонс матчу-відповіді плей-офф Ліги чемпіонів
Динамо приймає Гент в рамках матчу-відповіді плей-офф Ліги чемпіонів УЄФА. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".
Ліга чемпіонів
Кваліф. раунд, плей-офф, матчі-відповіді
Динамо
22:00
Гент
29:09:2020
Динамо перебуває в одному кроці від групового етапу Ліги чемпіонів, який за чотири роки невдач у кваліфікаціях почав здаватися недосяжним. Що буде далі – не так важливо. Навіть цілковитий провал подарує клубу 25 млн євро – а їх можна кинути в діло, придбавши якісних новачків або модернізувати клубну інфраструктуру (Ігор Суркіс влітку скаржився на відсутність лабораторії). Крім того, на Миколенка, Супрягу та Циганкова зросте ціна. Втім, про все це можна буде розмірковувати тільки після матчу-відповіді проти Гента.

Гент – дуже слабка з точки зору позиційних атак команда. Підопічні Віма де Деккера тримають темп передач на рівні середнячків УПЛ, тримаються в середині свого чемпіонату за дотиками у штрафному, віддають не більше чотирьох-п'яти розрізних передач за матч і йдуть у лідерах за кількістю втрат м'яча. Компенсувати проблеми з просуванням атак вони намагаються дальніми ударами та навісами – один з них призвів до голу у ворота Бущана. Також "буйволи" непогано виглядають у єдиноборствах. Словом, нічого особливого. Динамо повинно було перемагати цей колектив, а тепер, на тлі шалених кадрових втрат Гента, необхідно добивати бельгійців.

Фанати Гента обурені черговою поразкою – керівництво клубу отримало низку претензій перед матчем проти Динамо

Тим паче, що за тиждень команда Віма де Деккера не стала кращою. На вихідних Гент зазнав домашньої поразки від Левена – новачок чемпіонату до 48-ї хвилини перемагав з рахунком 3:0, але два реалізованих пенальті у виконанні господарів зробили рахунок пристойнішим. Нічого нового суперник Динамо в цьому поєдинку не продемонстрував: при 74% володіння м'ячем та виграші єдиноборств "буйволи" рідко вривались у штрафний, однак після кутових двічі влучили у поперечину. Цікаво, що перший тайм Гент провів непогано, але саме тоді Левен забив два голи, не пропустивши жодного. Словом, команда Яремчука перебуває у кризі. Динамо не має права пропускати таких сирих бельгійців в ЛЧ.

Щоправда, у першому матчі кияни продемонстрували неоднозначний футбол. Реально переграти Гент підопічним Мірчі Луческу вдалося лише на старті першого тайму та після вилучення Безуса – саме тоді "біло-сині" й забили свої голи. Все, що було між цими відрізками, являло собою рівний поєдинок, в якому "буйволи" володіли ініціативою й зрівняли рахунок. При цьому у Динамо інтенсивність пресингу після 30-ї хвилини посипалася аж до 31 PPDA – інакше кажучи, кияни взагалі не пресингували.

Атака "біло-синіх" не вражала протягом усього поєдинку: всього 15 дотиків у штрафному, всього 6 ударів з 13-ти з його меж, всього 19 єдиноборств, велика кількість навісів, банальних передач і випадковостей. Власне, гол де Пени стався після рикошету від заблокованого пострілу по воротах. Лише обороні важко щось дорікнути – Гент докучав навісами, але щось нормальне у бельгійців проходило рідко.

Головна сила нового Динамо зараз криється у центральних півзахисниках, які демонструють високоінтелектуальний футбол, вміло просувають м'яч, розтягують лінії суперника й вчасно атакують вільні зони, а також вміють підлаштовуватись під неочікуваний план суперника – як у матчі зі Львовом, коли "містяни" перекрили звичні канали передач від центрбеків. Найкращим зараз об'єктивно можна назвати Шапаренка, але не відзначити залученість до атак Шепелєва та Сидорчука, а також дуже грамотні переміщення Буяльського було б несправедливо. Футболістів такого типу у Гента немає.

На вихідних Динамо "потренувалося на котах", розгромивши Минай, граючи у більшості з середини першого тайму. Кияни в цьому поєдинку не тільки проявили клас та перевірили найближчий резерв, але й сподобались рухом навколо штрафного суперника – "біло-сині" зменшили кількість навісів, багато комбінували, віддали півтора десятка проникних передач і починали атаки з цікавих переміщень центрхавів. Помітно, що робота над помилками після Гента була проведена, тож на матч-відповідь кваліфікації ЛЧ можна дивитись з оптимізмом.

Кадрова ситуація

У Гента з кадрами, як у тому мемі з каченям: "всьо очень плохо". По-перше, через дискваліфікацію не зіграє Безус, а Одіджи-Офое не прилетів через травму. По-друге, під великим сумнівом участь у матчі Кумса та Чакветадзе. Зрештою, не зіграє Яремчук: бельгійські ЗМІ повідомляють, що Роман відновився від травми, але в Київ не полетів через конфлікт з керівництвом – нападник, ніби-то, збирається покинути Гент до кінця трансферного вікна й не хоче ризикувати здоров'ям. У заявку "буйволів" українець не потрапив.

Яремчук пішов на конфлікт з Гентом перед грою проти Динамо – форварда чекають в Італії, але є нюанси

У Динамо ситуація майже така ж, як і тиждень тому – Тимчик заліковує привідний м'яз стегна, а у Бурди ушкодження ахілла. Попов, за словами Луческу, повернувся до загальної групи, але ЗМІ повідомляють, що Денис тренувався окремо разом з Дуелундом, Русином, Вантухом і Цітаішвілі. Дискваліфікованих у складі киян немає.

Орієнтовні склади на матч Динамо – Гент

Динамо: Бущан – Кендзьора, Забарний, Сирота, Миколенко – Сидорчук, Шапаренко – Циганков, Буяльський, де Пена – Супряга

Гент: Руф – Кастро-Монтес, Пластун, Нгаду-Нгаджі, Фортуна – Овусу, Дорш – Букарі, Бутака, Ньянгбо – Кляйндінст

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Кияни у матчі проти Гента на виїзді не продемонстрували яскравого футболу, відчували деякі труднощі з розвитком позиційних атак і не потішили стабільністю, однак перемогли заслужено – і не так важливо, що бельгійці грали у меншості сорок хвилин, та ще й без кількох лідерів. Прямо зараз варто відзначити, що Динамо навчилося бити суперників свого рівня й конвертувати перевагу в позитивний результат. При попередніх тренерах "біло-сині" програвали Мальме й виправдовувались тим фактом, що це і є рівень нинішнього Динамо, що суперник ні в чому не поступається, а на дворі не 1986-й рік. Тепер же віце-чемпіон України став дивитися на команди свого класу, як на мішень.

Сабо: Динамо вдома обіграє Гент

Так, Динамо грає неідеально. У киян виникали проблеми і з Шахтарем, і з АЗ, і з Гентом, і навіть зі Львовом, однак підопічні Мірчі Луческу в більш-менш однаковому стилі здобували переконливі перемоги – це сигналізує про відродження класу. У матчах проти команд співставного рівня Динамо дає результат.

Про Гент так не скажеш. Яремчук не просто так вирішив тікати – його команда потрапила у глибоку кризу. Тренерів змінюють, як перчатки, позиційні атаки катастрофічно банальні й неефективні, а в чемпіонаті "буйволи" плетуться біля дна турнірної таблиці. Нині підопічні Віма де Деккера не заслуговують на Лігу чемпіонів – і навіть у Лізі Європи їм буде дуже складно.

Враховуючи ці фактори, а також складну кадрову ситуацію у Гента, можна прогнозувати перемогу Динамо. Будь-який інший результат можна вважати невдалим.

 

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4383 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Тотті хоче "Шахтар" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів - "Рома" не боїться "Гірників".
ПСЖ їде на гру з "Карпатами" до Львова резервним складом
Скрипник: Тимощук з Ван Боммелем пива попили...
Програма "3 тайм" ефір за 16 грудня 2010 року
"Дніпро" не зміг купити іспанського захисника
Гусін: За Газзаєва контакт між першою та другою командами був утрачений
Друге коло: Дніпровські пороги. Огляд другого ігрового дня
Англійська Прем'єр ліга: "Блекберн" - "Вест Хем" - 1:1. ВІДЕО
ВІДЕО онлайн програми каналу 2+2 ПРО ФУТБОЛ. Ефір за 27.12.2010
Англійська Прем'єр-ліга не знає, що робити із 18-м туром
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024