Пт, 29-03-2024, 05:08
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


17:35
ФІФА попросять не вважати символіку ОУН-УПА нацистським символом
Символіку ОУН-УПА, банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича, а також геральдичного знаку "Галицький лев" просять виключити з переліку дискримінаційних символів, повідомили Новини Закарпаття - nowyny.com.

Відповідну петицію до керівництва "Футбол проти расизму в Європі" та президента ФІФА розміщено на сайті Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молодіжний націоналістичний конгрес".

Як зазначають у МНК, в буклеті, що містить образливі та дискримінаційні символи, значаться червоно-чорний прапор (ОУН-УПА), банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича і геральдичний знак "Галицький лев", який підписаний як символ 14-ї гренадерської дивізії Ваффен СС "Галичина".

"Вважаємо, що ФАРЄ було невірно поінформовано та введено в оману заангажованим та упередженим підходом осіб, які мають особисте негативне ставлення до перелічених історичних постатей, що і стало причиною включення вище вказаних символів та постатей до списку заборонених", - підкреслюють у МНК.

Також в організації нагадали, що "керівників українського визвольного руху та структури ОУН і УПА визнано борцями за незалежність України", що  вказано в чинному указі президента України Віктора Ющенка, а Галицький лев - геральдичний символ, який є гербом Галицько-Волинського князівства.

"Зазначена символіка не перебуває в Україні в списку заборонених, так само вона не є забороненою в інших державах і, з точки зору європейського права, не відноситься до нацистських символів", - підкреслюють автори петиції.

На думку активістів, визначаючи ці символи забороненими, "ФАРЄ порушує принципи міжнародного права ООН Пункту 3 "Невтручання у справи, які є внутрішньою компетенцією держав", та Статтю 19 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права ООН, який гарантує право безперешкодно дотримуватися своїх поглядів та право на вільне вираження свого погляду".

"З огляду на вищенаведені факти, просимо Вас прибрати вказану символіку з переліку образливих та дискримінаційних символів ФАРЄ, створеному за результатами моніторингу ФАРЄ, у зв’язку з недоцільністю та правовою необґрунтованістю", - йдеться у зверненні.

Наразі, за даними МНК, зібрано 2 384 підписів з необхідних 10 000.

Як відомо, напередодні Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення, яким заборонив грати на стадіоні "Арена -Львів" з 27 вересня і до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

Також вирішено оштрафувати Федерацію футболу України на 45 тис. швейцарських франків, а відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові провести без глядачів.

Таке рішення було ухвалено на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино у Львові і доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви місцевих вболівальників. 

У свою чергу мер Львова Андрій Садовий заявив, що жодних заборонених прапорів і банерів на стадіоні "Арена Львів" під час матчу не було. За словами Садового, у ФІФА побачили на стадіоні у Львові національну символіку, яку помилково визнали за нацистську.

"Так, там були петарди. Але я не бачив там жодної забороненої символіки", - підкреслив Садовий.

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4849 | Додав: adminA | Теги: ФІФА попросять не вважати символіку
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Друга ліга. Після 2-го туру в лідерах – "Чорноморець-2" та "Олімпік"
"Металіст" вимучив перемогу на "Дніпро-Арені"
"Шахтар" Донецьк - "Карпати" Львів. ВІДЕОЗВІТ
Ліонель Мессі:Люблю віддавати паси
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна істотно скоротила відрив від Росії та Португалії
Моратті каже, що Бенітес звинуватив тінь Моурінью
Оди Мессі: швидкість - фантастика, його гра як оргазм і взагалі не факт, що він людина
БАТЕ зіграє проти "Динамо" без основного воротаря
Блохін віддав би "Золотий м'яч" Мессі
Жеребкування Ліги Європи: "Динамо" зіграє з "Бешикташем", а "Металіст" - з "Байєром". Інші результати
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024