Пт, 29-03-2024, 01:27
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


22:35
Суркіс: Гравцям відома фінансова складова у разі проходу в 1/8 ЛЄ
Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс розповів про підготовку "біло-синіх" до другої частини сезону.

- Усі говорять про те, що відпочивають футболісти, набираються сил перед сезоном тренери. А коли ж буває відпустка у президента?

- Цього року я знайшов 10 днів, щоб відпочити, але ви ж розумієте, що поки футболісти відпочивають, необхідно вирішити величезну кількість організаційних моментів, щоб вони, повернувшись із відпусток, почувалися затишно та комфортно. Це стосується перельотів, зборів та іншого. Особисто я цим не займаюся, але повністю контролюю процеси, щоб усе було на найвищому рівні.

- Напевно ви чудово знаєте ситуацію всередині команди та стан гравців після завершення відпустки. Із якими думками та очікуваннями розпочали новий футбольний рік?

- Я зустрічався з командою, у нас були загальні збори. Перш за все, я привітав усіх із Новим роком, побажав успіхів. Не міг я, звичайно ж, оминути увагою й 2013-й рік. Ми розмовляли з хлопцями, я дивився в їхні обличчя. Ми всі визнаємо, що рік був провальним. Я, як президент клубу, а також головний тренер та футболісти, вибачаємося перед нашими вболівальниками, що нам не вдалося досягти тих результатів, яких від нас чекають.

Вважаю, чудове й вивірене інтерв'ю дав Андрій Ярмоленко. "Динамо" (Київ), як він і сказав, це команда, яка завжди має боротися лише за перше місце. Команда, яка має ставити перед собою максимальні завдання на європейській арені. Не говорити відразу про те, що потрібно виграти турнір, адже це мета та мрія, до якої потрібно йти поступово, поетапно й досягати її. Попереду у "Динамо" – "Валенсія". Пройшовши її, будуть ставитися інші завдання. Тим і цікавий футбол, що він непередбачуваний. Статися може що завгодно, будь-який рикошет. Якщо ж колектив викладається на всі сто без залишку, віддаючи всі сили грі, то, звичайно, вболівальники аплодують, а за поразками приходять перемоги.

- Рік дарма ніколи не минає, тому які позитивні моменти можна винести з 2013-го?

- Ми обговорювали це з Олегом Володимировичем, і прийшли до одного знаменника. Найголовніше, що вдалося створити єдиний колектив. За півроку в нас утворився колектив, де один за всіх та всі за одного. Хлопці вже розуміють один одного, а це дуже важливо. По-іншому, напевно, бути не могло. Влітку нас поповнили п'ять легіонерів. Всі з ім'ям, амбіціями та своїм способом життя. Комусь цей спосіб життя довелося змінювати. До того ж, деякі переїхали до Києва разом зі своїми сім'ями, дружинами та дітьми. Футболісту може подобатися в новій країні та місті, а, приміром, дружині – навпаки. Це спричиняє певний дискомфорт та відразу позначається на грі, яку команда демонструє на полі. Все це – важкий шлях адаптації. Варто відзначити, що ми інтегрували в команду не одного виконавця, а відразу п'ятьох.

Окрім того, нас переслідували травми. Достатньо згадати й Селіна, й Гармаша. Гармаша я вважаю одним із ключових гравців "Динамо". Він із тієї плеяди футболістів, як Ярмоленко або Безус, які можуть згуртувати команду навколо себе й досягати позитивних результатів. Те, що адаптація вже пройдена, є позитивним моментом. Те, що ми зменшили показники, теж є однією зі складових футболу. Якщо опускаємося, значить є куди підійматися. Всі скучили за гучними перемогами, тому я сподіваюся, що ця команда їх досягне. Чому? Тому що, з повною упевненістю можу стверджувати, за потенціалом настільки сильної команди в останні роки в нас не було. Звичайно, все буде залежати від того, як вони підготуються, з яким настроєм вони будуть працювати. І перші матчі весняної частини сезону дадуть відповіді, чи на правильному ми шляху.

- Цього року знову відбудуться два збори в Іспанії. Піренейський півострів уже стає невід'ємною частиною підготовки, або ж були й альтернативні варіанти місця проведення зборів? Валерій Васильович Лобановський частенько готував команду в Німеччині...

- Усе в житті змінюється. Звичайно, ми живемо в п'ятизірковому готелі з чудовими умовами, тренуємося на чудових полях. Напевно, в той час, коли Валерій Васильович їздив до Німеччини, ще не було таких тренувальних баз та таких можливостей. Зараз у нас є можливість організувати два чудових збори, адже хлопцям немає сенсу мучитися й жити в спартанських умовах. Усі прагнуть до кращого. Ми маємо йти в ногу з часом. Хочу відзначити, що на тих же полях тренується не лише київське "Динамо", але й інші команди. До слова, Сергій Ребров зараз перебуває на стажуванні у Юргена Клоппа – головного тренера дортмундської "Борусії", яка також розбила свій табір в Іспанії й тренується на тих же полях, що й ми. Тому хороші та плідні збори нам також мають принести позитивні результати.

- "Валенсія", яка випала "Динамо" (Київ) у Лізі Європи, є доволі непростим суперником. Які цілі в цьому турнірі перед своєю командою ставить президент?

- Я повторюся, я не хочу бути огульним, пообіцявши щось і не виконавши. Так, це буде непростий період, оскільки перші офіційні ігри в новому році, вони будуть хвилюючими, але ми маємо підготуватися таким чином, щоб пройти "Валенсію". Це завдання стоїть перед командою. Футболісти про це знають. Знають вони й фінансову складову в разі проходження "Валенсії". А потім поставимо подальші завдання. "Валенсія" – серйозний суперник, навіть незважаючи на те, що вони відчувають якісь проблеми внутрішнього характеру. Але це команда з ім'ям. До неї потрібно ставитися з повагою. Те, що нам попався суперник з Іспанії – країни, чемпіонат якої є одним із законодавців моди у футбольному світі, говорить багато про що. Дорогого коштує переграти таку команду



Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 4961 | Додав: adminA | Теги: Суркіс: Гравцям відома фінансова ск
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Кубок України серед жіночих команд прямує до Харкова
"Металіст" зацікавився форвардом польського "Лєха"
Анчелотті розповів про склад на матч
"Динамо" у міжсезоння проведе два збори
"Манчестер Сіті" підвищив ціну на Джеко
6-ий тур Ліги Європи. Результати матчів четверга, 16 грудня
Стеценко: Ми не вимагатимемо від Рамоса в перший же сезон потрапити в Лігу чемпіонів
Сьогодні перемога "Інтера" — радість для "Мілану"
Бєланов: "Золотий м’яч" отримає Хаві
"Динамо" – "Шериф" 0-0. ПРЯМА телевізійна онлайн трансляція на СПОРТ 1
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024