Пт, 29-03-2024, 09:42
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


16:19
Ковалець: Шанс зіграти за збірну є абсолютно у всіх молодих футболістів

Наприкінці березня молодіжна збірна України провела два товариських матчі проти своїх однолітків з Чехії та Італії.

Повернувшись до України наставник нашої "молодіжки” Сергій Ковалець відвідав Конгрес тренерів, що проходив на "Донбас Арені". Прес-служба ФФУ поспілкувалась з Сергієм Ковальцем, який розповів про ці події.
 
− Ми провели два цікавих спаринги, нашими суперниками були сильні збірні. Першочерговим  завданням, яке стояло перед нами - оцінка якості гри футболістів та випробування нових виконавців. Я залишився задоволеним як іграми команди, так і ставленням футболістів до своєї роботи. Для себе відзначив, що якість гри нашої збірної була на високому рівні та, найголовніше, що футболісти показали, що у нашої команди є характер. Що стосується результату, то я завжди говорив, що він буде лише тоді, коли хлопці викладатимуться на футбольному полі, будуть думати та отримувати задоволення від гри.
 
− Зараз у Вас той період, коли Ви можете продивлятись нових футболістів та награвати основу збірної.  Зараз багато кандидатів до вашої команди?

− Сьогодні надзвичайно важливо продивитись максимальну кількість футболістів та починати награвати основу команді. Я вже говорив та повторюю ще раз − шанс грати за збірну є абсолютно у всіх молодих футболістів, які будуть відповідати рівню збірної України. Тому хотілося б побажати усім хлопцям  - вірити в себе. Матчі проти збірних Італії та Чехії продемонстрували, що три дебютанти команди гарно проявили себе. Втім,  це стосується усього колективу. Що стосується кістяку збірної, можу сказати, що він вже вимальовується.

Нещодавно Ви відвідали Конгрес тренерів, що проходив в Донецьку на "Донбас Арені". Наскільки він був корисним для Вас?

- Надзвичайно цікавий захід, який проводить футбольний клуб "Шахтар". Конгрес, на мою думку, є дуже корисним для українських тренерів, які не можуть поїхати на стажування за кордон. Один із доповідачів робив акцент саме на дитячо-юнацький футбол, на особливості тренувального процесу, в якому все побудовано на  роботі з м’ячем, основний напрямок  над яким працюють − це техніка футболіста. Крім того, що є важливим в футбольних академіях − це те, що багато часу приділяється людському фактору: навчанню в школі, дисципліні, порядку. Вони виховують не тільки футболістів, а громадян своєї держави. Я вважаю, що це є правильна позиція. Серед іншого цікавився, чи відвідують тренери "Челсі", "Реала" матчі молодіжних складів. Мені сказали, що ні, головна команда в них йде окремо. Цей момент я вважаю є дещо спірним, тому що за часів Лобановського, основний склад, дубль − це була одна команда. Схожі принципи, наприклад, і у "Барселоні": Ґвардіола, коли був тренером, був на усіх матчах молодіжних складів. Так само Фергюсон - в "Манчестер Юнайтед". У кожного своя філософія.

Україна - футбольна держава, зі своїми традиціями. В березні наша національна збірна здобула шість очок в матчах проти Польщі та Молдови,  юнацька збірна U17 здобула перемогу в еліт-раунді і кваліфікувалась на ЧЄ-2013, здолавши господарів − збірну Німеччини. Про що це говорить? Про те, що в нас чимало талановитих гравців та тренерів. Ми повинні правильно себе оцінювати, це дуже важливо.
 
- Дивились матчі національної збірної проти Польщі та Молдови?

- Звісно. Після матчу в Чехії всією команди дивились матч проти Польщі. Відзначили, що збірна вийшла налаштована на перемогу, а наші гравці хотіли довести, що вони сильніші за суперника.  Мені сподобалось, що на полі не було байдужості. Були помилки, але у футболістів горіли очі − це найголовніше.
 
- Чи спілкуєтесь ви з тренерами інших збірних?

- Звичайно! Ми постійно спілкуємось між собою, в усіх збірних має бути схожа тактика. Звісно вона підбирається під конкретного суперника, проте обмін інформацією між тренерами є обов’язковим. До речі,  вчора про це ми розмовляли з Михайлом Івановичем Фоменком. Всі ми розуміємо, що головне завдання для юнацьких та молодіжних збірних − підготовка футболістів для національної команди. Зараз в національній збірній чимало футболістів з молодіжної команди − це чудовий показник та стимул для інших футболістів.
 
- Попрацювавши певний період в збірній, Ви бачите бажання у футболістів грати за національну команду?

- Так, і це найголовніше. Футболісти з радістю приїжджають в табір збірної, налаштовані працювати над собою та вдосконалюватися.



Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 41044 | Додав: adminA | Теги: Ковалець: Шанс зіграти за збірну є
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Рома" хоче придбати Валона Бехрамі
ПЛ, 6-й тур: "Арсенал" Київ - "Волинь" Луцьк
Рібері: Мені потрібна ігрова практика
Кака буде не в "Реалі"?
Визначилися всі учасники 1/8 фіналу ЛЧ, а також команди, які "вилитілі" до Ліги Європи
Ярославський про Девіча: Я не терпітиму шантажу
Ліга Європи: "Рейк'явік" - "Карпати"
Луїш Фігу може стати тренером "Інтера". ВІДЕО
Марчелло Ліппі дебютує на чолі збірної України в матчі проти Франції 7 червня
Мхітарян: Рівень "Браги" нас не цікавить
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024