Пт, 29-03-2024, 03:34
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


21:56
З вересня матчі "Шахтаря" показуватиме загальнодоступний канал
Якщо б донецький "Шахтар" сам продавав права на телетрансляції своїх матчів, а не передав Прем’єр-лізі, то заробив би втричі більше, ніж "Металіст" і "Динамо" разом взяті.

Про це заявив генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін під час спілкування з уболівальниками клубу.

"Наші права ми віддали у Прем’єр-лігу, яка ці права перепродала ТК "Футбол". Так як телеканал "Футбол" має обмежений доступ для перегляду наших матчів, ми ввійшли з ними в дискусію, тому що ми не можемо порушити контрактні зобов’язання і просто сказати: "Показуйте матчі "Шахтаря" на іншому телеканалі".

Зараз ми ведемо переговори. Сподіваємося, що на початку вересня це питання вирішиться і ми будемо дивитися матчі "Шахтаря" на загальнодоступних каналах", - розповів Палкін.

Коментуючи ситуацію, викликану тим, що відразу кілька клубів не передали свої телевізійні права Прем’єр-лізі і тепер транслюють свої матчі у зручний для них час і на тих каналах, які їм більше подобаються, Палкін сказав:

"Нам набагато вигідніше було б самим реалізовувати свої права. І вболівальники дивилися б матчі "Шахтаря" без проблем, і ми б заробили на цьому в кілька разів більше".

"Але ми хотіли, щоб наші клуби створили стандартний телевізійний продукт. Наприклад, як у Росії, де зараз футбольні клуби отримують по 80 мільйонів доларів за телевізійні права. А у нас же - чистої води політика. Комусь не подобається президент Прем’єр-ліги, комусь президент іншого клубу, комусь ще щось не подобається "- сказав гендиректор "Шахтаря".

"Наскільки я знаю, 3 вересня відбудуться збори всіх власників клубів, на якому буде вирішуватися, чи віддаємо ми всі телевізійні права в один пул і створюємо єдиний телевізійний продукт, який буде приємно дивитися всім, або ж ми далі будемо займатися політикою? Але політика до футболу жодного стосунку не має.

І це при тому, що деякі президенти клубів, які не віддали свої права Прем’єр-лізі, раніше прилюдно обіцяли це зробити. Йде просто, як то кажуть, підводна гра. Економіки там немає взагалі, а є чистої води політика. Але ми будемо домагатися, щоб пройшов стандартний тендер, на якому були б присутні всі українські телеканали.

І переможе той канал, котрий запропонує більшу суму за цей пул. А якщо б ми продавали самі свої права, то заробили би утричі більше, ніж "Металіст" і "Динамо" разом узяті", - цитує Палкіна прес-служба ФК" Шахтаря ".

При цьому він додав, що санкцій до клубів, які не передали Прем’єр-Лізі права на телетрансляції не передбачено:

"Там зовсім інша ситуація. Раніше позиція була така: якщо ми граємо на Донбас-Арені, то ми і є власниками прав на трансляцію. Потім на арену вийшла ФФУ і сказала, що тепер всі права належать їй. Нібито вони нам дозволяють транслювати чи ні.

А вчора чи позавчора вони взагалі сказали, що відтепер клуб, який проводить домашній матч, буде сам визначати час показу цього матчу. Це робить ФФУ, яка абсолютно нічого не розуміє ні в телевізійній картинці, ні в понятті "футбольний продукт".

"Тепер половину матчів Прем’єр-ліги вболівальники взагалі не побачать, тому що буде елементарна тимчасова накладка. Наприклад, один клуб призначить час 19:00, другий, третій. А один телеканал ж не зможе розірватися. Ось так у нас рулить питаннями ФФУ", - підсумував Палкін.

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 41564 | Додав: abel
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Стартові матчі 6-го туру ЛЄ: ПАОК, "Наполі" і "Севілья" виходять у плей-офф
"Майнц" – "Шальке" 04 – 0:1. ВІДЕО
Тренер "Копенгагена" хоче зіграти з "Шахтарем" у плей-офф Ліги Чемпіонів
Запорізький "Металург" розійшовся миром з "Різеспором"
Луческу: Ахметов готовий купувати найдорожчих гравців, але я проти
ПРО ФУТБОЛ по-українськи започатковує прямі онлайн відеотрансляції футбольних матчів. Перша онлайн трансляція: ПСВ - "Металіст"
"Хоффенхайм" продав Айхнера "Кельну"
Новим наставником "Севастополя", ймовірно, стане екс-тренер "Зеніта"
Мхітарян: "Рома" - теж не подарунок
Капелло не бачить місця для Бекхема в збірній Англії
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024