Сб, 20-04-2024, 02:54
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


22:46
Албанія – Україна: рекордне свято сексуального футболу, Ярмоленко, Коноплянка і Марлос феєрять і доводять, що можуть співіснувати

Україна знову переграла Албанію у товариській грі. Читайте розширений звіт про матч на "Футбол 24".

Україна розібрала Албанію на запчастини вдруге за 2 роки, але це не привід для нестримної ейфорії.

Маленька українська Іспанія з бразильським акцентом

Андрій Шевченко вирішив зіграти за старою доброю іспанською схемою. У ній фактично не було місця для чистих опорників, зате єдиного центрфорварда підтримувало тріо атаки. Зінченко і Маліновський мали відпрацьовувати на оборону більше, ніж зазвичай, однак знову не вразили в цій частині. Але давайте спочатку про приємне. Гра проти Албанії стала фестивалем сексуального футболу, де тон задавав український бразилець Марлос, але не менше на роль першої скрипки претендували наші "німецькі" вінгери.

Україна розбила Албанію: Ярмоленко взяв участь у 4-х голах, Коноплянка – у 3-х

Збірна України дуже довго розгойдувалась та тринькала момент за моментом. Однак варто було Марлосу розіграти з Ярмоленком і Коноплянкою комбінацію, як вона стала гольовою. Лідер Шахтаря грав класичну десятку, однак його постійно тягнуло на "батьківщину" направо. Утім сьогодні це стало виправдано. Матч проти Албанії був одним з найкращих для Марлоса у синьо-жовтій дружині. Півзахисник рвав лівий фланг і центр захисту албанців, які трохи видихнули аж по перерві.

Незважаючи на рівень суперника, дуже приємно, що наші легіонери Коноплянка та Ярмоленко віддавались на повну і грали до кінця. Незважаючи також на виснажливий європейський сезон та інше бла-бла-бла, яким у нас зазвичай виправдовують кепську гру влітку. Євген узагалі міг хет-трик оформити, якби його диво-удар зі штрафного не потягнув сердешний голкіпер суперника. Андрій також втратив кілька моментів, але грав душевно. Дует півзахисників з Бундесліги потурбувався, аби нашим вболівальникам не було нудно, і певні провали у грі на оборону мають виправдання в результатах їхніх атакувальних зусиль.

Україна – Албанія – 4:1

Цікавий момент. Як мінімум у матчах з суперниками такого рівня Марлос, Ярмоленко і Коноплянка, виявляється, можуть уживатись на полі, при цьому про центрфорварда в цьому матчі майже не згадували. Бєсєдін і Селезньов (Євген меншою мірою) спокійно можуть виконувати роль так званої фальшивої дев'ятки, звільняючи місце і полегшуючи завдання для трьох художників середньої лінії.

Не можна не відзначити автора так званої другої гольової передачі. Микола Шапаренко замінив Марлоса і не гірше за гравця Шахтаря розрізав захист одним пасом у момент з четвертим голом. 19-річний динамівець, як і одноклубник Бурда, провів значно цікавіший другий матч, ніж дебютний. Це так співоча презентація посприяла більшій розкутості? З такою творчою молоддю майбутнє в головної команди є. Однак дуже важливо не зупинятись у розвитку.

Провали у захисті – стабільність, але є позитив

Фланги української оборони знову давали розгулятись суперникам. Єдиний гол Албанії так і прийшов: дали подати з правого флангу, дали пробити на протилежному. Хороший момент у тому, що Соболь і Бутко не бояться підключатись в атаку та комбінувати. Потішив Бурда, який не один раз приймав правильні рішення у захисті. Вчорашній дебютант не лажав так, як проти Марокко. Більше того, Микита показав деякі задатки першого пасу при переході у фазу атаки в умовах пресингу опонентів. Загалом Албанії дозволили створити добрячу кількість моментів, і це тривожить.

Розібраний суперник і продовження тенденції

Чому не потрібно особливо тішитись результатом гри проти Албанії? Команда під керівництвом Пануччі виглядає слабше, ніж учасник Євро-2016, з яким ми розібрались у 2016-му році 3:1. Албанці провалили відбір до ЧС-2018, а декілька днів тому програли скромному Косово 0:3. "Гірські орли" стільки дозволяли нашій атаці, що іноді здавалось, що це спаринг проти нижчолігової команди, а не 56-ї збірної в рейтингу ФІФА.

Команда Шевченка продовжила тенденцію останніх спарених товариських матчів, коли не зовсім впевнена гра в першому матчі міняється на значно осмисленішу переможну в другому. Цікаво, що і Албанія, і Японія, яких українці перемагали, відчувають певну тренерську кризу та недовіру з боку фанатів. Після недільного матчу численні албанські фанати освистали команду Пануччі, хоча це рідкісне явище для цих вболівальників. Як це водиться в імпульсивних італійців, Крістіан емоційно відреагував на запитання журналістки щодо цього та просто пішов собі геть.

Цікаві факти

Востаннє Україна забивала 3 голи до перерви ще у 2013-му в матчі проти Сан-Марино (8:0 у підсумку).

Збірна встановила рекорд періоду Шевченка-тренера. Ще ніколи Україна з нинішнім наставником не пробивала 9 разів у площину воріт за матч. А ось 18 ударів загалом уже було проти Саудівської Аравії.

Коноплянка вийшов на чисте 3-є місце серед найкращих бомбардирів збірної України (17 голів), обігнавши Сергія Реброва (15). Ярмоленко наколотив уже 35 м'ячів, і тепер на 13 відстає від лідера Андрія Шевченка.

Андрій Ярмоленко – найкращий асистент в історії збірної України зі значним відривом (18 гольових пасів). Коноплянка (12) критично наблизився до 2-го місця, яке ділять Воронін, Ротань і Шевченко (по 13).

Товариський матч

Албанія – Україна – 1:4

Голи: Ндой, 88 – Коноплянка, 31, 90, Ярмоленко, 35, 45

 

Категорія: Національна збірна України | Переглядів: 4590 | Додав: adminA | Теги: Коноплянка і Марлос феєрять і довод, Албанія – Україна: рекордне свято с, що можуть співіснувати, Ярмоленко
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Сьогодні стартує відбір на ЄВРО-2012. Перший матч відбору - Естонія - Фарери
"Дніпро" торгується за Віерінью
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" Д. ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Словацький захисник поповнив склад луганської "Зорі": Лукас Тесак підписав з клубом дворічний контракт
Пепе має намір залишити "Реал"
"Шахтар" Донецьк - "Карпати" Львів. ВІДЕОЗВІТ
Для Нойєра найважливіше "Шальке"
Вісенте дель Боске прокоментував сутичку Рамоса та Пуйоля
Найкращим футболістом України став Євген Коноплянка, а найкращий тренер – Мирон Маркевич
Серія А. Відеоогляд матчів суботи. ВІДЕО
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024