Пт, 26-04-2024, 10:49
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


12:28
ЧС-2022 Мессі: Аргентина і Франція видали найкращий фінал в історії – перестрілку Мбаппе і Лео вирішила серія пенальті

ЧС-2022 Мессі: Аргентина і Франція видали найкращий фінал в історії – перестрілку Мбаппе і Лео вирішила серія пенальті

Аргентина – Франція: результат і огляд матчу 18 12 2022

Аргентина і Франція після 3:3 за 120 хвилин з'ясували сильнішого лише в серії пенальті вирішального матчу (4:2 на користь Мессі, Дібу Мартінеса і компанії) Чемпіонату Світу 2022. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

ЧС-2022
Фінал
Аргентина
3 : 3
Франція
17:00 18:12:2022
осн. час ( 2 : 2 )
пен. ( 4 : 2 )
23’
Ліонель Мессі
36’
Анхель Ді Марія
109’
Ліонель Мессі
 
Кіліан Мбаппе
80’
Кіліан Мбаппе
82’
Кіліан Мбаппе
118’

Два найкращі бомбардири ЧС-2022, два форварди ПСЖ (у Мбаппе та Мессі було по 5 голів перед фіналом), і остання спроба Лео виграти хоч 1 Мундіаль. Матч, як і онлайн-трансляція Аргентина – Франція на "Футбол 24", стартував о 17:00. Блискучий пресинг на правому фланзі оборони команди Дешама. Альварес красиво відкидав назад. Мак Аллістер здалеку пробив у руки Льорісу. На тому ж краю Ді Марія, який вийшов у стартовому складі вперше за 4 матчі плей-офф, таки викрутив діагональну передачу в центр. Постріл Де Пауля заблокував Варан. Льорісу дісталося від свого ж Упамекано. Полежав, дав своїм партнерам перевести подих після вибухового старту Мессі й компанії.

Аргентина – Франція: онлайн-трансляція фіналу ЧС-2022

Команда Скалоні домінує у володінні. Утім, не дуже схоже, що Франція особливо страждає. Адже як тільки європейці повертають собі контроль, йде агресивний відбір суперника. Де Пауль вичекав помилку Тео Ернандеса, пройшов правим краєм і віддав, Мессі ледь помітно продовжив, а Ді Марія запоров перший супермомент. Грізманн подав штрафний майже від лівої лицьової. Перший удар Франції аж на 20 хвилині – Жиру не дуже вдало замкнув подачу Антуана. Дембеле і по ходу турніру не дуже допомагав за своїм основним напрямком обов'язків, а тут на рівному місці для чогось зачепив ногу Ді Марії. Мессі відправив Льоріса в один кут, а сам пробив у протилежний.

Уперше за всю історію чемпіонатів світу на користь однієї команди призначили аж 5 (П'ЯТЬ) пенальті. У Мессі найбільше 11-метрових на мундіалях в ігровий час (6). Домінування "альбіселестес" триває. Еміліано Мартінес прохолоджується у воротах, не лише Мессі знущально легко розбирається із суперниками між лініями. З Альваресом вкотре обігруються партнери. Мак Аллістер надто гарячково пробиває. Саме час згадати, що у 10 фіналах між збірними з Європи та Південної Америки 7 разів тріумфували останні. Ідеально розписана контра, яку починає божественним дотиком Мессі в центрі поля. Моліна уперед, Мак Аллістер ліворуч, Ді Марія забиває і починає плакати зі зворушення. Франція ще не пропускала двічі на катарському Мундіалі.

Анхель забив у переможному фіналі Копа Амеріка 2021, принісши Мессі перший трофеї з національною командою. Золотий знак? На 41 хвилині Жиру та Дембеле йдуть з поля. Форварди з Бундесліги Тюрам і Коло Муані виходять рятувати. Вражаюча статистика ударів (6:0, зокрема 3:0 у межах штрафного) та очікуваних голів (1,46:0). Спробу Жиру навіть не зарахували до протоколу. Польський суддя Марчіняк додав цілих 7 хвилин. Франція має дуже вбогий вигляд попереду, намагаючись хоч щось сконструювати. Навіть Мессі віддає все серце в єдиноборствах. Перша жовта на 45+8. Енцо Фернандес брутально зривав прохід правим флангом.

Після перерви знову лише Аргентина атакує. Ді Марія продерся ліворуч і перевів на протилежний край – Де Пауль вдарив потужно, але прямо в руки Льорісу. Ді Марія двічі поспіль створює розкішні моменти нападникам своєї збірної. Спочатку Альварес не прошив Льоріса, потім Мессі завадила влучити виставлена нога Рабйо. Як же розривають французів у перехідних фазах. Чергова розписана, як на тренуваннях, комбінація завершилася силовим прийомом проти Мак Аллістера. Другий пенальті Марчіняк за таке уже не призначить. Ді Марія, який заробив пенальті, забив і створив ще 3 гольові моменти, покидає поле на 64 хвилині. Вихід Акуньї, який мав зіграти в основі, але в останню мить поступився місцем Тальяфіко, означає перехід на схему з 5 захисниками.

Оце так прем'єра! Дебютний удар Франції, яка за перший тайм жодного разу не торкалася м'яча у штрафному Мартінеса, стався на 68 хвилині. Грізманн подав стандарт на Муані, який у боротьбі пробив повз. І тут же Мбаппе, проскочивши Мессі у карній зоні пробив над воротами. Лео красиво розігнав наступ у фінальній третині, Енцо допоміг Льорісу виконати 4 сейв. Цей пас Варана – символ французького фіналу. Взяв і без будь-якого натяку на тиск віддав в аут. Дешам шокований. Коман і Камавінга замінили Грізманна та Ернандеса. Хавбек Реала, який у збірній вимушено грає на лівому фланзі захисту, дуже грубо вдарив по нозі аргентинського хавбека.

Отаменді повертає Францію у гру. Навіщось збив центрбек Бенфіки Муані, програвши швидкісну дуель. Мартінес був близький до сейву, але Мбаппе пробив надто прицільно. Коман скидає Мессі з трону, відбираючи м'яч у центрі поля. Мбаппе обігрався з Тюрамом і елегантно пробив у правий кутик. 95 секунд жаху для Аргентини. Мбаппе ще й ледь асист не віддав, накинувши на Муані. Маркус Тюрам ледь не заробив пенальті. Марчіняк розцінив, що це симуляція. Дуже близько до катастрофи. Ніби й додаткова людина в обороні Аргентини, але Мбаппе самотужки розриває. Четвертий поспіль удар Кіліана – снаряд з рикошетом від захисника полетів на кутовий. Французи розіграли, і Рабйо дивом не забив метрів з 10. Останній удар в основний час на 90+7. Льоріс ефектно перевів над поперечиною.

Після дублю Мбаппе (ніхто не забивав більше за нього за всю історію фіналів чемпіонатів світу – 3) на полі вже домінує одна Франція. І все ж Мессі створює супершанс, але Лаутаро Мартінес провалює цей Мундіаль повністю і дозволяє Упамекано себе заблокувати. Ще одна спроба – вже Варан головою витягує ледь не з девятки, хоча туди ж летів і Льоріс. Ще одне закидання з глибини. Лаутаро пробиває повз голкіпера, але не влучає. Без коментарів. Форвард Інтера змарнував і третій супершанс, але Мессі добив – захисник не встиг вибити з лінії, а VAR підтвердив, що в Лаутаро офсайду не було, а було ж настільки на тонесенького... Ну, хоч так не напартачив!

Заміни Скалоні сьогодні на межі трагедії. Монтієль виставляє лікоть після удару Мбаппе, і Марчіняк без тіні сумніву призначає пенальті. Кіліан легко переграє Мартінеса й оформлює хет-трик. Це 3:3 на 118 хвилині. Мессі тягне сам, ідучи на 4-5 захисників. Подає Лео кутовий, хаос у воротарському, вибили. Безліч розривів на обох половинках. Мбаппе навішує, Муані зовсім трохи не вистачає, аби забити четвертий. Мессі кидає на хід Лаутаро, який марнує черговий момент, хоча там ще й в офсайд заліз... Ігуаїн, перепрошую Мартінес. Муані вивалюється на іншого Мартінеса – Дібу тягне ногами! Тут уже Мессі розганяє ще одну контру, а Лаутаро головою чи плечем пробиває кудись вбік.

Мбаппе забиває третій поспіль пенальті! Мартінес черкнув рукавичкою, але цього замало. Мессі легесенько починає аргентинську половину післяматчевої серії – 1:1. Коман програє дуель Мартінесу, перший сейв!!! Дибала по центру, Льоріс зарано кинувся в кутик. Чуамені пробиває повз ворота. Паредес упевнено робить рахунок 3:1. Муані реалізував свій 11-метровий, але Монтієль встановив остаточний рахунок серії пенальті 4:2.

'Автор: Тарас Котів

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4155 | Додав: adminA | Теги: ЧС-2022 Мессі: Аргентина і Франція
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Гравці Серії А погрожують страйком
Худоб'яку соромно закінчувати Лігу Європи без жодної перемоги "Карпат"
Після Коельо "Трабзонспор" поклав око на футболістів "Шахтаря"
Новим тренером збірної Японії став іспанець Віктор Фернандес
ПСЖ їде на гру з "Карпатами" до Львова резервним складом
"Дніпро" торгується за Віерінью
Мессі забив найкращий гол року
Українець розсудить товариський матч Молдова - Грузія
Магат продублював футболістів
Ліга Європи: "Карпати" - "Зестапоні"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024