Пт, 19-04-2024, 08:54
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


01:00
Анонс та прогноз на матч Ліги чемпіонів Шахтар - Ліон

Анонс та прогноз на матч Ліги чемпіонів Шахтар - Ліон

Буде доступна онлайн-трансляція матчу тут >>
Телетрансляція - "Футбол2"
Інтернет-трансляція (за передоплатою) - footballua.tv/online

Цифри та факти

  1.   цей поєдинок стане для "Шахтаря" з грудня 2016-го першим єврокубковим, проведеним поза Харковом. УЄФА вирішив перенести гру на НСК "Олімпійський" через введення в окремих областях України воєнного стану.
  2.   "Ліону" для виходу в плей-офф Ліги чемпіонів достатньо не програти.  У "Шахтаря" є кілька варіантів: перемога дарує "гірникам" місце в 1/8-ій турніру; нічия відправляє в Лігу Європи; поразка (при перемозі "Хоффенхайма" над "Ман Сіті" в паралельній зустрічі) означає для донеччан виліт з єврокубків в поточному сезоні.
  3.   поєдинок першого кола між суперниками завершився феєричною нічиєю 2:2. "Шахтар" вів по ходу зустрічі в два м'ячі, проте розгубив свою перевагу. Та зустріч, до речі, проходила без глядачів через поведінку французьких уболівальників.
  4.   матч національного чемпіонату "Ліона" на вихідних був перенесений на пізніший термін через неспокійну суспільну ситуацію у Франції. Минулої середи "Олімпік" поступився "Ренну" 0:2. В цілому, "ткачі" не можуть виграти три поспіль поєдинки у всіх турнірах, стабільно пропускаючи в них по два голи.
  5.   "Шахтар" у п'ятницю здобув перемогу над "Маріуполем" 3:0, хоч більше тайму довелося повозитися із суперником в нульовій нічиї. Безпрограшна серія команди досягла п'яти матчів. З часів манчестерського фіаско "Сіті".
  6.   у 10 з останніх 11 іграх донеччан в ЛЧ було забито більше двох голів. У матчах "Ліона" в нинішній ЛЧ обов'язково забивали обидва суперники.
  7.   рефері з Нідерландів Бьорн Кейперс тричі судив зустрічі "Шахтаря". Двічі донеччани перемагали (віденський "Рапід" і московський ЦСКА), а також раз програли "Севільї". У "Ліона" і Кейперса відносини коротші: тільки нічия з "Ювентусом" 2016-го. у поточному євросезоні він вже працював на іграх "Реал" - "Рома" (3:0) і "Наполі" - ПСЖ (1:1). Більше п'яти жовтих за матч цього року показав лише один раз.

Останні новини

"Шахтар"
Не зіграють: Дентіньо (гомілкостоп), Фернандо (гомілкостоп), Ордець (стегно), Ракицький (палець / під питанням),
Останні матчі в сезоні: В Н В Н В

У господарів крім Дентіньо, який отримав травму в Маріуполі, з клубного лазарету приходять переважно позитивні новини. Відновився навіть Малишев, але він поза заявкою. Один із ключових гравців "гірників" останніх років, Ракицький, повернувся в стрій якраз перед головним матчем цього сезону. Думається, якщо встиг набрати необхідні кондиції, ми його побачимо в старті. Також практично не викликає питань поява на полі Тайсона і Марлоса, у яких в останні тижні були складнощі зі здоров'ям. За традицією місце під форвардом повинен зайняти Коваленко, відтіснивши в запас Алана Патріка.

Орієнтовний склад "Шахтаря" (зліва - направо): П'ятов - Ісмаїлі, Кривцов, Ракицький, Матвієнко - Степаненко, Майкон - Тайсон, Коваленко, Марлос - Мораес.

"Ліон"
Не зіграють: Корне (стегно), Гуйрі (коліно), Рафаел (поза заявкою), Морель (поза заявкою), Дюбуа (стегно / під питанням), Н'Домбеле (гомілкостоп / під питанням), Ауа (палець / під питанням), Діоп (стопа / під питанням)
Останні матчі в сезоні: В В Н Н П

З табору "Олімпіка" в останні тижні надходило дуже багато інформації про пошкодження: випала практично вся основна середина поля. У столицю України вирушили Ауар Н'Домбеле, які до останнього часу були травмовані, однак їх вихід на поле все ще залишається під питанням. А про їх важливість говорить хоча б статистика: 14 балів на двох за системою "гол+пас" з початку сезону. Здається, обох ми побачимо на полі, якщо не з перших хвилин, то по ходу гри, враховуючи важливість матчу. Крім того, доведеться вирішити, хто вийде праворуч по бровці замість Рафаела (мабуть, ще один травмований Дюбуа, який не грав два місяці). Загалом, справи у "Ліона" із заявкою кепські. Але головне цим скористатися.

Орієнтовний склад "Ліона" (зліва - направо): Лопеш - Менді, Марсал, Марселу, Денайєр, Дюбуа - Ауар, Тусар, Н'Домбеле - Фекір, Депай.

Прогноз на матч "Шахтар" - "Ліон" 2:1

Ставка: обидві заб'ють і перемога "Шахтаря"

Ставка на прогноз більше викликана не якимись логічними міркуваннями, а внутрішніми "хотіннями". "Шахтар" і "Ліон" з тих команд, від яких можна чекати всього: вони багато забивають/пропускають і здатні брати очки в статусі андердогів (для "гірників" можна згадати хоча б нічию в Ліоні і перемогу над "Хоффенхаймом", а "Олімпік" в цій групі "Ман Сіті" двічі не програв). Однак так само їм не складає труднощів втрачати очки з "простими" командами. Перемогу здобуде той, хто функціонально і психологічно до гри буде готовий краще.

Переглядів: 41326 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

В Каддурі підозра на перелом
"Шахтар" візьме участь у Dubai Cup
"Амкар" не розрахувався з "Динамо" за Дедечка
Мірча Луческу може очолити збірну України
Футболіст "Дебрецена" розбив вікно консульства Польщі у Харкові
Станом на 17 грудня 2010 року Росія знову "втекла" від України в таблиці коефіцієнтів УЄФА
Коломойський: Розглядаємо кандидатури інших наставників - Сьомін, Райкард
Кавані може стати гравцем "Тоттенхему"
Колліна: В українських арбітрів є невеликі шанси працювати на Євро-2012
"Карпати" знову розгромлені "Боруссією". Львів'яни все ще без набраних очок. ВІДЕО
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024