Чт, 28-03-2024, 20:46
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


23:47
Все, що потрібно знати про Суперкубок України-2015

 
Все, що потрібно знати про Суперкубок України-2015

Все, що потрібно знати про одне з найепічніших внутрішніх протистоянь цього року - у нашому сьогоднішньому матеріалі.

Лічені дні залишилися до найбільш очікуваної події липня: вже цього вівторка схрестять шаблі в битві за чи то останній трофей минулого сезону, чи то за перший – майбутнього (логіка підказує все ж віднести «вухатого» до сезону 2014/15) вічні супротивники, градус у протистоянні між якими завжди перевищує усі допустимі норми. «Динамо» versus «Шахтар» - Вічна битва на порозі!

…Південна Пальміра все ж-таки отримала право на проведення Суперкубку. Після величезної кількості переживань і чуток стосовно того, що матч перенесуть деінде, переймаючись за безпеку всіх учасників, одесити зітхнули з полегшенням: величному футбольному двобою у їхньому місті – бути.

Аспект №1. Історія протистоянь

Ми чудово пам’ятаємо, що Суперкубок України заснований порівняно недавно – у 2004 році. Не буду виснажувати вас статистично інформацією - лишень нагадаю, що за цей час «Динамо» і «Шахтар» встигли 7 разів зійтися в битві за престижний трофей. Загальна статистика в очних битвах – на боці «динамівців»: чотири перемоги проти трьох. Хоча за кількістю цих трофеїв загалом «гірники» таки обходять киян - 6 проти 5.

2004 рік. 10 липня. Одеса. Стадіон «Чорноморець». «Динамо» - «Шахтар» - 1:1 (пен. 6:5)

2005 рік. 9 липня. Одеса. Стадіон «Чорноморець». «Шахтар» - «Динамо» - 1:1 (пен. 4:3)

2006 рік. 16 липня. Одеса. Стадіон «Чорноморець». «Динамо» - «Шахтар» - 2:0

2007 рік. 10 липня. Одеса. Стадіон «Чорноморець». «Динамо» - «Шахтар» - 2:2 (пен. 4:2)

2008 рік. 15 липня. Полтава. Стадіон «Ворскла». «Шахтар» - «Динамо» - 1:1 (пен. 5:3)

2011 рік. 5 липня. Полтава. Стадіон «Ворскла». «Динамо» - «Шахтар» - 3:1

2014 рік. 22 липня. Львів. Стадіон «Арена Львов». «Шахтар» - «Динамо» - 2:0

А одеський стадіон – фартовий саме для «Динамо», як не крути!

 

Аспект №2. Квитки

Не встигли перші квитки на СК потрапити до кас, як звідусіль почали пророкувати аншлаг. Подальший продаж, приправленим шаленим ажіотажем, тільки підтвердив це припущення. Єдине переживання, пов’язане з, нажаль, традиційною українською особливістю: боїмося, аби певна кількість білетів у підсумку не «застрягла» в карманах бариг-перекупників, які не зуміють вчасно їх «скинути» бодай по номіналу… Чи встигнуть?

До речі, про вартість. Ціна задоволення – від 50 до 350 гривень в залежності від обраного місця. В принципі, ціни як на Одесу, де вболівальники вже встигли неабияк скучити за футболом, тим більше таким апетитним – доволі помірні. Місцевий футбольний люд до шари не звик: «Чорноморець» за нашими підрахунками став одним із найдорожчих клубів в минулому сезоні з огляду на вартість квитків на домашні матчі. Тому дивуватися не варто.

Фанатів обох протиборчих клубів у чаші стадіону максимально розведуть між собою: «гірники», які замовили трохи менше 5 тисяч квиточків, займуть сектори з 18 по 22 (заповітні «тікети» можна придбати на офіційному сайті «Шахтаря», в касі №4 стадіону «Чорноморець», а також на «Арені Львів»; ціна питання – 80 гривень), а «динамівці», які теж викупили свою квоту, вболіватимуть на секторах з четвертого по восьмий.

Аспект №3. Кадри вирішують все

Команди до очного протистояння підходять в дещо незрозумілому стані. В першу чергу, невідомо як вплине на фізичні кондиції гравців вкрай коротке міжсезоння: так, що «динамівці», що «гірники» набирали втрачену за час відпустки форму «галопом по Європах», себто – активно відігравши велику кількість спаринг-матчів задля максимально швидкого «втягування» в новий футбольний рік.

Чи встигли всі виконавці відновитися після важкого і насиченого сезону 2014/15? Як поведе себе організм в першому офіційному після відпустки поєдинку? Зрештою, чи вплинуть травми і мікропошкодження (в першу чергу, відмітимо проблеми у Хачеріді і Віди, які певний час були змушені займатися за індивідуальною програмою) на варіативність тренерського вибору? Питання, питання. Однак відповідь ми дізнаємося вже скоро – залишилось впоратися з нетерплячкою і трошки зачекати.

Що стосується активності на трансферному ринку і подальших наслідків цієї роботи, то виділимо величезний аргумент на користь «Динамо»: «помаранчево-чорні», втративши/продавши/відпустивши (підкресліть потрібне) Ілсіньо, Фернандо, Дугласа Косту і Луіса Адріано, стали суттєво слабшими – і це факт, з яким не посперечаєшся. Безумовно, Мірча Луческу (ось вам і стала в нагоді ротація, курс на дотримання якої румунський ентренадор оголосив у минулому сезоні!) має ким замінити кожного з цих виконавців: на позицію Кости активно награвався Марлос, втрату Ілсіньо, якого при наявності здорового Срни куди тільки не запихали, ніхто і не помітить (плюс не дарма ж повернули з Білорусі Василя «Бісіклету» Кобіна), з відходом Фернандо основною в центрі півзахисту стане зв’язка Степаненко-Фред, а на вістрі замість Адріано регулярніше виходитиме Гладкий (хоча це доволі сумнівна альтернатива; можливо, вистрілить Феррейра? Ще й ці чутки про Едуардо...). Але наскільки якісними виявляться ці заміни і скільки часу знадобиться «гірникам» на притирання  – ризикну припустити, достеменно не знає навіть Луческу. Шанс для номінальних господарів поєдинку взяти тепленьким послабленого (епітет «знекровлений» тут не пасує – відбулося лише середнє за об’ємом кровопускання, не більше) опонента? Ще б пак!

А як взагалі поведе себе доволі злагоджений механізм «біло-синіх», якщо Ребров вирішить довіритися літнім новачкам? Не буде збоїв?

 

Аспект №4. Безпека

Всупереч розмовам і чуткам про повернення міліції в ядро стадіону гра пройде під «прицілом» стюардів, яким допомагатимуть в міру сил і можливостей курсанти (сидітимуть на першому ряді по периметру). Словом, нічого екстраординарного не передбачено? Якби не так: на відвідувачів очікує доволі ретельна перевірка особистих речей (в тому числі будьте готові до проходження через металошукач), а найбільше доведеться витерпіти дівчатам: їх обшукуватимуть в спеціальних кабінках! Можемо лише здогадуватися, що і де будуть шукати уповноважені особи! Залишається сподіватися, що наші жінки не будуть переймати відомий спосіб транспортування файерів на стадіон, на якому свого часу «погоріли» фанатки «Зеніта» - все і так знайдуть і вилучать на вході...

Додає відповідальності і той факт, що цю битву відвідає спеціальний офіцер УЄФА з безпеки, який після гри надішле в УЄФА рапорт про те, що відбувалося, а також дасть рекомендації про можливість приймати в Одесі міжнародні матчі в майбутньому.

Відтак, заходи безпеки буде максимально посилено, аби уникнути будь-яких провокацій, проявів агресії чи протизаконних дій: захід охоронятиме майже 1200 правоохоронців з Одеси і найближчих до міста районів. І це правильно, адже Одеса має провести цей матч краще, ніж ідеально: в разі диверсії або інших надзвичайних подій Південна Пальміра може розпрощатися з футболом надовго, і тут це чудово усвідомлюють. Тому і зроблять усе від них можливе, аби ліквідувати будь-які реальні або потенційні загрози. Їм є що втрачати!

Що хочеться порадити абсолютно всім вболівальникам? Будьте чемні, пильні і обов’язково приходьте на стадіон за декілька годин до початку гри, аби без поспіху встигнути пройти всі кордони перевірки і зайняти свої місця. Інакше ризикуватимете банально пропустити початок суперматчу. І пам’ятайте, що кожного вболівальника, який відвідує СК – застраховано. Це так, напровсякий.

 

Аспект №5. Слова

Александар Драгович:

«Не так важливо, чи виграємо ми всі матчі на зборах, головне – перемогти 14 липня. Ми можемо навіть пограти всі товариські зустрічі, але обов’язково – здобути перемогу у матчі за Суперкубок!»

Ярослав Ракицький:

«У нас трохи змінився склад, але ми повинні доповнювати один одного. Всі гравці в «Шахтарі» є ключовими. Хто з новачків краще готовий - вирішувати Містеру. В цілому впевнений, що до 14 липня ми наберемо оптимальну форму, будемо готові на всі сто, і навіть більше. Ми просто зобов'язані завоювати Суперкубок».

Микола Морозюк:

«Вважаю, що це буде нелегка гра як для нас, так і для наших суперників. Важко говорити про фізичну форму на всі сто відсотків, але, принаймні, потрібно бути готовим до цього матчу. Думаю, наша команда працює у правильному напрямку і ритмі, тому ми будемо готові і доб'ємося позитивного результату».

Андрій Павелко:

«Безпека перш за все. Ми хочемо, щоб люди змогли відвідати цей поєдинок сім'ями, не турбуючись про наслідки».

 

Аспект №6. Трансляція

Певно, ви вже встигли довідатися, хто транслюватиме матч за Суперкубок. А ті, хто не в курсі – нагадаємо, що у вівторок ввечері ближче до 21:00 слід увімкнути телевізор на каналі «Україна» (або ще краще «Футбол 1», якщо маєте – обіцяють якість HD). Більше того, «Медіа Група Україна», до якої входять телеканали «Україна», «Футбол 1» і «Футбол 2», наступні три роки, тобто аж до 2017-го будуть монополістами у сфері показу суперкубкових поєдинків.

Олександр Денисов:

«Підходимо до показу з максимальною відповідальністю. Трансляцію вестимуть 15 камер, а ще 10 забезпечуватимуть передматчеву та післяматчеву студії. Задіємо і квадрокоптер, який замінює гелікоптер. На каналі «Україна» поєдинок буде доступний для всіх, на каналі «Футбол 1» його можна подивитись з усіма розборами спеціалістів та коментарями учасників. Повідомлю також, що ми займаємось і міжнародною дистрибуцією разом з британською компанією IMG».

…До речі: якщо маєте бажання сфотографуватися з трофеєм – приходьте 11 або 12 липня з 12:00 до 15:00 на «Чорноморець», де виставлятиметься вухатий кубок.

І головне – всі на стадіон, де 14 липня рівно о дев’ятій головний арбітр зустрічі Анатолій Жабченко дасть старт довгоочікуваному двобою: новесенький м’яч «Select Brillant Super» розіграють з центру – і ми станемо свідками написання чергової сторінки історії вічного протистояння між «Динамо» і «Шахтарем». І хай у чесній чоловічій боротьбі переможе найсильніший!

Роман Клименко

Категорія: Кубок України з футболу | Переглядів: 4968 | Додав: adminA | Теги: що потрібно знати про Суперкубок Ук, Всё
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Вінченцо Пінколіні повертається до київського "Динамо"
"Сарагоса" і "Шахтар" боряться за Дос Сантоса
Фатіха Теріма в "Динамо" не буде, а Газзаєву запропонували очолити сочинську "Перлину"
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна істотно скоротила відрив від Росії та Португалії
ВІДЕО онлайн програми каналу 2+2 ПРО ФУТБОЛ за 20.12.2010
Перемагає не клас гравців, а їхній характер, вважає український фахівець Андрій Баль
ПЛ, 6-ий тур: ПФК "Севастополь" Севастополь - "Металург" Донецьк
Нані може стати гравцем "Інтера"
Найкращим футболістом України став Євген Коноплянка, а найкращий тренер – Мирон Маркевич
Прийма: Радий поверненню Чечера
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024