Сб, 20-04-2024, 00:05
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


13:45
"Шахтар" - "Динамо". Анонс

Центральний матч 8-го туру очима журналістів сайту "Футбол 24".

"Шахтар" - "Динамо"

02.09.2012. 19:30. Донецьк. Стадіон "Донбас Арена". Телетрансляція на каналі "Україна" та каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Олег Бабій:

Є шанс! Чи не вперше за останній рік-два автор цих рядків із певним оптимізмом очікує на вояж "Динамо" у Донецьк. Яким би непереможним не здавався "Шахтар", кияни помітно змужніли. У грі з'явилася осмисленість, а на вістрі атак - супербомбардир, здатний вносити вирішальну лепту у найбільш потрібний момент. "Динамо" й досі діє дещо боязко, не без огріхів, проте тепер синьо-білі відкрили для себе нову опцію - вони навчилися створювати приємні для власного вболівальника сюрпризи. До таких сюрпризів, насамперед, варто внести яскраву перемогу у Менхенгладбаху, а також чудову не за грою, проте за результатом, баталію в Роттердамі.

З настільки зірковим "Динамо" підопічні Луческу не грали вже давно, якщо взагалі грали... Виконавський клас киян різних років - питання дискусійне. Тим не менше, "гірникам" належить провести в цьому сезоні перший серйозний поєдинок. Питання в тому, чи зуміє Містер розворушити своїх підопічних, які вже на автоматі "штампують" перемоги, проте роблять це зі суперниками, які помітно поступаються класом. Команда Сьоміна - це вже опера, а не, даруйте, концерт поп-зірки сумнівної репутації.

Досвід "Реала" і "Барси" свідчить, що регулярні перемоги в принциповому дербі із часом набридають, тож "Динамо" перевірить господарів поля на наявність оскоми - будьте певні. Не хочеться лише одного: щоб свято футболу вчергове затьмарили майстри свистіння і розмахування червоними картками. Переконаний, таке прагнення є в кожного нормального вболівальника, незалежного від клубних симпатій. А ось протистояння головних конкурентів у бомбардирських перегонах - Ідейє і Мхітаряна - здатне стати кульмінацією сьогоднішнього матчу. Сподіваюся, так воно і буде.

Юрій Шутка:

На нас чекає чергова дуель затятих суперників - київського "Динамо" та донецького "Шахтаря". У матчах між цими командами важко спрогнозувати хто буде переможцем, адже їхні поєдинки завжди сповнені надмірними емоціями, переживаннями та видовищністю, а молекули атмосфери цих 90 хвилин проникають у кожну клітинку тіла, незалежно від того, за кого ви вболіваєте.

Якщо дивитися на загальний стан суперників сьогодні, то команди перебувають приблизно у рівному становищі. Значне підсилення киян, яке вони зробили у міжсезоння, ще не запрацювало на 100 відсотків, проте результат вже є – вихід у груповий етап Ліги чемпіонів. Як казав капітан "гірників" Даріо Срна: "Зараз "Динамо" демонструє не дуже якісний футбол". З цим твердженням можна і погодитися, і сперечатися, а поєдинки проти "Борусії" - це яскравий приклад цьому. Всі бачили, як у Києві "Динамо" ледь не втратило путівку у групу ЛЧ, проте всі пам’ятають перший матч, де "синьо-білі" розгромили німецьку команду, незважаючи на критику експертів.

Тому хочеться сказати одне. Можливо, "Динамо" й далеке від своїх ідеальних фізичних кондицій, проте на матч проти донецького "Шахтаря" кияни, як і донеччани, завжди виходять налаштовані по-особливому, і тут навіть не треба окремих настанов тренера, адже це відбувається десь на підсвідомому рівні кожного гравця. І як завершиться чергова битва українських футбольних титанів може знати лише один Бог.

Ярослав Семків:

До сьогоднішнього матчу в дещо кращій фізичній формі підходять підопічні Мірчі Луческу. "Гірники" в попередніх зустрічах (за винятком гри з "Кривбасом") здобували позитивний результат більш впевнено, не залишивши жодних шансів на успіх для своїх опонентів. "Динамо" ж важко стартувало в новій футбольній першості. Зокрема, команда Сьоміна вже встигла дещо несподівано програти полтавській "Ворсклі".

Також, на відміну від киян, "гірники" не виступали в кваліфікації Ліги чемпіонів, що робить господарів дещо свіжішими. На боці донеччан сьогодні також будуть вщент заповнені трибуни рідної "Донбас Арени", тож "біло-синім" в Донецьку буде важко і в психологічному стані. Ще однією перевагою команди Луческу стане й те, що колектив Містера є більш зіграним, тут присутнє команде взаєморозуміння. "Динамо" ж в це літнє міжсезоння провело надзвичайно продуктивну трансферну кампанію, однак, як показав досвід попередніх поєдинків, по-справжньому влився у столичну команду тільки португальський півзахисник Мігель Велозу, гра ж інших придбань вимагає кращого.

Проте підопічним Юрія Павловича в будь-якому разі потрібно боротися за максимальний результат, адже в разі невдачі гостей відрив між лідерами першості складатиме 6 очок. І це вже на старті чемпіонату...

Однозначно на нас чекає цікавий та видовищний поєдинок. Хочеться побачити красивий, швидкісний та комбінаційний футбол європейського зразка. Ну а чим закінчиться українське "Ель Класіко", дізнаємось вже сьогодні ввечері після фінального свистка арбітра Анатолія Абдули.

 

Тарас Котів:

Як все змінилось, дорогі друзі! Як все змінилось - саме ці слова у радісному тоні жадає почути спільнота фанів, вболівальників, причетних, небайдужих та просто співчуваючих київському "Динамо". На "Донбас Арені" ДК ще не знав ані смаку відібраних очок, ані радості від забитих м'ячів. 4 гірких виїзди, після яких були лише понуро опущені голови футболістів, чергові згаслі надії на реванш і поміж тим трохи скандалів із різними В(б)аксами, про існування яких хочеться забути якнайшвидше. Чотири повноцінних бублика як за грою, так і за результатом. Але ж...

Як все змінилось, так все змінилось, дорогі друзі! Ніколи ще за останні 3 роки в "Динамо" не було такого сильного складу, ніколи до Києва не перебирались гравці з ТОП-4 та й ще й в такий короткий проміжок часу. Італія осиротіла на Мігеля Велозу, Англія з видихом, сповненим жалю, попрощала Кранчара і Тайво, Іспанія з трохи меншими емоціями відпустила Рубена, який, хочеться вірити, ще себе не показав на повну, Німеччина з жалем дозволила піти цінному художнику середини поля Рафаелю.

Ні, для якогось там МЮ, Ман Сіті чи Барселони це не був би привід до особливої розмови. Але для Динамо з його недолугою трансферною політикою і наріканням, що Суркіси не можуть витратити потрібних сум для життєво необхідного оновлення команди, на відміну від того ж Ахметова, це очевидний успіх! Сам факт того, що основний півзахисник команди-півфіналіста ЄВРО-2012 ЗАХОТІВ (!) переїхати в Україну, багато про що свідчить! Можемо ще хлопці, ой можемо! І заграв же Велозу, що не кажіть, не відбуває номер, як деякі новачки і "старички". Плюс у тому ще й, що не довелось аж так переплачувати, як колись робив той же "Шахтар", який тепер не бажає розставатися з усякими Вілліанами - не в останню чергу через бажання залишитись у фінансовому плюсі. І точно не мусили сипати грошима навсібіч, немов той "Анжи" чи ПСЖ.

Як же все змінилось, не здається? Тільки змінилось і по ту сторону українського футбольного простору. "Шахтар" змужнів, зміцнів, додав у свою атаку небачених досі вірменських барв, трощить усіх навколо, не питаючи як звати. Так, він завжди останнім часом при Луческу такий був - зухвалий хижак, який може погратися із жертвою, дати їй надію на виживання, а може, загризти одразу і добивати методично у власне задоволення. Але стількох розгромів (у стилі "Барси" Гвардіоли у її чемпіонські роки) досі не було в один короткий проміжок часу. Лише "Кривбас" мало не встояв, і то це був лише епізод.

Таки змінилось все, ну, досить лише подивитись на свої відчуття перед грою. Раніше це була виключно молитва в надії на диво, бо в душі відчувалось що суперник просто в рази потужніший. Тепер це впевнений, хоча без натяку самовпевненості, погляд на поле битви, на якому гравцям у синьо-білому доведеться вигризати результат, але при цьому в них є весь необхідний для цього потенціал. Усе, якщо хочете, в їх ногах. І обережні коментарі того ж Срна перед зустріччю - свідчення того, що "Шахтар" готується до значно сильнішого "Динамо", ніж було в останні сезони.

Нарешті, це Ліга чемпіонів, Панове! Це рівень ЛЧ, куди потрапили вперше за досить тривалий час обидві наші команди. Ми перевіримо їхню готовність у неділю на "Донбас Арені" з усією прискіпливістю і допитливістю. На фоні один одного одразу постануть у всій красі недоліки та козирі. Гадаю, саме тому, що "Динамо" думало про "Шахтар", воно ледь не зганьбилося з "Борусією" в Києві, а не тому, що команда розібрана і тренера звуть ніяк. А сьогодні жодних натяків на жарти, жодної економії сил, жодних думок про майбутнє чи минуле - є тільки 90 з лишком хвилин тут і тепер.

Як же скучили ми за рівним двобоєм двох найсильніших команд в українському Класичному! І які ж великі шанси побачити сьогодні саме БІЙ! "Реал" у перший рік при Моурінью безвольно програвав "Барсі" 0:5, а потім вжалив дуже і дуже болісно і відібрав у неї титул. Сьогодні "Динамо" має показати, чи воно вже заслужило право називатись оновленою командою, з новою філософією і вмінням приймати удари і відкриту гру та бити у відповідь по вразливих місцях суперника. Дати відповідь на питання - то чи дійсно все ТАК змінилось...


Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 41157 | Додав: adminA | Теги: Шахтар - Динамо. Анонс
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Юрій Сьомін вдруге очолив київське "Динамо"
"Динамо" готується до "Шерифа" на тренажерах
Рейтинг IFFHS: шість українських клубів поліпшили свої позиції, а "Шахтар" ввійшов у ТОП-30
Каннаваро: Наше покоління було кращим
Стеценко: Ми не вимагатимемо від Рамоса в перший же сезон потрапити в Лігу чемпіонів
Разван Рац потрапив до складу символічної збірної Ліги чемпіонів за підсумками шостого туру
"Динамо" у грудні проведе збори у Туреччині
Рамос отримає на трансфери від Коломойського стільки грошей, скільки зможе витратити
За перемогу — ліктем у лице. ВІДЕО
Несмачний хоче залишитись в "Динамо"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024