Пт, 19-04-2024, 04:24
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


23:00
Шкапенко: Фоменко залучив найсильніших серед тих, хто є

 

   Уже наступного тижня національна збірна України проведе матч-відбору до Євро-2016 із командою Іспанії. На гру із титулованим суперником наставник "синьо-жовтих" Михайло Фоменко запросив 25 гравців.

Тренер також оприлюднив резервний список із 8 футболістів, які можуть бути викликані у випадку ушкоджень гравців основного складу. Про вибір Фоменка "Футбол 24" розпитав у відомого в минулому футболіста, екс-гравця київського "Динамо" та збірної України Павла Шкапенка.

- Як оціните вибір Михайла Фоменка на матч проти іспанців та спаринг із латвійцями?

- Особливих кадрових несподіванок не було. У Михайла Фоменка є обойма гравців і зараз нічого дивного не сталося. Микита Бурда себе проявив і наставник "синьо-жовтих" його випробує у спарингу із Латвією. А так, усе прогнозовано. До обойми часто один-два нові прізвища додаються. Випробовувати футболістів потрібно, тим паче буде спаринг.

- Але перед спарингом буде дуже складний матч із іспанцями…

- Я розумію. Після цього матчу можна на спаринг випустити неперевірених гравців.

- Дехто каже, що Сергій Рибалка заслужив на виклик, але він потрапив тільки у резервний список. Як вважаєте, цей футболіст реально підсилив би збірну?

- У збірної є головний тренер – Михайло Фоменко, він достеменно знає ситуацію із кожним футболістом. А ми тільки здогадуємося. Скажімо, у Рибалки проблеми зі здоров’ям після останнього матчу. Тому, не хотів би, не знаючи точної ситуації, робити якісь висновки. Михайло Фоменко собі ж не ворог, щоби сильних гравців ігнорувати. Взагалі, вважаю, що Фоменко залучив найсильніший склад. Жодних питань не може бути.

- Не здається, вам що найслабшою виглядає ланка нападників? Зозулю, Кравця та Будківського навіть із натяжкою важко назвати голеадорами…

- Ну чому ж… Зозулю ми добре знаємо, він уже грав за збірну, забивав голи, приносив команді користь. По ньому питань не мало би бути. Так, він не є забивним нападником, але, зважаючи на те, що суперником буде команда Іспанії, в обороні Зозуля відпрацює, як потрібно. Кравець не стандартний, своїми несподіваними ходами може нам допомогти. У будь-якому випадку, в Україні на сьогодні немає сильніших форвардів.

- А як стосовно Євгена Селезньова?

- У матчах за клуб він робить свою справу, відпрацьовує. А чого він тільки у резервному списку - це потрібно запитати у тренерів збірної. Вони вибирають хто сильніший на сьогодні й хто більше потрібний команді у конкретному матчі. Тому, нічого ображатися чи фантазувати.

- Перед матчем із іспанцями у вас є оптимізм стосовно нашої команди?

- Оптимізм завжди є. Але, зрозуміло, буде дуже важко. Тим не менш, потрібно грати, а що робити? Нам потрібен результат. Тому футболісти повинні віддатися грі, викластися на полі, а яким буде результат – побачимо. Із іспанцями завжди було важко грати. У них в обоймі завжди достатньо футболістів для трьох сильних складів. Їхні гравці виступають у сильних європейських клубах, дуже високого рівня. Але не потрібно дивитися на імена, потрібно класно зробити свою роботу. Михайло Фоменко, думаю, зуміє підібрати правильну тактику до гри із Іспанією. Як на мене, тільки за рахунок тактики можна добитися результату.

- Зі стратегією вибір не великий – гра від оборони?

- Безперечно, що від оборони. В атакувальний футбол із іспанцями грати ми не готові. Треба від захисту, на контратаках.

- В кінці березня наші футболісти уже не повинні скаржитися на проблеми весняного футболу, браку ігрової практики після зимового міжсезоння?

- Ні, не повинні. Все-таки наші гранди провели матчі в єврокубках, було кілька турів чемпіонату. На 100 % на весняний футбол скаржитися не можна, практики було вдосталь.

Розмовляв Василь Винниківський

 

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4871 | Додав: adminA | Теги: Шкапенко: Фоменко залучив найсильні, хто є
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Маркевич: З "Дебреценом" не зіграють Тайсон, Фініньйо та Дішлєнкович. ВІДЕО
"МанСіті" віддасть Джонсона в оренду
Дати початку матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
Янков відмовляється повертатись в "Металург" Д
Рубін" пропонує за Анатолія Тимощука 9 мільйонів євро
Євген Селезньов близький до переходу у "Вердер". ВІДЕО
Президент "Ґреміо": Роналдінью згоден переїхати до нас
Вісенте дель Боске прокоментував сутичку Рамоса та Пуйоля
Лужний не знає, чи залишиться головним тренером "Динамо"
Куценко: Керівництво "Кривбаса" поставило перед нами високу планку
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024