Пт, 29-03-2024, 09:39
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


18:07
Суркіс: Зібрати найсильніші команди України та Росії - це цікавий задум

Президент "Динамо" Ігор Суркіс поспілкувався з журналістами напередодні старту об'єднаного турніру, в якому кияни двічі зіграють з російськими клубами.

- Вважаю, задумку зібрати найсильніші команди України та Росії дуже цікавою. Гадаю, інтерес до турніру проявлять і вболівальники, і телебачення.

- Як розглядає турнір президент київського "Динамо": як етап підготовки до сезону, комерційну вигоду, а може, як ностальгію?

- Тут усе вкупі. Перш за все - підготовка до старту чемпіонату. Тренерський штаб може оцінити можливості гравців. Всі чудово розуміють, що команди не будуть перебувати в оптимальних кондиціях. Що стосується ностальгії, коли, повторюся, зустрічаються кращі команди України і Росії, вболівальники хочуть побачити якісний футбол сьогоднішнього дня. За останні 20 років виросло нове покоління вболівальників. Хоча згадувати минуле, звичайно, хтось обов'язково буде.

- Ви не вважаєте, що об'єднаний турнір може стати передумовою об'єднаного чемпіонату?

- Я б так не став говорити. Цей турнір - товариський. Проте потрібно подивитися і проаналізувати: скільки збереться вболівальників на трибунах, які рейтинги будуть у телевізійних трансляцій. Думаю, вийде хороша проба пера. Знаєте, перш ніж тренуватися на зборах і шукати якісь не найсильніші спаринги, краще готуватися до сезону через такі турніри.

- Ваше ставлення до об'єднаного чемпіонату за останній час не змінилося?

- Враховуючи, що ми стоїмо на порозі фінансового фейр-плей, з фінансової точки зору те, що пропонує російська сторона, - заманливо. Але ми не повинні дивитися тільки на гроші, існує ще й спортивна сторона. В Україні, як і в Росії, - свої усталені чемпіонати. На чолі футболу наших країн - ФФУ та РФС. Ми законослухняні люди. Втім, свої "за" теж можна знаходити. Ви запитували про ностальгію? Мене багато критикували за ці слова. Але я вболівальник зі стажем, про чемпіонат СРСР у мене збереглися найкращі спогади. Але посилимо ми чи послабимо наш футбол, створивши об'єднаний чемпіонат? Мені складно говорити і прогнозувати. Поки такий проект, як мені здається, дуже складно здійснити.

- Повернімося до майбутнього турніру. Якою може бути заповнюваність київського НСК "Олімпійський", коли "Динамо" зустрічатиметься з "Зенітом" і "Спартаком"?

- Слід пам'ятати, що червень-липень - пора відпусток. Але на такі ігри народ повинен підтягтися. Сподіваюся, що в Києві на матчах з росіянами зберуться аншлаги. Якщо ні, то хоча б на 80 відсотків стадіон має заповнитися.

- Як ви вважаєте, організатори вчинили правильно, що не стали включати в календар матчі "Зеніт" - "Спартак" і "Динамо" - "Шахтар"? Один з одним росіяни та українці, відповідно, ще награються?

- Не забувайте ще й про тимчасовий фактор. Турнір швидкоплинний, на носі старт чемпіонатів. Але в принципі ви праві: російські та українські клуби добре знають своїх суперників. Не варто нагнітати обстановку зайвий раз. У будь-якому випадку це перший подібний турнір. Висновки можна буде зробити після його закінчення. Зараз ми можемо тільки здогадуватися.

- Питання суддівства - традиційні для наших країн - вас не турбують?

- Наскільки мені відомо, матчі в Росії будуть обслуговувати російські судді, на Україні - українські. Я б хотів побачити на цьому турнірі чесну спортивну боротьбу, без втручання суддівського чинника.

- Так склалося історично, що в будь-якому турнірі київське "Динамо" ставить максимальні завдання. Майбутній міні-турнір - не виняток?

- Не забувайте про статус турніру. Ми не станемо перемагати будь-якою ціною, не дай бог, ціною травм футболістів. Перед Олегом Блохіним стоїть головне завдання - через матчі об'єднаного турніру поставити команді гру, щоб вже вкотитися в чемпіонат у повній бойовій готовності. Думаю, Олег Володимирович вдасться до ротації складу. Потрібно перевірити в справі якомога більше футболістів. У кількох змаганнях неможливо грати одним складом. Безумовно, до цих матчів в команді з'являться і нові люди.

На жаль, цього року ми не будемо грати в Лізі чемпіонів, а стартуємо у кваліфікації Ліги Європи. Скажу відверто, може, це й на краще. Команда буде спокійно готуватися, тренери розподілять сили на весь сезон. Піднімати команду набагато складніше, ніж утримувати. Вперше в історії чемпіонатів України "Динамо" опустилося на третє місце. Заслужено опустилося! Мені здається, що тренерський штаб і футболісти зробили висновки, і ми зобов'язані піднятися. Хоча перш за все повинен бути якісний футбол, який буде залучати уболівальників.

- До речі, ще в 1990-і Валерій Васильович Лобановський, вічна йому пам'ять, приїжджаючи в Москву на Кубок Співдружності, говорив, що результат у таких турнірах - не головне, але "Спартак" кияни здебільшого обігравали...

- Перемагати команда повинна в офіційних іграх. Валерій Васильович абсолютно правильно говорив, але ніхто ніколи не відміняв тезу: виходити на футбольне поле і битися за перемогу! Наша команда буде проявляти свій професіоналізм точно так само, як і "Зеніт", і "Спартак", і "Шахтар". Ми всі на даному етапі знаходимося в однакових умовах



Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 4796 | Додав: adminA | Теги: Суркіс: Зібрати найсильніші команди
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

ПСЖ їде на гру з "Карпатами" до Львова резервним складом
"Динамо" та "Аякс" не змогли визначити сильнішого у київському матчі
Янков відмовляється повертатись в "Металург" Д
Рібері: Мені потрібна ігрова практика
"Шахтар" вступив в боротьбу за Веслі
Тренер "Копенгагена" хоче зіграти з "Шахтарем" у плей-офф Ліги Чемпіонів
Владислав Калітвінцев лікуватиметься в Італії
Сеск: У Мессі важко буде відібрати "Золотий м’яч"
"Мене здивували скарги англійців у зв'язку з поразкою їх заявки" - Блаттер
Срна: Приємно, що попалася "Рома"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024