Ср, 24-04-2024, 19:04
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


20:12
Блохін: Афіша "Динамо" – "Спартак" була, є і буде

Головний тренер "біло-синіх" Олег Блохін прокоментував підсумок початкової роботи на зборах, поділився враженнями від матчу з тбіліським "Динамо" та розповів про плани на новий сезон.

- Певний підсумок чотириденної роботи "Динамо" на зборах очевидний й він позитивний. Як ви сприймаєте цей результат?

- Нормально (сміється). Хлопці працюють чотири дні, замінити їх нема ким. Важко. На тлі втоми вони робили все, що могли. Я дуже задоволений, що футболісти витримали. З помилками, з проблемами, але витримали. Молодці.

- "Динамо" Тбілісі – дуже атлетична команда, на тлі якої динамівська молодь отримала шанс проявити себе. Хто з цих хлопців ближче за інших до стартового складу?

- Нікого поки не назву. Гадаю, ви й самі можете визначити, ким я задоволений, а ким – ні. Кожен по-різному сприймає навантаження. Хтось набирає форму швидше, а хтось трохи повільніше. Загалом я задоволений, ми обрали правильний напрямок роботи. Наші футболісти проявили характер, незважаючи на те, що грузини – справді дуже атлетична команда. Могли виграти й з більшим рахунком, могли зіграти й унічию. Але це вже така справа.

- Ви багато експериментували в цьому матчі, гравці часто міняли позиції. Зокрема – Бертольйо. Чи достатньо вам інформації на даний момент?

- Ні, за однією грою судити дуже важко. Я експериментував з однієї простої причини – не було замін. Іноді доводилося обирати кращий варіант із можливих. А ще я хочу сказати, що молоді хлопці вперше потрапили під таке навантаження.

- Не грали Лукман Аруна та Марко Рубен. Що з ними?

- Аруна відчув важкість у задній поверхні стегна. Це цілком нормально після навантаження й ми вирішили не ризикувати. А Рубен отримав удар у передню поверхню стегна. У п’ятницю будуть працювати в загальній групі.

- З кадрової ситуації ви, напевно, трагедії не робите?

- Безумовно, ні. Ми працюємо з тими хлопцями, які є. Під'їхали збірники, під'їдуть й інші. Я ніколи не робив трагедії з подібного, а завжди казав, що потрібно працювати з тими, хто є в твоєму розпорядженні, а не кричати, що ми не придбали 10 людей і тому неможливо щось робити. Необхідно працювати та спокійно чекати, що станеться, адже трансферне вікно ще не закрите. Друге – є можливість взяти футболіста – ми візьмемо, а за шалені гроші купувати немає сенсу. Краще дати шанс нашим молодим хлопцям.

- У "Динамо" в цьому сезоні з'явився й перший новачок – півзахисник Джермейн Ленс. Що ви скажете про цього футболіста?

- Ми давно за ним спостерігали. Той факт, що він перебуває на провідних ролях у збірній Голландії та був на перших ролях у ПСВ, має про щось говорити. Хороший, швидкий гравець. Я дуже задоволений цим придбанням.

- Поділіться своєю думкою щодо майбутнього об'єднаного турніру?

- Мені б із командою розібратися. Зараз у мене є група "А", прибула група "B", потім приїде група "С", а там буде ще й група "D"... Тут потрібно подумати, як скомпонувати футболістів та зрозуміти, як ми будемо розпочинати новий чемпіонат. Часу дуже мало, і якщо ми планували спочатку два збори, то відбудеться один і план підготовки змінюється. Впливає на роботу й те, що після матчів збірних ми ніяк не можемо зібрати гравців.

Вважаю, що це буде хороший турнір із хорошими командами. Зіграємо зі "Спартаком" та "Зенітом", подивимося, хто виглядає краще, а хто – гірше. Цілком нормально. Не знаю, чи прийде народ, але емоцій буде багато – це точно.

- Ви – людина, яка все життя віддала "Динамо" й десятки разів виходили на поле проти "Спартака". Які емоції відчуваєте напередодні двох зустрічей із "червоно-білими"?

- Напевно, це вже не те, що було раніше. Коли грають ветерани "Спартака" та "Динамо", народ приходить та згадує ті команди. Зараз це протистояння трохи відійшло на другий план. Хоча, все ж, афіша "Динамо" – "Спартак" була, є і буде.

- Чи правильно, що в подібному турнірі напередодні сезону не зустрічаються "Динамо" та "Шахтар"?

- Вважаю, це цілком правильно. Навіщо перед початком чемпіонату зіштовхувати лобами "Динамо" та "Шахтар"? Якби ми зустрічалися в Суперкубку – тоді зрозуміло, а так – краще не треба. Правильно, що ми граємо два матчі зі "Спартаком" та два із "Зенітом".

- Чи цікавий вам подібний турнір як одна з альтернатив зимових зборів або як частина підготовки під час зимового періоду?

- Я поки не думав над цим. Але, в будь-якому випадку, зимова пауза довша за літню, є можливість запланувати й підготуватися до турніру.

- Загалом до чемпіонату футболісти підійдуть в оптимальній формі?

- Подивимося. Для цього і працюємо. Там буде видно.

- Багато фахівців вважають, що одним із ключових факторів у боротьбі за вищі місця в чемпіонаті України є якість легіонерів, і саме з цієї причини "Динамо" програло боротьбу за друге місце. Ваша думка з цього приводу?

- Можливо, певні легіонери не відповідають рівню "Динамо". Від послуг деяких ми вже відмовилися. Зараз купляємо справді висококласних легіонерів. Усе залежить від того, як швидко вони адаптуються в колективі. Яким би гарним футболіст не був, йому все одно буде потрібен час на адаптацію. А легіонери, які дійсно не відповідають рівню "Динамо"... З огляду на те, що підписувалися ці гравці до мене, не так просто розлучитися з цими людьми. Якщо надійдуть пропозиції, то ми, по можливості, будемо їх віддавати. Є контракт і ми маємо виконувати умови угоди.

- Ви свідомо будуєте молоду команду?

- Мені подобається працювати з молодими футболістами (посміхається). Вони ще навчаються, в очі заглядають. У нас нормальна, робоча обстановка. А коли футболіст бігає й бурчить, мовляв, чому ми робимо те чи це, мені таке не подобається. Збори є збори й легкими вони не бувають. Я сам 20 років так працював, а тепер працюють ці хлопці. Якщо хочеться легких зборів, то потрібно лежати на пляжі. А як ми тоді будемо грати у футбол? Все це цілком зрозуміло.

- А прагнення не просто грати за гроші, а за честь клубу, ви бачите в цих футболістів?

- Звичайно! Деяким потрібен час. Хтось, можливо, й почне зараз грати, а комусь буде потрібно більше часу. Подивимося.

- Чи можна вас назвати тренером, який не буде ставити хрест на молодому футболісті й надасть йому ще один шанс?

- Ви розумієте, переді мною стоїть важке завдання. З одного боку мені потрібно дати результат, а з іншого я б із задоволенням надавав шанс молодим. Ідеальним варіантом буде, якщо це буде поєднано. Але, чесно кажучи, я цього варіанту поки не бачу. Будемо потихеньку підпускати молодих. Це все залежить від тих футболістів, які справді хочуть грати. "Динамо" – команда високого рівня, й до цього потрібно прагнути



Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 4913 | Додав: adminA | Теги: є і буде, Блохін: Афіша Динамо – Спартак була
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" Д. ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Опитування: Іноземці бояться їхати в Росію на ЧС-2018
"Локомотив" поки не отримував пропозицій про перехід Алієва
За перемогу — ліктем у лице. ВІДЕО
Тимощук приносить "Баварії" перемогу над "Айнтрахтом. ВІДЕО
Чемпіонат Італії: "Наполі" - "Палермо" - 1:0. ВІДЕО
Програма каналу "Перший" "Футбольний код". Ефір за 20.12.2010
ПРО ФУТБОЛ по-українськи започатковує прямі онлайн відеотрансляції футбольних матчів. Перша онлайн трансляція: ПСВ - "Металіст"
Шевченко: У відпустку пішов здоровим
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна істотно скоротила відрив від Росії та Португалії
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024