Сб, 20-04-2024, 16:04
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


12:46
ЧС-2022: Хорватія переграла Марокко і здобула другу поспіль медаль – класика мундіалів і другий після Мессі у крутій грі

ЧС-2022: Хорватія переграла Марокко і здобула другу поспіль медаль – класика мундіалів і другий після Мессі у крутій грі

ЧС-2022: Хорватія – Марокко – результат і огляд матчу 17 12 2022

Хорватія обіграла Марокко (2:1) у битві за 3 місце в малому фіналі катарського Мундіалю. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

ЧС-2022
Матч за 3-є місце
Хорватія
2 : 1
Марокко
17:00 17:12:2022
7’
Йошко Гвардіол
42’
Міслав Оршіч
 
Ашраф Дарі
9’

Фінал за 3 місце став повторенням поєдинку групового етапу між цими ж командами, який завершився нічиєю 0:0. Радше за все, останній виступ 37-річного Луки Модріча на мундіалях. Матч, як і онлайн-трансляція Хорватія – Марокко на "Футбол 24", стартував о 17:00. Шалений момент на 2 хвилині. Найкращий воротар за кількістю сухих матчів (3) Буну так гарячково віддавав поперечний пас, що ледь не закотив у власні ворота. Перший же удар став гольовим. На 7 хвилині Модріч подав зі штрафного, Перішіч ідеально викрутив голову і скинув назад, а Гвардіол у падінні також на другому поверсі викрутив під стійку. Не минуло й 120 секунд, як Зієш подав свій результативний стандарт. Ловро Майєр зіграв за суперника, продовживши подачу зі штрафного до свого воротарського, де Дарі зрівняв рахунок.

Хорватія – Марокко: склади та онлайн-трансляція матчу за 3 місце ЧС-2022 – прощання Модріча на фоні експериментів

Майєр і Ковачіч створюють моменти для Оршіча та Станішіча. Близько, але невлучно. Хакімі ледь не привіз пенальті – межова була ситуація. Утім, катарський суддя Абдулрахман дозволяє грати на межі фолу. І ось, як наслідок, Крамаріч поцупив снаряд перед чужою третиною поля. Довго форварда Хоффенхайма ніхто не зустрічав, ще довше Оршіч вирішував, як пробити – свій же партнер заблокував першу спробу. Атака не завершилась, і Перішіч знову вирізав блискучий пас у центр штрафного. Буну красиво витягнув удар Крамаріча. Модріч витримує гросмейстерську паузу, хитає захисника і пробиває поміж ніг захисника, який стояв перед воротарем. Голкіпер Севільї витягнув другий поспіль удар і сам же не дав Ліваї добити.

Хорватія – Марокко – відео голів і огляд матчу

Два моменти для "атлаських левів". Спочатку розкішна стіночка Зієша з Хакімі на правому фланзі завершується прострілом захисника ПСЖ. Ен-Несірі якимсь дивом не дотягнувся, а міг уже розстрілювати Ліваковіча. А тепер уже ліворуч Буфал обігрався з Ель-Ханнусом, але метрів з 8 схибив, нарікаючи потім на суддю, який нібито мав призначити пенальті за жорстко поставлену ногу Шутала. Зієш пройшов парочку опонентів і миттєво пробив метрів з 30. Без особливої загрози. А ось це було красиво. Хвилі атак просто розмили марокканську оборону. Лівая покотив ліворуч, Оршіч, який до того дуже невдало прийняв дальній пас, ідеально викрутив під дальню стійку.

Хорватія домінує. Краща у перехідних фазах, гостріша в позиційній атаці. Оршіч аж 16 пасів прийняв між лініями оборони суперника. Другий у матчі Майєр (13), замикає трійку Перішіч. Хоча за підсумками першого тайму команда Реграгі добиралася до кращих ударних позицій і відповідно дещо більшого показника очікуваних голів, а хорвати брали виконавським класом. Другий тайм починається з нових моментів команди Даліча. І знову на перших ролях Оршіч, Майєр та Лівая. Хто пасом, хто ударом навантажує захист Марокко. Ковачіч тонко п'ятою прокидав, а Майєр, який уже витягнув на себе голкіпера, не зміг націлено подати.

Весь світ ретельно спостерігає не тільки за ЧС, але й за подіями в Україні. Але якщо на матчі в Катарі ми впливу не маємо, то наближати перемогу на фронті під силу кожному. Так, завдяки покупці HLIBNY DAR українці можуть долучитись до акції “За перемогу Задонать!”. Для цього треба лише зареєструвати код з акцизної марки продукту на сайті, а HLIBNY DAR перерахує 10 гривень з продажу кожної пляшки до благодійного фонду “Повернись живим”. Разом збираємо на перемогу!

На 7 секунд швидше Хорватія відбирає м'ячі. Марокко відчутно поступається якістю у всіх лініях за винятком кількох позицій. Свій пік (емоційний, командний, ігровий, тактичний) команда Реграгі пережила перед півфіналом проти Франції. І знову травмуються 2 центрбеки Марокко. Цього разу резервна пауза вилетіла задовго до кінця зустрічі. Красиві падіння Гвардіола та Хакімі. VAR переглянув, без пенальті, хоча в обох випадках дуже схоже на фол. Який же шанс марнує Ен-Несірі. Ідеальне накидання з лівого краю, Ліваковіч встигає вийти і перекрити кут обстрілу. Хорватія 24 роки потому здобуває свою другу бронзу на чемпіонатах світу.

Традиційно для матчів за 3 місце ми отримали видовище з більш ніж двома забитими м'ячами. Звично і те, що збірна, яка дивувала весь Мундіаль, у підсумку залишилася без медалей, а фаворит малого фіналу переміг. Марокканці були близькі, але до якості хорватської школи й запасу міцності ще треба рости. Модріч прощається на красивій ноті. Майєр у ролі наступника веде гру і створює найбільше моментів (3). Схожа зачіска, той же ген диригента середньої лінії. Попереду цікавий і дуже важкий шлях, щоб принаймні наблизитися до легенди і екс-володаря "Золотого м'яча", який допоміг Хорватії забрати срібло і бронзу за 8 блискучих років. Замість зайвих слів – найбільше голів та асистів за 2 чемпіонати світу: Мессі (16), Перішіч (6+5). Ось вам і вінгбек Тоттенхема, або не Модрічем єдиним.

Марокканці передбачувано намагались зламати оборону опонента флангом Зієша та Хакімі. Хорватія також активніше атакувала своїм лівим краєм. Перішіч та особливо Оршіч змушували страждати оборонні порядки Марокко. Вінгбек Тоттенхема діяв дуже високо, але номінально він мав бути гравцем, відповідальним за весь фланг. У підсумку разом із Майєром створив найбільше моментів (3, стільки ж у Хакімі), віддав свій 3 гольовий пас на ЧС-2022. Все, як звик Перішіч, герой і попередніх міжнародних форумів. Один із найгостріших гравців збірної Хорватії в історії чемпіонатів світу чи Європи, на якій би позиції не виступав. Легендарний виступ. Так само, як це було у Швеції чи Польщі. Скажіть їм хтось, що бронза не має значення, як люблять повчати у нас.

Це дійсно фінал, тільки серед земних команд, футболістів яких ніхто не наділив талантом Мессі чи Мбаппе. Якщо у Марокко визначальних гравців назбирається від сили кілька, то півзахист "полум'яних" готовий задавити суперника по всій середній лінії. Африканці мали, очевидно, більше бажання, але. У суперника ж не лише Перішіч, а й Ковачіч і Модріч, Майєр, обидва нападники – постійний тиск. Даліч пропонував схеми з 4 і 5 захисниками, і Реграгі просто не встигав за перестановками. За всієї поваги, Марокко до дуелі відкритим забралом готовим не було. І це вже проблеми суперників, що ні Іспанія, ні Португалія не змогли запропонувати реально некомфортні умови "атлаським левам". Хорватія заслужила на це домінування серед команд, що мріють про щось більше. Аргентина і Франція вже просто на іншому рівні.

Автор: Тарас Котів

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4131 | Додав: adminA | Теги: ЧС-2022: Хорватія переграла Марокко
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Дієґо Форлан зазнав травми кісточки
"Шахтар" бажає придбати Еммануеля Еменіке
Офіційно: Жажа перейшов в "Трабзонспор"
Луганська "Зоря" зіграє з "Шахтарем"
Суркіс відправить Лужного у відставку. ВІДЕО
Разван Рац: Ми готові обігрувати кожного
Бутси Дідьє Дрогби продали за 12 тисяч доларів
Рінат Ахметов: "Шахтарю" також пропонували вийти з телевізійного пулу
ВІДЕО онлайн фіналу Клубного чемпіонату світу з футболу 2010 ТП Мазембе (ДР Конго) - Інтер (Італія)
ПСЖ їде на гру з "Карпатами" до Львова резервним складом
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024