Сб, 20-04-2024, 02:30
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


19:23
Скрипник: Тимощук з Ван Боммелем пива попили...

До України у футбольній Німеччині нині особлива увага. У четвер лідер бундесліги дортмундська "Борусія” прийматиме львівські "Карпати”. Перед цим поєдинком журналісти зателефонували до Віктора Скрипника, колишнього футболіста збірної України, який нині працює у тренерській системі бременського "Вердера”.

Із Віктором Скрипником ми поговорили не лише про матч "Карпат”, але й про успіхи Анатолія Тимощука, а також про особисті досягнення представника "Вердера”.

- Вікторе, як у Німеччині сприймають львівські "Карпати”? Це буде легка прогулянка для "Борусії”?

- Зараз у Дортмунді більше переймаються справами "Борусії” у чемпіонаті Німеччині. Наставник клубу дуже прагне, щоб команда завоювала так зване звання "гербстмайстер”. Тобто, щоб після першого кола Дортмунд був лідером. За статистикою, 80 відсотків чемпіонів бундесліги буле переможцями на екваторі. Тому для "Борусії” нині вкрай важливо упродовж наступних трьох турів не розтринькати семиочковий гандикап над "Майнцом”. Водночас у Німеччині дуже серйозно ставляться до Ліги Європи. Тут і гадки ніхто не має, що "Борусія” може втратити очки з "Карпатами”. Недооцінки не буде, бо хлопці пам'ятають важку гру у Львові. Дортмунд не має права втрачати очки ані у матчі з львів”янами, ані у гостях із "Севільєю”.

- "Боруссія” має найбільшу відвідуваність у Німеччині...

- Такою відвідуваністю в Європі може похвалитися лише "Барселона”. У Дортмунді добре поставлений менеджмент. "Вестфалленштадіон” заповнений також тому, бо він розташований у промисловій частині міста, де мешкає багато роботяг, які мріють про рілекс на футбольному матчі. Ось на матчах "Шальке” також завжди людно, 60 тисяч. Бо Гельзенкірхен — промисловий, а не культурний центр.

- Скільки глядачів збире гра з "Карпатами”?

- Тисяч 50-60 тисяч точно буде. Може навіть і більше. Тут дуже холодно і не знати, чи німці прийдуть у таку холодінь на футбол.

- Чи погоджуєтеся, що "Борусія” все-таки робить ставку на перемогу у бундеслізі?

- Я не можу казати про пріорітети команди, але можу запевнити: у цьому сезоні дортмундці всерйоз налаштовані стати бундесмайстерами. Тренер залучив талановитих молодих хлопців. Вони голодні на перемоги! Як вони горять бажанням стати чемпіонами! А якщо подивитися на "Баварію”, то в ній грають майже ті самі футболісти, які останні роки творили успіхи. Після чемпіонату світу вони втомлені і не мають такої мотивації, як молодь "Борусії”.

- Як реагують на 14-очкове відставання "Баварії” від лідера?

- Німеччина ділиться на дві половини: одна любить "Баварію” і переживає за невдачі, а інша ненавидить цей клуб і тішиться, що команда не перебуває у лідерах. Немає людей, яким все одно, що коїться у "Баварії”. Одні люблять, а інших цей клуб дратує. Мюнхенці виходять на свій рівень. Гарантую, що в трійці призерів вони фінішують.

- Не можу не спитати про Анатолія Тимощука...

- Йому почали довіряти. І треба визнати, що Толіку пощастило, бо травмувався голландець Марк Ван Боммель. Тимощук вчасно замінив голландця і відіграв серію достойних матчів. Його справді всі хвалять: Беккенбауер, Румменіге, інші фахівці, преса. Керівники "Баварії” тішаться найбільше, адже тепер вони не можуть назвати невдалою покупку Тимощука. Головне, щоб далі все було без травм, і Толік гартиме в "основі”.

- Недавно Тимощук мав конфлікт з Ван Боммелем...

- Повірте, у кожній команді бувають конфлікти. Із 365 днів на рік футболісти 300 днів бачать одне одного. Зрозуміло, що виникає роздратування. Я певен, що всі гравці скрізь пальці сприйняли цей конфлікт. Не буде ж команда ділитися на табір Тимощука і Ван Боммеля. Зрештою, обоє футболісти забули непорозуміння. Можливо, Тимощук і Ван Боммель випили пива і вдарили по руках ( Як запевняє Анатолій Тимощук, він ще жодного разу в житті не вжив спиртного — Авт).

- А хто з них сильніший опорник?

- Кожен має свої плюси і мінуси. Ван Боммель добре вміє підігравати і він чудовий капітан, вміє підбадьорити одноклубників, знаходить потрібні слова у перерві у роздягальні. А Толік феноменально руйнує атаки. Тепер йому сказали, що варто діяти на атаку. Його ж не купували, щоб він м'ячі відбирав.Тимощук це зрозумів і зараз частенько забігає у чужий штрафний майданчик і забиває голи.

- Вікторе, а як ваші справи на тренерській ниві?

- Все добре. Я очолюю команду юнаків "Вердера”, віком до 17 років. Ми нині лідируємо у турнірній таблиці. Юнацька першість поділена на три географічні зони. Ми виступаємо у північній, де нашими суперниками є "Гамбург”, "Вольфсбург”, "Ганновер”, "Герта”. Якщо виграємо зональну першість, то поїдемо на фінальні матчі з найкращщими командами інших зон. Минулі роки у своїй зоні "Вердер” посідав третє та другі місця. Дуже хочеться нарешті тріумфу.

- Ви вже шість років виховуєте молодь "Вердера”. Хтось із них вже вибився у люди?

- Звичайно. Дуже багато хлопців пробилися у першу бундеслігу. Ось цьогоріч в Лізі Чемпіонів діяли Леннарт Ті та Онур Аїк, деякі мої вихованці виходять на заміну у "Вердері”. А ще більше моїх вихованців грають у чемпіонаті Австрії, Швейцарії та Голландії, де на них великий попит. Більшість з них грає на правах оренди, і ми за ними пильно стежимо. Всі вони завжди телефонують і дякують за виховання.

Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 41580 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Севастополь". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Каддурі: Найгірші спогади у "Динамо" про Газзаєва
Третій тур ПЛ: огляд матчів неділі
Футболіст "Дебрецена" розбив вікно консульства Польщі у Харкові
Сьомін: Хочу, щоб Шевченко зіграв на Євро-2012
"Сампдорія" націлилась придбати Каналеса
Домашній стадіон "Шальке" не витримав ваги снігу
Люнгберг повертається на Туманний Альбіон
Ахметов запропонує Луческу новий контракт з "Шахтарем"
Сьогодні стартує відбір на ЄВРО-2012. Перший матч відбору - Естонія - Фарери
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024