Сб, 20-04-2024, 15:45
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


20:52
"Бенфіка" - "Челсі" - 1:2. ВІДЕО

Лондонський "Челсі" в минулому році став тріумфатором Ліги чемпіонів. Не зумівши захистити свій титул, "сині" кинули всі сили на другий за престижністю турнір. І не дарма, сьогодні команда Бенітеса обіграла "Бенфіку" і вперше у своїй історії стала переможцем Ліги Європи.

"Аристократи" за своїм статусом, були фаворитом у своїх парах на кожній стадії на шляху аж до самого до фіналу. Багато хто віддавав перевагу англійцям і сьогодні. Однак навіть Бенітес чи то з ввічливості, чи справді  об'єктивно, назвав "Бенфіку" й "Челсі" не тільки найкращими командами Ліги Європи, але й сказав, що в цій парі фаворита нема. І такий підхід був правильним.

Якщо "Челсі" востаннє вигравав трофей у минулому році, то "Бенфіка" не знає перемог у єврокубках, включаючи сьогоднішній матч, 52 роки. Однак це не означає, що лісабонці не грали чи мало грали у фіналах єврокубків. Навпаки, "орли" після 1962 року аж 7 разів доходили до вирішальних матчів, але у всіх випадках зупинялись за крок від перемоги. Така кількість невдач почала нагадувати містику і це явище охрестили як "прокляття Гуттмана", яке продовжилось і сьогодні.

"Бенфіка" у першому таймі повинна була забивати як мінімум тричі, однак якимось незрозумілим чином не могла скористатися своїми моментами. Надто довго розігруючи у штрафному "синіх", лісабонці пробивали тоді, коли вже було запізно. У "Челсі" ж, окрім удару Лемпарда, моментів не було майже взагалі. А от в другій половині зустрічі лондонці забігали і відкрили рахунок на 59-ій хвилині, коли Торрес елегантно вийшов один на один з кіпером, обіграв Артуро й закотив у пусті ворота (вміє Фернандо забивати у фіналах, нічого не скажеш). "Бенфіка" ж забила свій гол з пенальті, який Куйперс поставив за те, що Аспілікуета зіграв у волейбол. Пенальті реалізував Кардосо, який до цьогоо уже розпечатав ворота Чеха, щоправда, з офсайду. Хочете ви цього чи ні, але прокляття Гуттмана сьогодні не згадати неможливо. "Бенфіка" протягом усього матчу абсолютно нічим не поступалася "Челсі", а подекуди навіть переграла його, але пропустила гол тоді, коли вже всі були готові до овертайму - на останній хвилині матчу Івановіч знайшов шпаринку в захисті, звільнився від опіки і м'яч після його удару головою парашутом залетів у дальній кут. В минулому році - таким джокером став Дрогба, коли зрівняв рахунок у матчі з "Баварією", тепер фортуна знову на боці "Челсі".

"Відтепер "Бенфіка" ще 100 років не виграє Кубок європейських чемпіонів. Без мене…", - сказав колись дуже давно обурений Гуттман після того, як керівництво відмовилось збільшити йому зарплатню і згодом взагалі звільнило. Тоді ці слова всерйоз не сприйняли, але "Бенфіка" не може виграти вже більше, ніж півстоліття. Невже ще стільки ж доведеться чекати "орлам" на успіх? 

Цікаво, що хлопці зі столиці Англії, перемігши в Лізі Європи, ще 10 днів (фінал ЛЧ відбудеться 25 травня) будуть чинним чемпіоном відразу двох єврокубкових турнірів. А от "Бенфіка" цей тиждень пам'ятатиме дуже довго, адже протягом кількох днів "орли" на останніх хвилинах програли два найважливіші матчі в сезоні.

Олег Телюк

"Бенфіка" - "Челсі" - 1:2

Голи: Кардосо, 68 (пен.) - Торрес, 59, Івановіч, 93



Категорія: Ліга Європи УЄФА | Переглядів: 41022 | Додав: adminA | Теги: Бенфіка - Челсі - 1:2. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Дивитися онлайн відео програми "Інший футбол" каналу ICTV за 19.12.2010
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Зоря". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Другий тур Першої ліги: "Буковина" розгулялася в Бурштині, огляд інших матчів
Голайдо перейшов до донецького "Металурга"
Ліга чемпіонів: "Динамо" Київ - "Гент"
Агент Бенітеса ще не домовився про розірвання контракту
Суркіс відправить Лужного у відставку. ВІДЕО
Бутси Дідьє Дрогби продали за 12 тисяч доларів
"Динамо", "Металіст" і "Карпати" отримали судів на свої матчі в Лізі Європи
Селезньов: Моя вага після свят практично оптимальна
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024