Чт, 19-09-2024, 04:08
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


13:39
Динамо ефектно дотиснуло Рейнджерс у більшості та зіграє у плей-офф ЛЧ – італійська допомога й геній замін Шовковського

Рейнджерс програв Динамо Київ (0:2) у рамках 3 раунду кваліфікації Ліги чемпіонів 2024/25. Рахунок та огляд матчу – в цій новині на "Футбол 24".

Тарас Котів

Ліга чемпіонів
3-й кваліф. раунд
Рейнджерс
0 : 2
Динамо
21:45 13:08:2024
51’
Жефте
 
Олександр Піхальонок
82’
Назар Волошин
84’

Після нічиєї в номінально домашній зустрічі кияни зберігали реальні шанси вийти у плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів 2024/25. Матч, як і онлайн-трансляція Рейнджерс – Динамо на "Футбол 24", стартував о 21:45. Шотландці також зіграли не на своєму звичному стадіоні Айброкс, ремонт якого затягнувся. Відзначимо, що переможець пари у вирішальному раунді кваліфікації виходив на австрійський Зальцбург, який у драматичній перестрілці втримав нічию на полі нідерландського Твенте.

Обидва тренери зробили по 2 перестановки. Шовковський випустив Дубінчака та Буяльського замість Вівчаренка з Піхальонком. Вже на перших хвилинах Михавка затискають на лівому фланзі. Двічі панічно виносить 19-річний центрбек у поле, а господарі миттєво накривають. Добре, що Попов страхує в обох випадках. Нервозність передалася і голкіперу. Невдало вийшов Бущан на перехоплення, знову працює взаємовиручка. Кабаєв на захмарній швидкості залишив далеко позаду капітана Рейнджерс Таверньє. Епізод розвинувся настільки динамічно, що Ярмоленко не встиг добігти, аби замкнути дальню стійку.

Кабаєв дещо загальмував перспективну контратаку, в результаті чого Шапаренка вдарили по нозі. Микола висловлює емоційні претензії партнеру. Шовковський також вказує, як Владислав мав би краще розташуватись на фланзі. Після гарно закрученого штрафного Суттар вперіщив Попову ногою в голову. Суддя вважає, що це не тягне на пенальті. Таверньє вже починаю псувати нерви. Чудова подача з правого кута від напрочуд агресивного крайнього захисника, який подекуди намагається грати настільки високо, як вінгери. Жефте з гострого кута не влучив.

Ось те, чому сьогодні виходить Дубінчак, а не Вівчаренко. Обігрався Владислав зі своїм тезкою, увірвався у штрафний і дещо розгубився лише так. Міг би лівий захисник і сам пробити, але від початку задумував простріл – там щільно накривають Ярмолу, висновки з першої гри зроблені. Обрало Динамо таки гру за рахунком, хоча нічия не дає нічого, крім овертайму. Рейнджерс значно переважає в атакувальній агресії. МакКосленд розігрує стіночки праворуч, Таверньє робить все, що хоче на своєму фланзі. Постійно загрозі від цих прострілів створює панічні настрої. Щастить, адже гравці обох команд махають повз м'яч у штрафному киян.

Кабаєв круто знищує Таверньє фінтами, але на дальній стійці знову дуже важко добігає Ярмоленко, тому ніхто не встигає замкнути. Дессер вміє не лише на тисячу й один навіс вистрибувати, а й тонко розігрує при контратаках. МакКосленд підступно пробив – Бущан з проблемами парирував. Скільки ж браку в обох команд, ніби це фінал якогось турніру, де страшно помилитися всім. Звідси й постійні фоли. Ярмоленко вже разів 3 по ногах отримував, динамівці все ж не так грубо порушують правила.

Кабаєв і в обороні блискуче відпрацьовує проти Таверньє. Яка дуель! Буяльський – другий гравець, за яким влаштували справжнє полювання. Жефте, в якого вже є одна жовта, знову жорстко приймає Віталія. Як же розриває Кабаєв. То опорника Діоманде на жовту присадить, то обійде двох, зміститься в центр та викрутить у центр. Ярмоленко теж націлено подавав, але Ванат побоявся пробити, а Буяльський не встиг підібрати за Владиславом, який чомусь пропускав у вигідній позиції.

Черни замінив у перерві МакКосленда. Можна очікувати швидких змін і від Шовковського, але він бере паузу після серії неоднозначних виходів динамівців у попередніх матчах. Жефте отримує другу жовту на 50 хвилині. Італійський суддя Гвіда не має жодних сумнівів. Бразилець виставив лікоть у боротьбі з Караваєвим. Можна зрозуміти його емоції, адже це не було агресивно, але суддя оцінив сам намір і те, як спускалася рука у вухо Олександру. VAR нічого не може змінити в таких випадках.

Загалом суддівство нині прекрасне, з певною симпатією до киян. Кілька разів пошкодував, не зафіксувавши потенційні зриви атак у центрі поля. Дессерс і то брутальніше пройшовся по обличчю Попова. Буяльський бере вишукану паузу і вирізав на чужу половину. Караваєв, який стартував зі своєї половини та уникнув офсайду, змарнував супершанс – підвела швидкість. Уже падаючи, Сашко лише відчайдушно катнув м'яч повз ворота. І знову паніка. Ванат повернувся додому і скинув назад, але снаряд постійно летить туди, де розгублюються динамівці. Проходять паси у вбивчі зони, Бущан рятує.

Намагається Динамо тиснути великими силами в оголену вилученням зону. Праворуч зміщується і Кабаєв уже, але кияни не можуть запропонувати цікавих рішень у позиційному наступі. Волошин замінив Ярмоленка. Скільки ж нервів, обидві команди більше готові до боїв на кулаках, таке враження. Лежать на лівому фланзі українці та суперники, а Черни готовий влаштувати рубку з тими, кого сам і завалив. Брагару та Піхальонок на 75 хвилині замінили Кабаєва з Буяльським.

Знову провалюється Київ на флангах, Попов у відчайдушному стрибку блокує постріл Дессера. Михавко просунувся уперед і пробив здалеку. Маємо на 81 хвилині перший удар Динамо у площину воріт! А ось і заміни Шовковського! Піхальонок з пасу Караваєва знайшов ідеальну шпарину між воротарем і правою стієчкою. Банер Суджа на трибунах – це ефектно майже настільки ж, як друга гольова атака. Шапаренко проскочив замученим правим флангом господарів і віддав. Волошин, який почав цю широку стіночку від бокової лінії, встиг у падінні ефектно замкнути.

Хаотичні заміни після 90. Вже й голос Шовковського чути на весь стадіон. Караваєв, а не хтось інший! Біловар виходить. Також Лонвейк замість Шапаренка. Ванат не реалізував ще один момент наприкінці зустрічі, але це вже таке. Та й розгром було б занадто. Динамо заробляє майже 5 мільйонів євро за вихід далі, де зіграє проти Зальцбурга за право зіграти на основному етапі Ліги чемпіонів. Рейнджерс вилітає у Лігу Європи. Цікавіша команда йде далі, брутальні легкоатлети з Глазго можуть зосередитися на шотландській Прем'єр-лізі, де вже відстають від Селтіка.

Ліга чемпіонів: визначилася компанія Динамо у плей-офф кваліфікації – 7:2 Карабаха, виліт екс-клубу Реброва, успіх чехів

Тарас Котів

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 420 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Чемпіонат світу-2018 буде в Росії, а мундіаль-2022 - у Катарі
4-ий тур ПЛ: матчі суботи
Рейтинг IFFHS: шість українських клубів поліпшили свої позиції, а "Шахтар" ввійшов у ТОП-30
Перша ліга третій тур. "Олександрія" не знає втрат
Ківу: "Шахтар" і "Рома" показують достойний футбол
Лужний нікуди не йде з "Динамо": його слова перекрутили журналісти
Чемпіонат Іспанії: Повна готовність
Бекхем не потрібен "МЮ"
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" Д. ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Молодіжна збірна України зіграє товариські матчі з учасниками Євро-2011
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024