Сб, 20-04-2024, 03:50
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


18:51
Барселона вводить шалену економію і продає 8 гравців – наслідки карантину приголомшують

Один з найбагатших клубів світу вчиться виживати в умовах стрімкого поиширення коронавірусу.

Пандемія COVID-19 змушує європейські клуби берегти кожен цент на банківських рахунках, переглядати контракти гравців, оновлювати трансферну стратегію. Правила гри змінюються. Величезні фінансові втрати, пов’язані з замороженням усіх спортивних заходів, змушують затягувати паски навіть фінансових монстрів на кшталт Барселони. Каталонці одними з перших вдарили на сполох. Бартомеу не може сліпо виконувати попередні контракті зобов’язання перед футболістами, поки пустують трибуни Камп Ноу, а телебачення крутить ретро-матчі. 600 млн євро на зарплати – вже не просто серйозний головний біль, а загроза економічного колапсу для клубу, який живе за принципом “що заробив, те й потратив”.

"Мене лякає майбутнє Барселони": колишній віце-президент клубу назвав головну помилку нинішнього керівництва

Президент просить гравців усіх секцій (футбол, баскетбол, гандбол та ін.) відмовитись від 70% власної зарплати на період карантину. Перша зустріч не принесла бажаних результатів, багато хто вважає жорсткі заходи керівництва намаганням приховати власні косяки, адже Барса декілька років поспіль балансує на межі дозволеного. З іншого боку, Мессі та Ко розуміють: рано чи пізно доведеться йти на поступки. Вони взяли час на консультації з власними представниками. Можливо, скорочення доходів відбуватиметься поетапно – від 20%, за прикладом тої ж Баварії.

Поки капітани визначаються перед наступним раундом перемовин, Бартомеу планує великий розпродаж. Відділ спортивного планування на чолі з президентом підготував шокову терапію для першої команди. “Нас чекає ненормальне літо”, – бідкаються на Камп Ноу. Через шалений дефіцит бюджету варто забути про угоди на 100 млн євро. Амортизувати трансфер Коутінью за 160 – утопія. В нинішніх умовах було б успіхом виручити половину від цієї суми, але навіть стільки не пропонують, зокрема, представники заможної АПЛ. Лаутаро також повинен здешевіти, сподіваються каталонці, водночас активно працюючи над системою бартерів. Схожа історія з Неймаром – ПСЖ запропонують цілий ряд гравців.

Найдорожчий гравець планети заробляє вдвічі менше, ніж Неймар – проблема для ПСЖ і шанс для Барселони

Барса шукає підсилення на чотири позиції. Ідеальний варіант – п’ять новачків (центрбек, лівий захисник, два форварди та один півзахисник). Щоб підписати усіх, потрібно позбутись зайвого баласту. Антуан Грізманн – перший, кому вказали на двері! За інформацією Diario SPORT, французький нападник очолює список бажаних прощань, хоча проводить на Камп Ноу дебютний сезон. Він володіє більш-менш пристойною статистикою (14 голів, 4 асисти), рятує в Неаполі, але все ж не виправдовує свій шалений оклад (понад 20 млн євро), на думку босів клубу.

“Маленький принц” начебто сильно розчаровує Бартомеу, який лобіював його трансфер у роздягальні. Президент не збирається повторювати помилок з Коутінью. Француза спробують позбутись на піку трансферної вартості (120 млн євро за даними Transfermarkt). Якісний обмін, звісно, не виключається, особливо, у потенційних перемовинах щодо Лаутаро або Неймара. Обоє – пріоритетні цілі.

Грізманн став трансферною ціллю одразу двох грандів – Барселона готова до перемовин

Ракітіч, Відаль, орендований Бетісом кантерано Аленья – ще троє з сумного списку. Хорват фактично підписав собі “смертний” вирок минулого літа, відмовившись переходити в ПСЖ. Після цього грав мало і нестабільно. Зараз у нього не залишається аргументів, доведеться пакувати валізи. Щоправда, Бартомеу може розраховувати лише на половину від того, що пропонував Ювентус в грудні (45 млн євро). Ба більше, Рак рветься до рідної Севільї, а ті апріорі грошима не розкидаються. 20 млн – реальний максимум у випадку з 32-річним балканцем. Стільки ж сподіваються отримати в умовах кризового ринку за Відаля.

Лише диво врятує Умтіті. Таким дивом міг стати Кіке Сетьєн, який подарував французу другий шанс, але той провалював матч за матчем. Хронічні проблеми з коліном також грають проти нього. Барса просить за чемпіона світу не менше 50 млн євро, які можуть потягнути Арсенал і Манчестер Юнайтед.

Найбільшою проблемою залишається Коутінью. Ціна на бразильця знизилась до 80 млн, але європейські гранди бояться ризикувати. Сезон у Баварії підтверджує великий спад колишньої зірки Ліверпуля. Значно більше шансів має чергова оренда. Таким чином Барса зможе заощадити хоча б на високій зарплаті 27-річного хавбека (13 млн євро).

Бразильський голкіпер Нето і данський новачок Брейтвейт замикають трансфери “на вихід”. Екс-форвард Леганеса переживає дикий сюрреалізм. Прийшов, щоб підмінити Суареса, але ризикує більше не зіграти через карантин. Можливе відновлення Ла Ліги суттєво не позначиться на його ситуації, адже уругваєць перебуває на завершальній стадії відновлення. Прийшов, побачив, пішов, глузують над скандинавом у соціальних мережах.

Роналду через коронавірус обдумує сенсаційний трансфер з багатоходівкою – ЗМІ озвучив претендентів

 

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4383 | Додав: adminA | Теги: Барселона вводить шалену економію і
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Хасан Саліхаміджич переїде в Мьонхенґладбах?
"Маккабі" використовуватиме Пилявського як оборонця
Девіч - наш гравець і взимку, і влітку, і восени, запевняє Ярославський
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Перемога "Шахтаря" наблизить Україну до Росії
Друга ліга. Після 2-го туру в лідерах – "Чорноморець-2" та "Олімпік"
"Шальке" здолав "Майнц". ВІДЕО
Срна: Приємно, що попалася "Рома"
Сімау Самброза гратиме в "Бешикташі"
Рамос: Не здивований такою грою "Вільяреалу"
Кварцяний: Буде по 4-5 тренувань на день
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024