Чт, 28-03-2024, 19:04
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


17:44
Австрійський інтелігент. Новачок "Динамо" Александар Драговіч

26-го липня в Київ прибув захисник збірної Австрії Александар Драговіч. Наступного дня він приїхав на тренувальну базу "Динамо", ознайомився з інфраструктурою клубу, пройшов медичне обстеження і підписав контракт з "біло-блакитними".

22-річний центрбек став одним із найбільш високооплачуваних гравців "Динамо". За неофіційними даними, в Києві він зароблятиме більше 3 мільйонів євро на рік (враховуючи бонуси та преміальні). Його попередній клуб, швейцарський "Базель" заробив на трансфері Драговіча 10 мільйонів євро.

Вже в 17 років Драговіч почав залучатися до матчів першої команди віденської "Аустрії". Тоді тренери іноді ставили його на позицію опорного хавбека, але швидко зрозуміли, де він почувається комфортніше і грає ефективніше. У своєму першому сезоні в дорослому футболі Драговіч зіграв 16 матчів в австрійській Бундеслізі. В наступному сезоні він вже був стовідсотково основним гравцем віденської команди. Грав впевнено, без зривів і зайвої нервозності, чим завоював прихильність тренерів збірної Австрії. За національну команду своєї країни Драговіч дебютував ще у 2009-му, а з 2010-го - гравець основного складу.

В середині сезону 2010-2011 Драговіч пішов на підвищення. Швейцарський "Базель" - стабільний учасник Ліги чемпіонів і клуб, який для молодих гравців часто є перевалочним пунктом на шляху до сильніших команд і ліг. Чемпіони Швейцарії заплатили за 20-річного гравця 4 мільйони євро, що для "Базеля" - дуже солідна сума. В Швейцарії Драго продовжив прогресувати. Не по роках спокійна і впевнена гра захисника розвіяла всі сумніви тренерів щодо його місця в основі. В Лізі чемпіонів Драговіч дебютував у вересні 2011-го року в матчі проти румунського "Оцелула". Потім були матчі проти МЮ та "Бенфіки" і сенсаційний вихід швейцарців у плей-офф. У всіх цих іграх Драговіч виходив в основі.

Влітку 2012-го почали з’являтися перші чутки про можливий перехід австрійця в "Манчестер Юнайтед". Також плани щодо молодого центрбека почав будувати президент "Інтера" Массімо Моратті.

Наступний євросезон для "Базеля" почався гірше нікуди – команда не пробилася в груповий етап Ліги чемпіонів, програвши за сумою двох матчів румунському "Клужу". Зате в Лізі Європи швейцарці зупинилися за крок до фіналу. По ходу турніру "Базель" обіграв "Дніпро", "Зеніт" і "Тоттенхем", а Драго утворив залізобетонну пару в ценрі оборони з іншим молодим даруванням, Фабіаном Шером. Чого варті лише протистояння із "Зенітом", коли зіркова російська команда постійно атакувала, але спромоглася за два матчі забити лише один гол. В першому півфінальному матчі з "Челсі" Драговіч отримав жовту картку і на "Стемфорд Брідж" не зіграв. Його команда програла – 1:3.

Як тільки відкрився трансферний ринок, європейські гранди засипали гравців "Базеля" пропозиціями. Наш герой не став винятком. ЗМІ знову почали писати про МЮ, згадувалися мадридський "Атлетіко", дортмундська "Борусія", "Зеніт" і "Рома". Всіх випередив міланський "Інтер", який зробив офіційну пропозицію "Базелю", а самому Драговічу запропонував зарплату в розмірі 1,3 мільйона євро на рік. Гравець дав попередню згоду на перехід в стан "нерадзуррі", проте клуби ніяк не могли дійти згоди щодо його трансферної вартості. І тут в боротьбу за австрійця вступає київське "Динамо". Спочатку Драговіч і чути не хотів про переїзд в Україну. Воно й не дивно – у нього була реальна перспектива грати в одній з найсильніших ліг Європи. Але "Інтер" своєю нерішучістю штовхнув гравця в руки Ігорю Суркісу, який цього літа довів, що вміє переконувати. Далі все за перевіреною схемою: переговори, вражаюча зарплата, яку Моратті не в силах платити, літак, Київ, підпис.

"Динамо" придбало дуже класного захисника. Таких в Англії називають "intelligent". Попри свої достойні фізичні дані (зріст – 186 см, вага – 79 кг), австрієць не лізе в єдиноборства і не стелиться в підкати при першій-ліпшій нагоді. Він намагається передбачати дії суперника, часто грає на випередження. Драговіч не "приклеюється" до опонента. Щоб не бути обіграним на прийомі, він часто залишає собі фору в декілька метрів, дозволяє форварду прийняти м’яч, а вже тоді вступає у відбір. При атаках своєї команди вперед майже не ходить і довгих діагоналей не робить. Найчастіше віддає м’яч ближньому партнеру. 

В "Динамо" Драговіч прийшов не для конкуренції, а на гарантоване місце в основі. Скоріш за все, він складе пару центральних захисників з Євгеном Хачеріді. Драго не присягається у вічній любові до київського клубу. В інтерв’ю австрійській пресі він заявив, що планує піти шляхом свого кумира Неманьї Відіча, який перейшов у "Манчестер Юнайтед" з клубу зі Східної Європи - московського "Спартака". В такому випадку є всі підстави сподіватися, що в Києві Драговіч буде відробляти кожне витрачене на нього євро.

Роман Нагірний



Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4832 | Додав: adminA | Теги: Австрійський інтелігент. Новачок Ди
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Для Нойєра найважливіше "Шальке"
"Ньюкасл" витратить 10 мільйонів фунтів на нових гравців
Капаррос сміється над Алвесом. ВІДЕО
Горан Попов став третім у голосуванні на звання кращого гравця Македонії
Сьогодні перемога "Інтера" — радість для "Мілану"
Бендтнер: Непогано було б виграти трофей
Аргентинські папараці зазняли Мессі з його подругою. ФОТО
На ЄВРО-2012 продаватимуть один квиток на всі матчі
Товариський матч: Україна - Нідерланди. ВІДЕОЗВІТ
Алекс Ферг'юсон шукає заміну ван Дер Сару
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024