Пт, 19-04-2024, 07:59
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


19:03
Десна впевнено здолала Зорю

Десна впевнено здолала Зорю – камбек Чернігова зіпсував солодку помсту Фаворова

Чернігівська Десна переграла луганську Зорю у стартовому турі Прем'єр-ліги. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".
Україна
1 тур
Десна
3 : 1
Зоря
17:00 22:08:2020
58’
Олександр Філіппов
62’
Йоонас Тамм
73’
Пилип Будківський
 
Денис Фаворов
43’

Уже за місяць після принципового та трохи скандального матчу в фінальному турі сезону 2019/20 трапилася нова зустріч чернігівців і луганців. Щоправда, й такого короткого періоду виявилося достатньо для серйозних кадрових змін. Зокрема, Денис Фаворов, який ще в липні був капітаном Десни, вийшов у старті Зорі на правому фланзі оборони.

Довго команди не запрягали. Уже на 5-й хвилині Кочергін пробив по воротах господарів, але м'яч став легкою здобиччю Паста. Тут же Кабаєв спробував утекти в швидку контратаку з власної половини поля – чернігівці вчасно повернулися. А ще за кілька хвилин той же Кочергін намагався прорватися по центру, та його вчасно зупинив Конопля.

Натомість Десна відповіла неточним ударом Домбровського з дальної дистанції. Поступово гра заспокоїлась, а команди збилися на закидання вперед. Змінити такий хід поєдинку намагалися індивідуально сильні виконавці Десни та Зорі. Проте, удар луганця Юрченка зі штрафного пройшов над воротами, а Калітвінцев здалеку не влучив у лівий кут воріт Шевченка. Потім Кочергін і Хомченовський двічі перевірили Паста – мимо.

А на 30-й гості зазнали серйозної втрати, коли Калітвінцев грубо в'їхав в Абу Ханну, і німець через кілька хвилин змушений був завершити матч достроково. Скрипник вирішив ризикнути й замінив центрбека 20-річним дебютантом – Дмитром Піддубним. Юніор за довіру віддячив ще в першому таймі, коли заблокував сольний фланговий прохід Коноплі.

Зрештою, Зоря забила гол у роздягальню. На 43-й хвилині Кочергін на швидкості обійшов трьох оборонців і встиг прокинути м'яч на вільного Фаворова, а Денис метрів з 10-ти потужно пробив у ближню дев'ятку – 0:1! Гол оборонець, до його честі, не святкував, хоча моральне право на це мав.

Старт другого тайму не віщував біди для луганців, але підопічні Скрипника створили проблеми на рівному місці. На 56-й хвилині голкіпер і оборонець не розібралися, хто повинен виходити на м'яч, а ще один новачок Зорі – Єгор Назарина – змушений був сфолити проти Будківського – пенальті. До позначки підійшов Олександр Філіппов і впевнено пробив у нижній кут воріт Шевченка. Це 1:1.

А ще за 6 хвилин господарі вже були попереду. Воротар луганців не надто вдало вибив м'яч після навісу з кутового, а Йоонас Тамм головою ефектно замкнув повторний крос Калітвінцева з правого флангу. У цьому епізоді, окрім Шевченка, не впоралися і Вернидуб із Піддубним – обоє загубили своїх опонентів, тому забивати міг не тільки естонський оборонець, а й ще мінімум двоє виконавців Десни.

Швидкий камбек чернігівців змусив Зорю заграти активніше. Хлопці Скрипника перехопили ініціативу та спробували затиснути господарів на власній половині поля. Проте, особливого зиску з контролю м'яча луганці так і не отримали – більшість їхніх атак виявилися беззубими, а Філіппов і Калітвінцев могли покарати Зорю в контратаках. Та в першому випадку гостей врятував арбітр (офсайд), а в другому – Шевченко.

Однак, третій м'яч не забарився. На 73-й хвилині Калітвінцев отримав передачу на лівому фланзі й прострілив на лінію воротарського, а там Пилип Будківський спокійно відправив "плямистого" в сітку – 3:1.

Тренерський штаб Зорі спробував повернутися до гри серією замін. Це ледь не відразу дало свої плоди, але Янаков джокером не став – його закручений удар у дальній кут Паст зумів парирувати. А Калітвінцев уже за хвилину міг довести рахунок до розгромного, але в швидкій контратаці не зміг віддати точний пас на Будківського.

Фінальний же штурм Зорі не вдався – Десна грамотно оборонялася, а лонгболи до сильних сторін луганців складно зарахувати. Як наслідок, несподівано впевнена перемога чернігівців на старті нового чемпіонату, що стала хорошою заявкою на нові подвиги команди Рябоконя тепер у сезоні 2020/21.

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4550 | Додав: adminA | Теги: Десна впевнено здолала Зорю
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Девіч: Така команда як "Шахтар" не розгубить перевагу в дванадцять очок. ВІДЕО
ПЛ, 6-й тур: "Арсенал" Київ - "Волинь" Луцьк
Санчес повертається у футбол
Ощипко зможе повноцінно тренуватися після зимової відпустки
Стівен Тейлор вирішив залишитися в "Ньюкаслі"
Кака і Майкон обміняються містами
Станом на 17 грудня 2010 року Росія знову "втекла" від України в таблиці коефіцієнтів УЄФА
Футболіст "Дебрецена" розбив вікно консульства Польщі у Харкові
Хасан Саліхаміджич переїде в Мьонхенґладбах?
Дати початку матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024