Пт, 19-04-2024, 10:19
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


00:43
"Олімпійський" має великі борги, його доходи від матчів "Динамо" зменшуються, – держаудит

 

Державна аудиторська служба України провела фінансовий аудит діяльності ДП "Національний спортивний комплекс "Олімпійський" за період з 1 січня 2012 року по 1 листопада 2016 року та виявила низку причин його збитковості.

"Головною з них є значна частина амортизаційних відрахувань на об’єкти основних засобів, які були реконструйовані та побудовані до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. На сьогодні підприємство має великі суми боргів, його майно та банківські рахунки заарештовані", – констатують у відомстві.

Це пояснюється тим, що держава не виконала своїх зобов’язань щодо повного фінансування робіт з реконструкції стадіону до Євро-2012, а також браком держпідтримки на погашення зобов’язань, які взяло підприємство на вказані цілі відповідно до міжнародних стандартів.

"Незважаючи на проведення на достойному рівні матчів Євро-2012, підприємство вже протягом 5 років має борги, зокрема, перед підрядниками за виконані будівельні роботи на суму більше 145 млн грн. Як результат, за позовами підрядних організацій судові органи прийняли рішення щодо стягнення зі спорткомплексу боргу на суму 93 млн грн та 61,7 млн грн штрафних санкцій", – повідомляє прес-служба Державної аудиторської служби.

Аудитори зауважили, що підприємство брало зобов’язання з реконструкції стадіону та будівництва нових об’єктів спорткомплексу бюджетним коштом і коштом безпроцентної позики, запозиченої у держпідприємства "Фінансування інфраструктурних проектів" ("Фінінпро") під держгарантії у міжнародних організацій. Наразі заборгованість НСК "Олімпійський" перед "Фінінпро" за договорами безпроцентної цільової позики становить майже 2 млрд 231 млн грн. До того ж за умовами договору з держпідприємством спорткомплекс за отримання і користування цією безпроцентною позикою має щорічно сплачувати 800 тис. грн.

У повідомленні вказується, що підприємство не має достатньо обігових коштів для погашення боргів та добудови функціональної зони, оскільки його доходи мають сезонний характер і йдуть переважно на виплату зарплати, сплату комунальних послуг та інші витрати на утримання стадіону.

Аудитори відмічають, що доходи "Олімпійського" від проведення матчів залежать від їх відвідуваності та останнім часом мають тенденцію до зменшення. Окрім того, за умовами договору з київським "Динамо" підприємство фактично позбавлено права проводити матчі за участю інших команд без відповідного дозволу клубу, тоді як спорткомплекс має статус національного.

Також підприємство виконує невластиві йому функції та здійснює додаткові витрати з утримання об’єктів, які безпосередньо не пов’язані з діяльністю стадіону та які передало йому на баланс Міністерство спорту. До того ж, в адміністративній будівлі по вул. Еспланадна, 42 орендарі фактично займають приміщення, площа яких значно більша від площі, визначеної договорами, та за які не відшкодовуються комунальні послуги. Це призвело до непродуктивних витрат НСК на суму 600 тис. грн., а непередача вільних приміщень у цій будівлі в оренду позбавила спорткомплекс можливості отримати 100 тис. грн доходів.

Про результати аудиту поінформовано Кабінет Міністрів України, Міністерство фінансів України та Міністерство молоді і спорту України.

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4624 | Додав: adminA | Теги: його доходи від матчів Динамо зменш, Олімпійський має великі борги, – держаудит
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Вольфсбург" хоче за трансфер Джеко 45 млн. євро
"Арсенал" пропонує "Металісту" 2,5 млн євро за Дениса Олійника
Вадим Євтушенко: Ліппі не очолить "Динамо", там буде інший тренер...
Сем Аллардайс змушений шукати нову роботу - його вигнали з "Блекберна"
Чемпіонат Іспанії: Повна готовність
ФУТБОЛЬНЕ ТБ: Пряма трансляція матчу 16 туру Іспанської Прімери: "Реал Сосьєдат" - "Валенсія"
"Сантос" хоче взяти в оренду Андре, якого влітку дорого продав у "Динамо"
"Металіст" відмовив "Корінтіансу" у продажі Тайсона
Кака буде не в "Реалі"?
Доменіко Ді Карло поставили вимогу
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024