Ср, 24-04-2024, 14:18
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


23:28
"Давайте Кварцяного у збірну України - виграємо чемпіонат Європи!"

  Сьогодні головному тренеру "Волині" виповнюється 62 роки. "Футбол 24" зібрав кілька коментарів від людей, які безпосередньо перетиналися із Кварцом. Згадуємо цікаві епізоди і аналізуємо діяльність Віталія Володимировича.

Юрій Дячук-Ставицький, колишній член тренерського штабу "Волині":

- Я ніколи не відчував дискомфорту через "гострий язик" Кварцяного, або його звичку використовувати "міцне слівце". Знаєте, я теж за словом ніколи в кишеню не ліз. Мені досі пригадують фразу "зніміть труси - я подивлюся, чи є у вас яйця" (Сміється). Кварцяний - цікавий чоловік. Щирий, всебічно розвинений. Він може розмовляти на будь-які теми.

У жодному клубі, окрім "Волині", Кварцяний надовго не затримувався. "Волинь" - це його перша любов. "Волинь" - це його друга любов. "Волинь" - це його третя любов. Тут він, вочевидь, і закінчить тренерську кар'єру. Помітно, що без "Волині" Віталій Володимирович не уявляє свого життя.

Чи впорався би Кварцяний із збірною України? Можливо. Але я думаю, що він все ж залишиться вірний своїй "Волині".

Хотів би побажати йому міцного здоров'я. Коли тренеру за 60, то здоров'я виходить на перший план. Ну і фарту Кварцяному! Здоров'я та фарт - це два аспекти, без яких дуже важко у тренерській роботі.

Роман Толочко, півзахисник "Волині"-2002:

- Був один випадок. Грали ми у Запоріжжі, а після повернення у Луцьк Кварцяний заявив, що кількох гравців відрахує з команди. Я змушений був підходити до нього і просити за Федюкова та інших хлопців, хоч вони були старшими від мене. "Я так решил - и точка", - відрубав Кварцяний. Але наступного дня всі "штрафники" вже працювали на тренуванні. Просто Володимирович погарячкував у той вечір. Зайва імпульсивність - це його "мінус". Всі ми пам'ятаємо знамениті фрази, наприклад, про сербів, "яких американці не добомбардували". Це людей ображає.

Після роботи під керівництвом Мирона Маркевича мені було дуже незвично опинитися в тій атмосфері, яка панувала у "Волині". Чи абстрагувався я від матюків, якими "сипав" Кварцяний? Та ні, просто було дуже смішно. Іноді я реготав прямо у роздягальні. "Чого смієшся?" - накинувся якось Віталій Володимирович. "Бо смішно", - відповідаю. В принципі, між нами ніколи не було непорозумінь.

На мій погляд, Кварцяний - це тренер, який може себе реалізувати тільки у Луцьку. В інших клубах - "Динамо", "Шахтарі" чи "Карпатах" - його б не сприйняли з таким характером, манерами і принципами. Там інші люди, умови, середовище. А тут, у "Волині", він є господарем на своїй території. Має повний карт-бланш, підбираючи саме таких людей, якими може маніпулювати.

Іноді я й сам чув пропозиції від вболівальників, мовляв, давайте Кварцяного у збірну України - виграємо чемпіонат Європи, він швидко наведе порядок. Але, по-перше, у збірній зараз немає бардаку, там працюють досвідчені люди. По-друге, це думка лише окремих людей. Вона має право на існування, як і всі інші думки. Хтозна, як би поводився Кварцяний, очоливши "синьо-жовтих". Раптом би накинувся на четвертого суддю і дав йому копняка? А це удар по міжнародному іміджу.

Віталію Володимировичу бажаю здоров'я, адже упродовж стількох років перебування на "електричному стільці" його витрачено чимало. А ще - досягнень! У Кварцяного є багато задумів, тож нехай їх супроводжує реалізація.

Михайло Бурч, голкіпер "Волині" 1981-90, 1991-92, 1996-99:

- Кварцяного знаю з дитинства. У Володимировича мотивація - на першому місці. Для нього другого місця не існує, лише перше. Який би не був турнір - тільки перемога.

У нього кожне заняття було своєрідним. Пригадую, були ми якось на зборах - зима, Закарпаття. Провели контрольну гру, яка Кварцяному не сподобалася - хлопці недостатньо жорстко йшли в підкати. То наступне тренування він присвятив лише підкатам. Вода стояла по коліна, а ми відпрацьовували цей прийом. Весело було! Після такого уроку гравці йшли в підкати, як миленькі. Боялися, аби не повторилося таке тренування.

Кварцяний не завжди робив ставку на гренадерів. У нас різні за зростом гравці виступали. Це вже потім Кварц дещо змінив тренерські принципи. Донедавна "Волині" бракувало Віталія Володимировича, як мотиватора. Дем'яненко - хороший тактик, в цьому він не поступається Кварцяному. Але траплялися ігри, після яких команді хотілося дати кілька "підсрачників".

Богдан Шершун, захисник "Волині" 2013-14:

- Боюся, що не зможу здивувати вас жодною історією про Кварцяного. Усе вже давно стало хітами, потрапило на Ютуб. У мене з ним були нормальні, робочі стосунки. Мене він не зачіпав, а найбільше перепадало, звісно ж, молодим - Мемешеву, Немчанінову, Задерецькому. Різниці між українцями і легіонерами Кварцяний не робить. Критикував всіх, навіть Еріка - головну зірку команди. Щоправда, у відносинах з румуном тренер застосовував принцип "батога і пряника".

Хлопці на якісь імпульсивні атаки Кварцяного не ображалися - розуміли, з ким мають справу. Дисципліна в колективі була залізна. Навшпиньках ходили, коли з'являвся Володимирович. Завдяки Кварцяному "Волинь" досі залишається у вищій лізі, бо по суті це - рівень першої ліги. Він вибиває для хлопців гроші, старається, тримає усе на своїх плечах. Молодець!

Хочу побажати йому, звісно ж, здоров'я, а також терпіння. Все інше у нього, як в тренера, вже є.

Микола Павлов, екс-наставник "Іллічівця", минулоріч назвав Кварцяного "боягузом":

- Кварцяний - мій друг. Вітання йому великі! Але згадувати нічого не хочу. Зрештою, у нас з ним ще все попереду.

Олег Бабій, Футбол 24

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4881 | Додав: adminA | Теги: Давайте Кварцяного у збірну України
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Зозуля: Газзаєв прекрасно спілкувався з гравцями
ФУТБОЛЬНЕ ТБ: Пряма трансляція матчу 16 туру Іспанської Прімери: "Реал Сосьєдат" - "Валенсія"
"Шахтар" вступив в боротьбу за Веслі
Санчес повертається у футбол
Тотті хоче "Шахтар" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів - "Рома" не боїться "Гірників".
Самба більше не капітан "Блекберна"
П’ятірка клубів для Жо
Моурінью, який образив Діарра, дісталося пластиковою пляшкою
"Вольфсбург" хоче за трансфер Джеко 45 млн. євро
Завершальні матчі четвертого туру ПЛ: потрійний удар "Дніпра" та "Металіста"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024