Пт, 19-04-2024, 20:29
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


12:52
Аргентина жахливо провалилася на старті ЧС-2022 – Мессі програє аутсайдеру групи з 3-ма скасованими голами, Італія радіє

Аргентина жахливо провалилася на старті ЧС-2022 – Мессі програє аутсайдеру групи з 3-ма скасованими голами, Італія радіє

Мессі програє аутсайдеру групи з 3-ма скасованими голами

Збірна Аргентини сенсаційно поступилася Саудівській Аравії у першому турі ЧС-2022 (1:2). Звіт гри читайте на "Футбол 24".

ЧС-2022
1 тур
Аргентина
1 : 2
Саудівська Аравія
12:00 22:11:2022
10’
Ліонель Мессі
 
Салех Аль-Шехрі
48’
Салем Аль-Давсарі
53’

"Велика мрія Мессі та усіх аргентинців". Видання Ole перед стартом на ЧС-2022 писало про останній шанс "Блохи". Лео ридав у 2010-му та 2014-му, але цього разу все мало бути інакше. Чи не вперше за останні 16 років Аргентина небезпідставно вважалася фаворитом. "Скалонетта" залетіла у Катар з неймовірною безпрограшною серію (36 поєдинків), а Саудівська Аравія вважалася ідеальним суперником, аби повторити світовий рекорд Італії.

Мессі тренувався із запаленою кісточкою: шокуюче фото перед матчем із Саудівською Аравією

Скалоні не здивував вибором стартового складу. Аргентинська преса рознюхала плани тренерського штабу за добу до гри. Зокрема, підопічний Де Дзербі у Брайтоні – Алексіс Мак Аллістер – залишився на лаві запасних. Севільїста Папу Гомес переконав наставника в останній момент. Атакувальне тріденте Мессі, Ді Марія та Лаутаро виходили розривати оборону 51-ї команди в рейтингу ФІФА. "Футбол 24" спільно з партнером HLIBNY DAR розповідає, як один з фаворитів турніру провалилився вже у першому турі.

VAR приголомшив Мессі та Ко

Аргентина розпочала дуже потужно, Мессі міг відкривати рахунок вже на 2-й хвилині. Після незграбного прийому Лаутаро м'яч відскочив до капітана, а той приблизно з лінії штрафного цілив у дальній кут. Голкіпер Саудівської Аравії дотягнувся. Та вже через декілька хвилин Аль-Уваїсу таки довелося виймати м'яча із сітки власних воріт.
Як фанати футболу згуртувались довкола ЧС, так і українці, як ніколи раніше, об’єднані для наближення перемоги над ворогом. HLIBNY DAR дає змогу допомогти ЗСУ, купуючи улюблені напої бренду. Долучитися до акції легко: зареєструйте код з акцизної марки продукту на сайті, а HLIBNY DAR автоматично перерахує 10 гривень до фонду “Повернись живим”. Разом збираємо на перемогу!

Словенський рефері Славко Вінчіч призначив несподіваний пенальті. Лео виконав стандарт, а Паредес впав у боротьбі з суперником. VAR втрутився блискавично – після перегляду відеоповтору рефері не мав вибору, хоча Парадес трішки домалював. Мессі на паузі розвів м'яч та кіпера по різних кутах. Лео став лише п'ятим гравцем, який забив на чотирьох чемпіонатах світу після Пеле, Уве Зеелера, Мірослава Клозе та Кріштіану Роналду. Легенда.

Швидкий пенальті, схоже, спантеличив й самих аргентинців. У діях команди Скалоні з'явився сумбур. Мессі не сподобалися непідготовані удари Папу і Лаутаро. А потім зірка ПСЖ забив знову, щоправда з положення поза грою. Аргентинська десятка тікав на побачення з воротарем, залізши в міліметровий офсайд. Технології не залишають шансів.

Фестиваль VAR продовжився в середині першого тайму. Папу Гомес, який не зовсім комфортно почувався на фланзі атаки у схемі 4-2-3-1, змістився до центру і виконав фантастичну розрізну передачу на Лаутаро. Форвард Інтера технічно перекинув кіпера і побіг святкувати... але відеоасистент знову розгледів офсайд. На перший погляд, фантомний.

Аргентина не зупинялася. Лаутаро вискочив віч-на-віч з воротарем після передачі Мессі, зробив ефектний переступ а-ля Роналдо і закотив у порожні. Та є нюанс – офсайд! На обличчі Скалоні з'явилась іронічна посмішка. Схожі прецеденти трапляються не часто, проте з появою VAR їх кількість суттєво збільшилась. Можливо "альбіселестес" повертали боржок за другий найраніший пенальті в їхній історії на чемпіонатах світу (7 хв 42 с).

Фаворити Мундіалю регулярно розривали лівий фланг оборони Саудівської Аравії. Щоправда, Ді Марія зловживав очевидними передачами в центр на Мессі, які легко читалися. "Орли пустелі" до перерви не завдали жодного удару по воротах Тібу. Зате були змушені провести відразу дві заміни. Аль-Фарадж потрапив до неприємного антирейтингу ЧС. Це перша настільки рання заміна капітана після Дієго Годіна у 2010-му. Найбільше розчарування Аргентини у стартові 45 хвилин, крім незарахованих голів, – Родріго Де Пауль. Хавбек Атлетіко часто помилявся при передачах (64% точності), відзначився 14-ма необов'язковими втратами.

Фаворита розмазали за 5 хвилин

Другий тайм розпочався зі справжнього божевілля. Мессі обікрали в центрі поля, далі миттєва передача на Аль-Шехрі і блискуче виконання з-під Ромеро у самісінький кут. Після пропущеного м'яча Аргентина розвалилася! Вже через 5 хвилин саудити забили вдруге. Аль-Давсарі пошив у дурні відразу трьох суперників і ефектно вистрілив під дальню стійку! Розгублений Ромеро догрався – центрбек Тоттенхема поступився місцем Лісандро. Свіжі Хуліан Альварес і Енцо Фернандес замінили Папу з Паредесом. Скалоні намагався щось змінити, адже жахлива Аргентина – вже не фаворит, їй потрібно рятуватися.

Аргентина – не вольова команда

Отаменді після подачі зліва скинув у центр, Лаутаро кволо пробив, а Тальяфіко з метра не зумів переправити м'яч у ворота. Щось схоже з "альбіселестес" трапляється не вперше. Проблеми з психологією у форс-мажорних ситуаціях, коли потрібно відігруватися. Мессі розчинився у найбільш відповідальний момент. Вийшовши вперед, саудити до біса організовано захищалися. Лео шведою вирізав на Ді Марію, той пробив, і знову Аль-Оваїс на висоті. Хоча згодом він необачно покине ворота, а Ді Марія схибить метрів з 30-и.

Два роки Аргентина не поступалася у рахунку, 26 матчів поспіль. Mister Chip знайшов ахіллесову п'яту непереможної команди. Хоча це було очевидно. "Альбіселетес" на попередніх ЧС завжди сипалися за несприятливого сценарію. Катар не став винятком. На останніх хвилинах підопічні Скалоні затиснули саудитів у штрафному майданчику, проте фінальна навала не принесла жодних дивідендів. Найбільше не пощастило Альваресу. Після його удару м'яч вже з лінії порожніх воріт виніс оборонець. Аль-Шахрані отримав удар у голову від власного кіпера, але "біло-сині" продовжували грати.

Величезна кількість стандартів біля воріт Аль-Оваїса взагалі не завершувалася небезпекою. "Орли пустелі" раз-по-раз вигравали повітря і зрештою втримали переможний результат. Це перша велика сенсація на ЧС-2022. Мессі та Ко серйозно ускладнили собі життя в групі з Польщею та Мексикою, але до провалів на планетарних форумах їм не звикати.

 

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4150 | Додав: adminA | Теги: Аргентина жахливо провалилася на ст, Італія радіє
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Ліга Європи: "Спартак Златибор" - "Дніпро"
Алієв перейде в "Штутгарт"?
"Шахтар" увімкнувся в боротьбу за Лукаса
Рінат Ахметов: "Шахтарю" також пропонували вийти з телевізійного пулу
Марко Девіч вже майже домовився про перехід в київське "Динамо"
Другий тур Першої ліги: "Буковина" розгулялася в Бурштині, огляд інших матчів
Сербський "Економац" розгромив львівський "Тайм" у першому поєдинку елітного раунду футзального кубка УЄФА. ВІДЕО
Сьомін - ідеальний варіант для "Динамо", вважає Луческу
4-ий тур ПЛ: матчі п'ятниці
В Каддурі підозра на перелом
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024