Сб, 20-04-2024, 00:55
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


17:57
Анонс матчу "Шахтар" - "Дніпро". 21 тур УПЛ.


     На вулиці неділя, 4 березня 2012 року. За вікном слабкі пориви вітру, невеликий сніговий покрив і температура повітря має знак мінус.      

      В цей вихідний день спробують свої сили після зимової паузи чемпіон  та претендент на таке горде звання української Прем'єр-Ліги. Мова піде про анонс найочікуванішого матчу 21 туру, матч Шахтар -Дніпро.

Шахтар почав проводити підготовку до продовження сезону без головного тренера Мірчи Луческу. Коуч гірників потрапив в ДТП і чималу частину зборів провів на лікуванні. Тренуваннями керував помічник Луческу Спиридон. І щоб не говорили в своїх інтерв'ю гравці (а говорили лише позитивне) цей факт наклав відбиток на психологічний момент - команда зі сходу України невпевнено проводила спаринги, часто не мала потрібного результату.

      Та це все позаду. Головний тренер повернувся до роботи, з'явилися перемоги у товариських зустрічах, клуб ввійшов у звичну для себе колію. Перед матчем з Дніпром основний склад шахтарів обминули травми, тому розраховувати є на кого. Оптимальну форму набрати не встиг тільки Дмитро Чигринський. Він вже відновився від травми, провів чимало ігрового часу з командою та ризикувати його здоров'ям тренерський штаб не хоче.

      Шахтар спокійно провів і трансферний період. Пройшов лише "обмін" з Іллічівцем - черех дискваліфікацію Рибки був повернутий з аренди Богдан Шуст, а до маріупольців на ігрову практику відправили новачка Давида Таргамадзе.

      Тому у весняній частині сеону склад Шахтаря буде звичним для вболівальників. У воротах - Андрій П'ятов. Такий висновок напрошується з того, що Андрію більше давали ігрового часу на зборах. Зліва у захисті - капітан Даріо Срна, пару центрбеків складуть Кучер та Ракицький, зліва очікують Развана Раца, який останнім часом втратив стабільне місце в основі. Пара опорних півзахисників - Хюбшман та Фернандіньо. Відмічу, що на цій позиції часто грав Генріх Мхітарян, однак набагато ефективніше цей хавбек грає на атаку, тому займе місце під нападником. Флангові гравці - найбільш приємна морока головного тренера, тому що на цій позиції є достатня кількість хороших виконавців. Це Вілліан, Дуглас Коста, Алекс Тейшера, Єдуардо та повернутий з покаянням після скандалу Ілсіньо. На вістрі зроблю прогноз на Євгена Селезньова (все таки ліміт на іноземців...).

Дніпро іспанця Хуанде Рамоса проводив всі збори на батьківщині тренера. Акцент був зроблений на фізичну скалдову - гравці багато виконували бігової роботи. Про це перед матчев заявляв і сам Рамос. Тому очікуємо від Дніпра атлетичного футболу та витривалості до останніх хвилин поєдинку.

      Дніпро спокійно пройшов повз трансферний ринок, "захопивши" лише гравця в найбільш проблемну зону - оборону - Онджея Мазуха. Саме цей захисник в парі з Євгеном Чеберячко очікуюється в старті сьогодні. Справа в захисті гратиме Інкум. Зліва... А от зліва є проблеми. Денисов отримав травму і проходить курс лікування, Іван Стрініч дискваліфікований за вилучення в попередньому турі. Мабуть ця позиція буде найпроблемнішою для теренера на звітний поєдинок. Можна справа використати Мандзюка або провести експеримент з Інкумом. Також взахисті неодноразово грав Денис Кулаков. Та щоб не обрав тренер, це буде трохи ризиковано.

      Пара опорних (чи центральних) хавів - Боатнег і Кравченко. Трохи незвично. Руслан Ротань теж дискваліфікований (в одному матчі із Стрінічем отримав червону картку за грубий фол). Ударне тріо складуть Коноплянка, Жуліано та Денис Олійник. На вітрі очікуємо Матеуса тому що головна ударна сила в обличчі Ніколи Калініча теж травмована.

      Обидва клуби грають за схемою 4-2-3-1, тому очікуємо атакувального футболу з активними флангами та підключеннями захисників, відсутністю затримок в центрі поля та великою кількістю гольових моментів.

      Пряма трансляція на каналі "Україна", початок о 16:00. Головний арбітр матчу - Віктор Швецов. Маємо надію, що цей арбітр виконає свою головну роботу - буде непомітним на полі і водночас не втратить контролю над ситуацією.

      Ну що ж, склади представлені, прогнози зроблені, залишилося дочекатися самої гри. Щодо прогнозів, то букмекери представили дуже різкий контраст - 1,2 на 11,1! Я б не був таким категоричним. Хоча вболівальники Шахтаря (яких має бути достатньо після зимової паузи) та статистика (Дніпро лише один раз (!) в історії чемпіонаів УПЛ пермагав Шахатр на виїзді) можуть посприяти перемозі помаранчево-чорних.


Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 41142 | Додав: adminA | Теги: Анонс матчу Шахтар - Дніпро
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Ерік Кантона хоче очолити збірну Росії з пляжного футболу
Рафаель Бенітес домовився з "Інтером"
Результати жеребкування чвертьфіналу кубку Німеччини
Ліонель Мессі:Люблю віддавати паси
Серія А. Відеоогляд матчів суботи. ВІДЕО
"Шальке" здолав "Майнц". ВІДЕО
"Дніпро" не зміг купити іспанського захисника
"Реал" перемагає в Сарагосі. ВІДЕО
ВІДЕО онлайн програми каналу 2+2 ПРО ФУТБОЛ. Ефір за 27.12.2010
Євген Селезньов близький до переходу у "Вердер". ВІДЕО
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024