Пт, 29-03-2024, 05:12
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


21:26
Фанати Динамо просять ФФУ посприяти забороні прапорів "ДНР/ЛНР" з боку УЄФА та ФІФА

Колектив фанатів Динамо "Родичі" стурбований тим, що досі не зроблено жодних кроків для того, аби прапори так званих "ДНР/ЛНР" були внесені у список заборонених речей на єврокубкових матчах.

На матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Рома – Шахтар на секторі фанатів господарів було помічено прапор так званої "ДНР". У відповідь на прохання "Футбол 24" розглянути епізод з прапором "ДНР" на матчі Рома – Шахтар прес-служба УЄФА повідомила, що Дисциплінарний комітет УЄФА вже відкрив справу щодо цієї гри. Однак справа стосувалась сутички Факундо Феррейри з болбоєм та факту запалювання піротехніки на "Стадіо Олімпіко".

Втім після повторного звернення "Футбол 24" щодо наявності прапора "ДНР" на трибуні Роми у прес-службі УЄФА відповіли, що перенаправили запит у Дисциплінарний комітет УЄФА. Згодом Дисциплінарний комітет УЄФА розглянув прохання "Футбол 24" і вирішив усе ж не відкривати справу за фактом розмахування політичною символікою незаконного угрупування у секторі вболівальників Роми.

Колектив фанатів київського Динамо "Родичі" звернувся до президента ФФУ Андрія Павелка з проханням сприяти тому, аби прапори та званих "ДНР/ЛНР" були заборонені УЄФА та ФІФА. Відповідну заяву вони розмістили на своїй сторінці у Facebook.

"Шановний Андрію Васильовичу!

Колектив уболівальників футбольного клубу Динамо Київ "Родичі" відверто занепокоєний ситуацією, що складається під час проведення спортивних змагань під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій (далі – УЄФА) протягом останнього часу. На трибунах стадіонів регулярно з’являється символіка, яка є неприйнятною для цивілізованого суспільства. Тим більше, що як УЄФА так і ФФУ щоразу декларують повагу та чинного законодавства, правил та норм УЄФА, а також "європейських цінностей", ігнорування фактів появи пропаганди тероризму та недискримінації викликають огиду. Мова йде, звичайно, ж про символіку терористичних організацій, так званих "ДНР" та "ЛНР", що на сьогодні захопили частину території України та відкрито продовжують свою злочинну діяльність.

На жаль, змушені констатувати, що ФФУ за чотири роки з початку окупації Криму та військової агресії РФ в Україні не зробила жодних дій з метою заборони використання символіки, що відверто пропагує тероризм та дискримінацію на футбольних матчах. Як Вам відомо, діяльність зазначених терористичних організацій відбувається з кричущими порушеннями прав людини, вчиненням злочинів проти життя та здоров’я, гідності та власності мирного населення. Починаючи з 2014 року в результаті їх дій загинуло понад 10 000 осіб, а понад 25000 отримали поранення чи іншим шляхом постраждали від їхніх дій. Діяльність цих організацій постійно засуджується як вищим керівництвом України, так і міжнародною спільнотою (в тому числі ООН та ОБСЄ), а тому безмовно повинна бути засуджена й ФФУ, УЄФА та ФІФА.

Підтримують війну проти України, їх обурюють Зозуля і Пятов: чому на матчі Рома – Шахтар махали прапором "ДНР"

Більше того, зазначені організації здійснюють не лише злочини, що підпадають під ознаки тероризму, а є насильством та дискримінацєю щодо українського народу, мирного населення захоплених територій, представників законної влади України, міжнародних спостерігачів, журналістів та членів громадських організацій, мирних громадян інших країн. Так, є публічні дані про те, що в "ДНР" та "ЛНР" неодноразово відбувались прояви антисемітизму, релігійної нетерпимості до всіх віросповідань та церков, відмінних від УПЦ Московського патріархату, агресії та дискримінації україномовного населення та просто людей, які мають думку, відмінну від поглядів терористичних організацій.

Необхідність заборони такої символіки підтверджується й тим фактом, що на даний момент прапори так званих "ДНР" та "ЛНР" використовуються в тому числі для пропаганди тероризму, насилля та повалення демократичних та цивілізованих норм, цінностей суспільства, а також, що важливо, їх демонстрація здійснюється і з метою провокування масових заворушень на стадіонах. За таких умов подібні дії провокують інших відвідувачів стадіону на вчинення відповідних дій, що може призвести до заворушень та безладів на самих стадіонах та їх межами. Публічна демонстрація такої символіки ображає честь і гідність кожної порядної людини, порушує чинне українське та європейське законодавство, а також правила та норми УЄФА. Останні матчі, зокрема, такі як Рома – Шахтар чи Стяуа – Лаціо змушують вимагати відповідної реакції від футбольної влади, оскільки бездіяльність ФФУ та УЄФА в цій частині ставить питання про їх компетенцію та послідовність у діях. Якщо ж ситуація і надалі залишиться без реакції, ми залишаємо за собою право реагувати згідно власних поглядів та принципів.

Зважаючи на вищезазначене, вимагаємо від Федерації футболу України:
невідкладно звернутись до ФІФА, УЄФА з вимогами внести символіку так званих "ДНР" та "ЛНР" до "Переліку дискримінаційних символів та символіки в європейському футболі" та заборонити їх використання на футбольних матчах", – йдеться в заяві.

 

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4632 | Додав: adminA | Теги: Фанати Динамо просять ФФУ посприяти
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

ПСЖ їде на гру з "Карпатами" до Львова резервним складом
Маркевич: "Металіст" повинен фінішувати мінімум в трійці призерів
"Дніпро" не зміг купити іспанського захисника
У Києві презентували талісмани ЄВРО-2012
Іспанська Прімера. "Хетафе" в меншості здолав "Вільяреал". ВІДЕО
Матеуса представлять сьогодні
Жеребкування Ліги Європи: "Динамо" зіграє з "Бешикташем", а "Металіст" - з "Байєром". Інші результати
ФУТБОЛЬНЕ ТБ: Пряма трансляція матчу 16 туру Іспанської Прімери: "Еспаньйол" - "Барселона"
Рамос отримає на трансфери від Коломойського стільки грошей, скільки зможе витратити
"Шахтар" Донецьк - "Карпати" Львів. ВІДЕОЗВІТ
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024