Ср, 17-04-2024, 00:46
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


15:45
Блохін змінив менталітет гравців збірної-Шевченко

Форвард київського "Динамо" та збірної України Андрій Шевченко став гостем програми "Футбольний вікенд". Шева поділився подробицями свого стану здоров'я, а також прокоментував ситуацію у збірній України.

- Андрію, ви не взяли участь останньому матчі "Динамо", проти "Олександрії". Ми чули, ви були в Німеччині. Що зі здоров'ям? Багато чуток різних...

- Спасибі, що поцікавилися. Я сьогодні прилетів: літав у Мюнхен, потім до Лондона, - мені треба було побачити лікаря. У мене в грі за збірну трошки заболіла спина, після Німеччини. З Австрією я ще зіграв, потім подзвонив Юрію Павловичу, ми з ним обговорили це питання. Мені треба було терміново відлетіти до Мюнхена. Потім з'їздив до сім'ї. І вже сьогодні я приступив до тренувань.

- А що зі спиною відбувається? Вона періодично починає боліти від навантажень, чи від погоди?

- У принципі, це відбувається найбільше від навантажень і від погоди. Зараз похолодало, та й накопичується навантаження дуже великі, все-таки практично рік минув, як ми не відпочивали, - мені стає трошки важко. Нас чекають попереду дуже важливі зустрічі, тому ми знайшли віконце, щоб можна було підлікуватися.

- Як надовго уколи знімають неприємні відчуття?

- Ці уколи знімають їх всього на декілька ігор: все залежить від того, яку кількість ігор я зіграю, яка буде інтенсивність. Потім, як поведе себе спина: ці уколи не знімають запалення, яке утворюється в спині через навантаження. Ну і зараз холод, він ні в якому разі не допомагає, а навпаки.

Ну нічого, тримаємося, йдемо вперед, сьогодні команда порадувала - виграла. Та й у збірній теж все добре.

- Про збірну хотілося б поговорити. Є преса, є вболівальники і є футболісти. Блохін буквально днями говорив, що критики дуже багато у збірній. Як вам, футболістам? Ви дійсно вважаєте, що критика є неконструктивна? У чому відчуваєте дискомфорт при спілкуванні з пресою?

- Критика є обгрунтована, а є - ні. Взагалі, я хотів би поговорити не тільки про критику, а про думку, яка створюється навколо збірної.

Так, зараз ми провели останні дві гри, які, я вважаю, просто блискучим. З такою збірною, як Німеччина, зіграти впевнено, ведучи в рахунку, не дивлячись на помилки ... Німеччина - це одна з найсильніших збірних на даний момент. Хоч і товариська зустріч, але це привід говорити про те, що у нас є дуже хороша збірна, і, тим більше, у цій грі було дуже багато молодих футболістів. Гра з Австрією - теж дуже позитивний момент: всі заговорили, і журналісти добре відгукувалися, і люди, що зустрічаються на вулицях, були задоволені грою ...

Але до цього була абсолютно інша ситуація. Я вважаю, що по-перше, ми повинні починати пишатися своїми футболістами, незалежно від того, як вони грають: кращих футболістів у нас немає. Це - наша збірна, і якщо ми сьогодні говоримо про футболістів погано, то, в свою чергу, говоримо погано про самих себе і про країну. До цього, так, важке було становище: було багато вікових гравців, які йшли, молодь, яка ще не була готова, яка тільки ось-ось починає ставати на ноги, набиратися мудрості, досвіду. Ще недавно грали за "молодіжку", вже сьогодні - за національну: все так швидко не робиться, це треба розуміти, треба підтримувати. Створювати нормальну громадську думку, щоб люди пишалися своєю збірної, тим, як вони грають.

Якщо футболісти неправильно себе ведуть або не показують відповідний рівень - так, тоді окрема розмова.

Треба розуміти, що збірна дуже змінилася за останній час.

- Чи можна це порівняти з Італією? Коли твій "Мілан" вигравав - всі носили на руках, а коли програвав ...

- "Мілан" - це зовсім інше. А збірна Італії... Я знаю, наскільки італійці люблять свою країну, наскільки вони люблять своїх футболістів. Так, журналісти критикують, коли грають погано. Але громадська думка така: одягнути футболку збірної Італії - це дуже великий престиж. Так і в Англії, Німеччині. Цей престиж ніколи не зрівняється з престижем грати в "Мілані", "Шахтарі", "Динамо" або "Барселоні". Збірна виноситься взагалі за інші рамки.

А ми на сьогоднішній момент створили таку думку, що клуби у нас є більш важливими для футболістів, ніж збірна, бо так сталося, що вона нікому не потрібна. Так виходить... Тільки якщо будуть добре грати - будемо уболівати. Ні! Спочатку створіть таку думку, таку атмосферу, щоб футболісти, які приходять грати за збірну, пишалися цим, щоб у них було бажання. Ось тоді ця збірна дійсно буде потрібна, не тільки футболістам і вболівальникам, але й журналістам, керівникам.

- Що змінилося у збірній, якщо коротко? У чому перелом цих двох матчів?

- Як я бачу, насамперед, Олег Володимирович змінив менталітет футболістів. Це дуже важливо, тому що кожен футболіст виходячи на поле отримує завдання. Нам було суворо сказано, що грати треба просто, допускати як менше помилок. Це принесло успіх. Друге, буду повторюватися, це молоді футболісти, які без досвіду практично, що грали в молодіжній збірній, не завжди виходили на поле за свої клуби. Ці гравці з'явилися у збірній приблизно рік тому: вони почали приходити, їх поступово забирали з "молодіжки", їм потрібен був час зміцніти і здобути досвід. І ці два матчі показали, що у них є дуже хороший потенціал.

- Тобто, зараз можна сказати, що Блохін визначився з кістяком, з тим, хто буде грати на Євро в цьому сплаві досвідчених і молодих?

- Я думаю, є ще час. Зараз, думаю, наставнику набагато буде простіше зараз, після ігор, та й у матчі з Австрією, де догравали вдесятьох, проявився колектив.


Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 4990 | Додав: adminA | Теги: шевченко
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Програма "3 тайм" ефір за 16 грудня 2010 року
Стали відомі дати та час початку матчів 8-го туру Прем'єр-ліги
"Індепендьєнте" пробилося до фіналу Копа Судамерікана. ВІДЕО
Президент і капітан "Бешикташа" задоволені жеребкування ЛЄ: Кияни не будуть серйозним конкурентом
"Манчестер Юнайтед" цікавиться двома бразильцями "Шахтаря"
Перший в році чемпіонат Аргентини виграв "Естудіантес"
"Металіст" зацікавився форвардом польського "Лєха"
"Арсенал" Київ - "Волинь" Луцьк. ВІДЕОЗВІТ
Сьомін вижене з "Динамо" Зуєва і Михайлова
Кононов: "Карпатам" потрібно підсилюватися
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024