Ср, 24-04-2024, 12:15
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


12:52
Моуріньо розгромлений Гвардіолою: "Барселона" знущається над "Реалом". ВІДЕО

Одне з найбільш знаменитих футбольних протистоянь світу - "Барселона" vs "Реал" - відбулося вчора, 29 листопада, в столиці Каталонії. Не дивлячись на те, що за всіма прогнозами "Реал", як мінімум, повинен був дати бій "синьо-гранатовим", завершилося все принизливою поразкою "Королівського клубу", повідомляє Голос UA на РФ.

"Барселона"-"Реал"   
              5 - 0
 

Голи: Хаві, 10, Педро, 18, Вілья, 55, 58, Жеффрен, 90 +1

"Барселона": Вальдес, Дані Алвеш, Піке, Пуйоль, Абідаль, Бускетс, Хаві (Кейта, 87), Іньєста, Педро (Жеффрен, 87), Мессі, Вілья (Кркіч, 76)

"Реал": Касільяс, Рамос, Пепе, Карвальо, Марсело (Арбелоа, 59), Хедіра, Хабі Алонсо, Ді Марія, Езіл (Л. Діарра, 46), Роналду, Бензема

За всеіспанським дербі цього разу спостерігало понад 420 мільйонів телеглядачів по всьому світу. Ще б пак, адже на полі одночасно перебували гравці, сумарна вартість яких перевалила за 1 мільярд євро.

"Реал" з приходом Жозе Моуріньо здорово почав сезон: перше місце в чемпіонаті з 11 перемогами при двох нічиїх і достроковий вихід з групи в Лізі чемпіонів. Гра команди і результати, природно, наштовхували на прогнози, що вперше за кілька останніх сезонів у знаменитому "Ель Класіко" буде рівна боротьба...

Минулого тижня ФІФА оприлюднила список з 55 футболістів, з яких буде складена в результаті символічна збірна 2010 року. У ньому виявилися відразу дев'ять футболістів мадридського "Реала" і вісім - "Барселони".


Але після очного протистояння цих команд, в якому каталонці, як по рахунку, так і по грі, виявилися на дві голови сильнішими, навряд чи варто очікувати великого представництва гравцім мадридського клубу в підсумковій збірної року. Хіба що Месут Езіл (якого важко було знайти на полі, і якщо плеймейкер "Реала" і торкався м'яча, то лічену кількість разів), за заслуги на ЧС-2010, та Роналду, який хоч нічого в цьому році і не виграв, але є найпопулярнішим гравцем планети. До того ж і схема символічної збірної цього року (4-3-3) добре для нього підходить.

Перевага "Барселони" була настільки беззаперечною, настільки принизливою для суперника, що у гравців "Реала" просто не витримували нерви. Спочатку Роналду відштовхнув тренера каталонців Хосепа Гвардіолу, а вже в кінці матчу нерви здали у Серхіо Рамоса, який спочатку грубо збив Ліонеля Мессі, після чого, отримавши видалення, штовхнув в обличчя своїх партнерів по збірній Іспанії Карлеса Пуйоля і Хаві.

Після матчу Жозе Моуріньо спробував зменшити значущість цієї поразки, яка стало найбільшою для нього в кар'єрі, для себе і своєї команди: "Я зовсім не принижений. Це найбільша поразка, якої мені вдавалося пізнати в матчах чемпіонату. Дуже важко змиритися з цим, враховуючи, що у нас абсолютно не було ніяких шансів виграти цей поєдинок.

Ця поразка - не з тих, про які зазвичай говорять, шо вони незаслужені, нарікають на погану роботу рефері або згадують епізод, коли м'яч потрапив у штангу. Одна команда грала на межі своїх можливостей, а інша виступила погано. Це заслужена перемога і заслужена поразка, що допомагає змиритися", - цитує Моуріньо офіційний сайт клубу.

Після цієї перемоги "Барселона" ще ближче підібралася до "Реалу" за кількістю перемог в "Ель Класіко". Тепер у каталонців таких 65, тоді як у мадридського клубу 68.

До речі, варто відзначити, що рахунок 5:0 далеко не рідкість для протистояння цих команд. У 1935, 1945, 1974 і 1994 "Барса" перемагала свого суперника з таким рахунком. Реалу це вдавалося в 1995 році. Але в історії протистояння команд були рахунки і побільше. 3 лютого 1935 "Реал" обіграв "Барселона" 8:2, а 10 січня 1943 була зафіксована нічия 5:5.

Категорія: Футбольні новини | Переглядів: 45252 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Товариський матч: Україна - Нідерланди
Перемагає не клас гравців, а їхній характер, вважає український фахівець Андрій Баль
"Динамо" та "Металіст" претендують на японця. ВІДЕО
Кращий бомбардир групового етапу Ліги чемпіонів - Ето'О, а "гірник" Едуардо - найскорострільніший
Болгарський півзахисник донецького "Металурга" Янков перейшов в "Ростов"
Зозуля: Для себе оцінюю футбольний рік 50 на 50
ВІДЕО онлайн фіналу Клубного чемпіонату світу з футболу 2010 ТП Мазембе (ДР Конго) - Інтер (Італія)
Рафаель Бенітес домовився з "Інтером"
Ощипко зможе повноцінно тренуватися після зимової відпустки
Кан: "Баварія" зобов’язана досягати хоча б мінімального
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024