Чт, 28-03-2024, 22:31
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


21:37
Фоменко: Англійці перебувають на найвищому ігровому рівні
Напередодні важливого поєдинку проти збірної Англії головний тренер "жовто-синіх" Михайло Фоменко розповів про підготовку до матчу та атмосферу у команді.

- Той факт, що кожен наступний матч для збірної України - як останній, вже став аксіомою нинішнього відбірного циклу. Ближче до завершення непростої турнірної боротьби складність і, відповідно, ціна ігор зростає. Як Ви дивитеся на майбутнє протистояння зі збірною Англії?

- Цей матч сприймається в контексті спареного туру. Перед тим, як зіграти з британцями, у нас ще була зустріч зі збірною Сан-Марино. Бажано, звичайно, було б поміняти вересневі матчі місцями: це було б добре в плані функціональної підготовки команди. Всі ми чудово знаємо, що являє собою англійський футбол, розслаблятися нам ніяк не можна.

Тут є один нюанс: в англійських клубів спарені ігри відбуваються постійно, і це − нормально. Адже у них одночасно проходять і матчі чемпіонату, і Кубку, і єврокубків, так що грати по дві зустрічі на тиждень для них вже увійшло у звичку. Наші ж клуби, які щойно вступили в єврокубкову боротьбу, лише увійшли у цей ігровий режим.

- Як би Ви оцінили гру англійців у відбірному циклі Чемпіонату світу 2014 року?

- Збірна Англії завжди була й буде грандом світового футболу. Я вважаю, що нинішня команда вже пройшла стадію омолодження , так що зараз їхній колектив перебуває на тому найвищому ігровому рівні, на якому англійці були завжди.

- Але ж англійці втратили очки і з українцями, і з чорногорцями, і з поляками. Чи не говорить це про те, що нинішня збірна Англії не сильніша за перелічені вище національні команди?

- Думаю, на це питання можна буде повноцінно відповісти після закінчення відбірного циклу до Чемпіонату Світу 2014 року.

- Як Ви вважаєте, більш пізній старт чемпіонату Англії буде мати значення напередодні відбірного матчу зі збірною України у Києві?

- Не думаю, британці завжди швидко набирали форму. Вони проводять багато матчів: як контрольних , так і офіційних. Тому, вважаю, що це не виявиться для них недоліком.

- У футболі мають значення всі фактори: і досвід, і настрій на гру, і боротьба тактик . Яке значення матиме для збірної України фактор домашнього матчу в цьому контексті?

- Це додаткове навантаження для хлопців. Адже ми граємо вдома, при власних вболівальниках. Що стосується різного стану обох команд: усі збирають інформацію про своїх суперників, розбирають сильні і слабкі сторони команд, будують свою гру. Все залежатиме від того, хто з команд краще і сумлінніше виконає тренерські установки.

- Ви чимало працюєте зі збірною України і в плані фізичних тренувань, і в плані тактичних занять, відтак Ви найбільш тонко відчуваєте зміну колективного взаєморозуміння футболістів. Як би Ви могли оцінити еволюцію командного мислення збірної України?

- Залишимо цю оцінку на відкуп вболівальникам й експертам. Стовідсоткового результату взаєморозуміння з футболістами поки ще немає. Адже повністю виконати завдання тренера на матч не здатна жодна команда. У грі кожного колективу бувають і плюси, і мінуси. Зараз - всі працюють на результат.

- Протягом тренувальних зборів в національній команді з'явилися декілька молодих гравців. Хлопці тренуються, відчувають атмосферу, яка панує у головній команді країни. Ваша методика полягає в тому, щоби новачки гідно показали себе в тренуваннях з найсильнішими футболістами?

- По-іншому й бути не може. Одна справа, коли ми звертаємо на них увагу в матчах за клуб, а зовсім інша - коли ми з ними спілкуємося, коли вони разом тренуються, коли перед ними ставляться певні завдання у таборі національної збірної країни. Важливо так само, як вони пристосовуються до ігрових схем команди. Люди повинні звикнути до того оточення, відчути той дух, який присутній у таборі національної команди.

- Наскільки може відобразитися на грі збірної України проти команди Англії відсутність ключового півзахисника Дениса Гармаша?

- Звичайно, шкода, що він не буде грати. Але травми - природний процес у футболі. Це може трапитися з кожним. Тому не варто зациклюватися на травмах. Кожен футболіст у національній команді повинен бути взаємозамінним


Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 4807 | Додав: adminA | Теги: Фоменко: Англійці перебувають на на
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Севастополь". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
"Сампдорія" націлилась придбати Каналеса
Огляд суботніх матчів третього туру ПЛ: "Діпро" одноосібно очолив турнірну таблицю
Златан: Нам не вистачало такого як Кассано
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна поки що тільки на 10 місці за підсумками сезону
Люнгберг повертається на Туманний Альбіон
Стали відомі час та місце першого матчу раунду плей-офф Ліги Європи "Омонія" - "Металіст"
Огляд 17 туру Чемпіонат Німеччини. Результати матчів Бундесліги за суботу 18.12.2010. ВІДЕО
Мхітарян: "Рома" - теж не подарунок
Володимир Єзерський: "Зорі" потрібні досвідчені гравці
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024